Nieuws

Fietsbroeken voor mannen en vrouwen, wat is het verschil?

We weten natuurlijk allemaal dat er behoorlijk wat verschillen tussen mannen en vrouwen zijn, maar wist je dat dit ook terug te zien is bij fietsbroeken? Voor vrouwen zijn er aparte damesfietsen, maar dus ook aparte fietsbroeken. De fietsbroeken voor vrouwen van GONSO zijn volledig aangepast aan de anatomie van het vrouwelijk lichaam en zorgen, net als de broeken voor mannen, voor optimaal comfort op de fiets. Wat precies het verschil is? Je leest het hieronder.

Lees meer...

Rugzak en fietstas in één

Is het nou een rugzak of een fietstas? Met de veelzijdige en innovatieve Vario PS van ORTLIEB hoef je jezelf deze vraag niet meer te stellen. Sneller dan ooit transformeer je de Vario PS van een rugzak naar een fietstas. Aan de ene kant is deze tas voorzien van het bekende Quick-Lock bevestigingssysteem, aan de andere kant heeft de tas een gewatteerd draagsysteem met borstband en ergonomisch gevormde schouderbanden. Een flap met geïntegreerd vak bedekt de kant die niet gebruikt wordt. Deze waterdichte, hybride rugzak is vrij van PVC en wordt duurzaam in Duitsland geproduceerd.

Lees meer...

Alles over de fietsbroeken van GONSO

Een fietsbroek is het belangrijkste contactpunt met de fiets, waardoor deze een grote rol speelt in het uren plezierig en zonder zorgen op het zadel zitten. Zadelpijn kan een serieus probleem zijn als je op de fiets zit. Het menselijk lichaam is simpelweg niet gemaakt om selectieve drukpunten, zoals zitten op een zadel, te verdragen. Als het lichaamsgewicht dan ook nog eens niet gelijkmatig wordt verdeeld over de ongevoelige delen van de zitbotten, kunnen beknelde zenuwen klachten veroorzaken. Het dragen van de juiste fietsbroek is dus ontzettend belangrijk. GONSO heeft een uitgebreide collectie fietsbroeken, zowel voor dames als voor heren. We hebben Heike Schönemann, snijspecialist bij GONSO, een aantal prangende vragen voorgelegd over de fietsbroeken van GONSO. Hieronder lees je er alles over!

Lees meer...

Omdat iedereen zich op de fiets comfortabel moet voelen

‘Ons doel is om mensen in alle maten te motiveren om te sporten en hen te ondersteunen bij het zorgen voor hun gezondheid’. Aan het woord is Heike Schönemann, snijspecialist bij het Duitse merk GONSO. In onderstaand interview vragen we haar alles over de fietskleding van GONSO, de materialen, de pasvormen en de maten. Lees snel verder!

Lees meer...

Omdat GONSO om de natuur geeft

Ken je de Fair Wear Foundation? Deze organisatie heeft als doel om de werkomstandigheden in de lokale fabrieken in de textiel- en kledingindustrie te verbeteren. Het Duitse merk GONSO geeft om de natuur en is al sinds 2011 lid van de Fair Wear Foundation. Kies je voor de fietskleding van GONSO, dan weet je dat je met een gerust hart op pad kunt.

Lees meer...

Op zoek naar een perfect passende fietsbroek?

Je wilt gaan fietsen en bent op zoek naar een fietsbroek waarmee je uren comfortabel op het zadel kunt zitten. Maar, hoe weet je nou welke fietsbroek voor jou geschikt is? Het aanbod aan fietsbroeken is enorm en elk model heeft weer andere features. GONSO helpt je graag bij het vinden van een perfect zittende fietsbroek. Het merk is immers niet voor niks dé fietsbroekenexpert.

Lees meer...

Fiets op kop met X-SOCKS

De dagen worden weer langzaam langer, de kou verdwijnt en de zon laat zich steeds vaker zien, het fietsseizoen kan weer beginnen! Je hebt natuurlijk je fiets en fietskleding, maar fietssokken zijn minstens zo belangrijk. De fietssokken van X-SOCKS zitten boordevol innovatieve technologieën, waardoor jij optimaal kunt presteren. Of je nou geregeld op je racefiets stapt of je regelmatig uitleeft op een mountainbike, X-SOCKS heeft voor elke gelegenheid de ideale fietssokken.

Lees meer...

Ortovox doet het: klimaatneutrale klimcollectie

Met een compleet klimaatneutrale klimcollectie bereikt Ortovox in zomer 2022 een belangrijke mijlpaal op het pad naar haar ambitieuze duurzaamheidsdoelen die zijn vastgelegd in de ProtACT2024 strategie. Het doel van het Zuid-Duitse merk is om de bergen, de plek waar we allemaal zo van houden, te beschermen, door het bedrijf in een consistente, volledig duurzame richting te sturen en door de benadering van en toegang tot bergsporten van de gemeenschap te sturen. In harmonie met de natuur bewegen, zowel op weg naar als in de bergen. Hieronder lees je alles over dit ambitieuze doel van Ortovox.

Lees meer...

25 jaar RENEGADE

Het is 1997… De film ‘Titanic’ is wereldwijd op het witte doek te zien, Tony Blair viert in Engeland zijn verkiezingssucces en Jan Ullrich wint de Tour de France. En ook bij LOWA staat er iets te gebeuren. Namelijk het begin van de LOWA RENEGADE.

Het succes heeft de LOWA RENEGADE voornamelijk te danken aan de alom geprezen pasvorm en comfort. Bovendien is dit een echt allround model; en perfect voor als je graag de natuur in wilt, je hond uitlaat, of een heerlijke wandeltocht wilt maken. De RENEGADE past perfect!

Lees meer...

Reistassen met outdoor DNA

Voor het nieuwe seizoen, het jaar waarin ORTLIEB 40 jaar bestaat, lanceert het merk een gloednieuwe reiscollectie. De tassen in deze collectie zijn perfect voor iedereen die zich beweegt tussen de outdoor- en de zakenwereld. Gemaakt met het onmiskenbare outdoor DNA van ORTLIEB voor het gebruik tijdens zakenreizen, zonder de oorsprong te verloochenen. De Atrack, Duffle en Daypack uit de Metrosphere collectie zijn waterdicht en robuust, maar toch stijlvol genoeg om indruk te maken bij de volgende vergadering.

Lees meer...