NL FR EN

Nieuws

Wat speelt er bij onze merken en wat speelt er bij ons?

Nieuws

Wij hebben het Groen Geregeld

Bij TCK hechten we veel waarde aan duurzaam ondernemen en streven we naar een groene toekomst! Zo'n 75% á 80% van ons stroomverbruik wekken wij zelf op via onze zonnepanelen. Voor de resterende energiebehoefte hebben we besloten om niet zomaar groene stroom in te kopen, maar volledig te gaan voor 100% duurzaamheid, opgewekt in Nederland.

X-Socks op Marathon Sport Expo Rotterdam

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024 vindt voor de 43ste keer de Marathon Sport Expo in Rotterdam plaats. Deze geweldige beurs vormt het bruisende begin van de NN Marathon Rotterdam en het team van TCK is er bij!

De Sport Expo biedt een scala aan producten en diensten die gericht zijn op het bevorderen van een actieve en gezonde levensstijl. Of je nu een doorgewinterde marathonloper bent of gewoon van een gezonde levensstijl houdt, de beurs heeft voor ieder wat wils.

Customer Service medewerker (32-40 uur)

Ben je daarnaast ook nog een enthousiast outdoor mens of sportliefhebber? Lees dan vooral verder, want dan hebben wij een interessante uitdaging voor je. Binnen ons Customer Service Team, gevestigd in Kerkrade, hebben wij namelijk een vacature voor een: Customer Service Medewerker (32 – 40 uur).

Bij onze afdeling customer service kunnen klanten (B2B) en consumenten (D2C) terecht met alle vragen over orders, voorraden, retouren en reparaties. Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werken we bij TCK met een geavanceerd CRM-systeem, waardoor alle medewerkers beschikken over alle relevante informatie.

Officiële aftrap World Team voor 4Daagse

Woensdagavond 6 maart was werkelijk een avond vol inspiratie! In de showroom van LOWA in het Sports Business Center vond namelijk de officiële aftrap plaats voor het World Team van Mo Hersi dat deel zal nemen aan de komende 4Daagse Nijmegen!

De dappere wandelaars van dit team hebben de vurige wens om de 4daagse te voltooien als vertegenwoordigers van het land waar hun roots liggen en waar ze familiebanden hebben.

Met trots voorziet TCK Sports Group deze fantastische groep van de benodigde uitrusting voor hun avontuur, waaronder uiteraard LOWA wandelschoenen en sokken, een deuter rugzak of heuptas en natuurlijk het officiële 4daagse startbewijs.

Voordelig instapmodel van ORTLIEB

Denk je aan ORTLIEB, dan denk je waarschijnlijk ook aan dé klassieker van het merk: de Back-Roller. Deze fietstas heeft zich al miljoenen keren bewezen, niet alleen tijdens reizen, maar ook in het dagelijks leven. Dit jaar introduceert ORTLIEB de Back-Roller Core: een voordelig instapmodel dat geen concessies doet op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en waterdichtheid. Ook handig: dit nieuwe model wordt per tas verkocht, dus je hoeft niet meteen een set aan te schaffen. Vind je de Back-Roller, de nieuwe naam voor de Back-Roller Classic, nog een stap te ver? Ga dan voor de Back-Roller Core! Hieronder vertellen we je alles over dit nieuwe model.

Lees meer...

Bekende ORTLIEB klassieker in een nieuw jasje

De Back-Roller is de absolute klassieker onder de fietstassen, die zijn waarde al miljoenen keren heeft bewezen. Of je nu in eigen land een fietstocht gaat maken of op fietsvakantie door Europa gaat, de stevige, gestroomlijnde en ongewoon praktische Back-Roller Plus van ORTLIEB gaat met je mee. Deze lichtgewicht fietstas is voorzien van de bekende rolsluiting, waardoor jij makkelijk bij je spullen kunt. Duurzaam, water- en stofdicht, slijtvast kwalitatief hoogwaardig cordura beschermt de inhoud van je tas optimaal. Deze vernieuwde versie van de bekende klassieker heeft een waterdicht voorvak, waardoor je maar liefst drie liter extra opbergruimte hebt. Wat de Back-Roller Plus nog meer heeft? We vertellen het je hieronder!

Lees meer...

In stijl op je volgende bikepacking tocht

Al een aantal jaar is bikepacking dé trend in de fietswereld en dat blijft ook nog wel even zo. Maar, wat is bikepacking nou precies? Bikepacking is een outdoor avontuur dat begint waar het klassieke bike touring stopt: aan het einde van de gebaande paden. Als je je vrij en thuis wilt voelen in de natuur, is de combinatie van fietsen en slapen in de buitenlucht echt jouw ding. Waterproof tassen kunnen dan natuurlijk niet ontbreken! ORTLIEB heeft een uitgebreide Bikepacking collectie, zodat je al je spullen comfortabel en droog mee kunt nemen. Nieuw voor dit jaar is de stijlvolle kleur dark sand én de Gravel-Pack QL3.1. Hieronder vertellen we je er alles over!

