Nieuws

Carbon footprint ORTLIEB producten in beeld

In lijn met het principe ‘emissies vermijden in plaats van compenseren’ en de bijbehorende acties, geeft ORTLIEB nu voor al haar bijna 400 producten de carbon footprint weer. Deze informatie laat de emissie zien die wordt gegenereerd vanaf de bron van de grondstof tot aan de productie van het daadwerkelijke product. Op de website van ORTLIEB kun je nu precies zien hoeveel kilometer je met de fiets in plaats van met de auto moet afleggen om de carbon footprint van een product te compenseren. Alle waarden zijn zelfs geïntegreerd in het ERP systeem van ORTLIEB, zodat de carbon footprint telkens real-time berekend kan worden. Hieronder vertellen we je alles over dit mooie, nieuwe initiatief!

Lees meer...

WeLeaf Boektour

Waarschijnlijk kennen jullie ORTLIEB Brand Ambassadeurs Zoë en Olivier inmiddels wel. Ze zijn ook beter bekend als WeLeaf en reizen al een aantal jaar de wereld rond op #eigenkracht. Zo hebben ze al 26 verschillende landen bezocht en meer dan 40.000 kilometer afgelegd!

WeLeaf reist op diverse manieren de wereld rond: fietsend, wandelend, skiënd, zeilend en kanoënd. Zoë en Olivier begonnen in 2016 aan hun wereldreis. Om dit geweldige avontuur vast te leggen, kwam in oktober 2021 hun boek ‘Op Eigen Kracht’ uit. Nu, anderhalf jaar later ligt de Engelse vertaling ‘Leaving the Comfort Zone - The Adventure of a Lifetime’ in de winkel. Sinds 13 april is het Engelstalige boek in alle boekhandels in Europa verkrijgbaar. En eind juni is de rest van de wereld aan de beurt!

Lees meer...

Op de fiets belangrijke spullen direct bij de hand hebben?

Als je gaat bikepacken is het wel zo handig als je een aantal spullen direct bij de hand hebt, zodat je het tijdens het fietsen kunt pakken. De nieuwe Fuel-Pack van ORTLIEB is hiervoor perfect! Deze compacte tas kun je eenvoudig met de geperforeerde rubberen straps op de bovenbuis van je fiets monteren. Zitten er al schroefgaten in je bovenbuis? Dan kun je deze één liter tas ook vastschroeven. De Fuel-Pack kan ook op carbon frames gemonteerd worden.

Lees meer...

Design voor op de fiets

Echte ORTLIEB klassiekers in een modern jasje, zo kun je de Back-Roller Design en Velocity Design het beste omschrijven. Beide modellen hebben natuurlijk alle ORTLIEB features, maar dan met een stijlvol design. De Back-Roller is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, Trees en Pistachio, en de handige Velocity in de stijlvolle Trees uitvoering. Welk design je ook kiest, met deze tassen ga je stijlvol op pad!

Lees meer...

Orde in de chaos met de ORTLIEB Packing Cubes

Ga georganiseerd op reis met de nieuwe Packing Cubes van ORTLIEB! In deze set bundelen drie tassen de krachten om orde in de chaos te brengen. De set bestaat uit twee Packing Cubes, maat L en maat S, en de handige Toiletry Bag. Dankzij de speciale vormgeving zijn de tassen niet alleen geschikt voor in koffers en reistassen, maar houden ze ook de inhoud van bijvoorbeeld je Back-Roller of een andere ORTLIEB tas met een vergelijkbare vorm op orde.

Lees meer...

Perfect voor je volgende tourtocht: de Handlebar-Pack Plus

Geïnspireerd op de Bikepacking collectie, is de Handlebar-Pack Plus de gulden middenweg tussen tourtochten en bikepacking tochten. Afhankelijk van het specifieke doel, kan deze stuurtas met alle apart verkrijgbare bevestigingssystemen gebruikt worden. Of het nu gaat om ruw terrein en een eenvoudige, snelle montage, of de tas bedoeld is voor gebruik op een e-bike of dat het vergrendelen van het montagesysteem belangrijk is, de ORTLIEB Handlebar-Pack Plus is geschikt voor elk bevestigingssysteem. Uiteraard is deze stuurtas 100% waterproof, zodat je bagage in ieder geval wel droog blijft als je opeens in een flinke bui terechtkomt.

Lees meer...

Extra opbergruimte nodig tijdens je bikepacking trip?

Wil je tijdens het bikepacken toegang tot je bidon hebben, maar ook spullen in je frame opbergen? ORTLIEB heeft de oplossing: de Frame-Pack Toptube. Deze waterdichte tas voor op de bovenbuis van je fiets is verkrijgbaar met een rolsluiting of rits en ook ideaal voor full-suspension mountainbikes, die over het algemeen een beperkte opbergruimte binnen het frame hebben. Maak je bikepacking uitrusting compleet met de handige Frame-Pack Toptube!

Lees meer...

Waterproof rugzak met soul

Het Duitse merk ORTLIEB staat bekend om haar producten die écht 100% waterproof zijn. Ze hebben een uitgebreide collectie fietstassen, maar ook diverse rugzakken. Voor 2023 voegt het merk een waterproof rugzak met soul aan de collectie toe, de Soulo. Deze minimalistische rugzak heeft een stijlvolle look en een handige magneetsluiting. Hieronder vertellen we je er alles over.

Lees meer...

Succesvolle Fiets en Wandelbeurs voor ORTLIEB

Het laatste weekend van februari stond voor ORTLIEB in het teken van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht. Met 26.594 bezoekers in totaal mag deze editie van de beurs met recht een groot succes worden genoemd. Na een aantal jaar zonder beurs bleek afgelopen weekend maar weer hoe populair wandelen en fietsen is. Op onze stand konden bezoekers niet alleen diverse ORTLIEB tassen van dichtbij bekijken, ze konden ook terecht voor advies, informatie over de producten én mooie aanbiedingen.

Lees meer...

Ga je voor een rolsluiting of een waterdichte rits?

Naast het gebruikte materiaal en de unieke hoogfrequente lastechniek, maakt ook de gebruikte sluiting een ORTLIEB tas 100% waterproof. Alle sluitingen die door het merk worden gebruikt, worden in een omgevingssimulator getest. De met IP (= Ingress Protection) gekenmerkte sluitingen vinden hun oorsprong in de elektrotechniek en worden steeds meer bij outdoor producten ingezet. Of je nu gaat voor een klassieke rolsluiting, een dekselsluiting of een TIZIP, in een ORTLIEB tas blijven jouw spullen droog en stofvrij.

Lees meer...