Lees meer...

Veelzijdig en waterdicht: de ORTLIEB Duffle RC

Als je voor je avonturen graag het extreme opzoekt, heb je een tas met hetzelfde uithoudingsvermogen nodig. De handige en uiterst praktische Duffle is al jaren onderdeel van de ORTLIEB collectie: eerst alleen met een waterdichte TZIP ritssluiting, maar nu ook met de bekende rolsluiting. Voor welke sluiting je ook kiest, een Duffle van ORTLIEB is 100% waterdicht en duurzaam in Duitsland geproduceerd. Hieronder vertellen we je alles over de nieuwe Duffle RC en een handig accessoire: de Cargo Straps.

Lees meer...

ORTLIEB Quick Rack ‘Accessory of the Year’!

In de Bikepacking Awards 2023 komen producten naar voren die de redactie van bikepacking.com het afgelopen jaar het meest hebben verbaasd. Van fietsen tot accessoires, ze hebben een groot aantal producten beoordeeld, zowel van grote als kleine merken. Met trots kunnen wij melden dat de innovatieve Quick Rack van ORTLIEB de award voor ‘Accessory of the Year’ heeft gewonnen! Hieronder vertellen we je er alles over.

Lees meer...

Carbon footprint ORTLIEB producten in beeld

In lijn met het principe ‘emissies vermijden in plaats van compenseren’ en de bijbehorende acties, geeft ORTLIEB nu voor al haar bijna 400 producten de carbon footprint weer. Deze informatie laat de emissie zien die wordt gegenereerd vanaf de bron van de grondstof tot aan de productie van het daadwerkelijke product. Op de website van ORTLIEB kun je nu precies zien hoeveel kilometer je met de fiets in plaats van met de auto moet afleggen om de carbon footprint van een product te compenseren. Alle waarden zijn zelfs geïntegreerd in het ERP systeem van ORTLIEB, zodat de carbon footprint telkens real-time berekend kan worden. Hieronder vertellen we je alles over dit mooie, nieuwe initiatief!

Lees meer...

Ga je voor een rolsluiting of een waterdichte rits?

Naast het gebruikte materiaal en de unieke hoogfrequente lastechniek, maakt ook de gebruikte sluiting een ORTLIEB tas 100% waterproof. Alle sluitingen die door het merk worden gebruikt, worden in een omgevingssimulator getest. De met IP (= Ingress Protection) gekenmerkte sluitingen vinden hun oorsprong in de elektrotechniek en worden steeds meer bij outdoor producten ingezet. Of je nu gaat voor een klassieke rolsluiting, een dekselsluiting of een TIZIP, in een ORTLIEB tas blijven jouw spullen droog en stofvrij.

Lees meer...

Wat maakt van een fietstas een goede fietstas?

Je bent net lekker onderweg op je fiets als boven je hoofd donkere wolken samenpakken en de eerste regendruppels uit de lucht vallen. Het laatste wat je wilt is dat je spullen nat worden… Gelukkig hoef je je daar met de fietstassen van ORTLIEB niet druk om te maken! De fietstassen van het merk zijn namelijk 100% waterproof. Daarnaast zijn ze ook nog eens volledig stofdicht. Je bagage is dus altijd optimaal beschermd. Volgens ORTLIEB maakt onder andere dat van een fietstas een goede fietstas. Wat nog meer? Je leest het hieronder.

Lees meer...

Waar komt jouw ORTLIEB tas vandaan?

Wist je dat ORTLIEB al sinds de oprichting in 1982 in Duitsland produceert en dit ook in de toekomst zal blijven doen? Zo weet je precies waar jouw ORTLIEB tas vandaan komt. Meer dan 70% van de materialen die het merk gebruikt komt uit Duitsland. Dit is niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor het milieu, aangezien de standaarden op dit gebied in Duitsland doorgaans hoger zijn dan de internationale standaarden. Nog een voordeel voor ORTLIEB: de directe, betrouwbare en langdurige relaties met haar leveranciers. Met een ORTLIEB tas kun je dus waterproof én met een goed gevoel op pad!

Lees meer...

Fietsbroeken voor mannen en vrouwen, wat is het verschil?

We weten natuurlijk allemaal dat er behoorlijk wat verschillen tussen mannen en vrouwen zijn, maar wist je dat dit ook terug te zien is bij fietsbroeken? Voor vrouwen zijn er aparte damesfietsen, maar dus ook aparte fietsbroeken. De fietsbroeken voor vrouwen van GONSO zijn volledig aangepast aan de anatomie van het vrouwelijk lichaam en zorgen, net als de broeken voor mannen, voor optimaal comfort op de fiets. Wat precies het verschil is? Je leest het hieronder.

Lees meer...