Nieuws

Een nieuwe functie binnen TCK: Senior Purchase Manager

Bianca Op den Kamp gaat een nieuwe stap maken in haar carrière bij TCK! Na vele jaren werkzaam te zijn geweest als Purchase Manager voor vooraanstaande merken binnen ons bedrijf, waaronder LOWA, gaat ze vanaf 1 oktober de rol vervullen van SENIOR Purchase Manager.

In deze nieuwe functie zal ze niet alleen de reguliere taken en verantwoordelijkheden van een Purchase Manager blijven vervullen, maar ook extra verantwoordelijkheden op zich nemen, om zo onze inkoopprocessen nóg beter te kunnen stroomlijnen en optimaliseren en ons inkoopteam te versterken.

We hebben het volste vertrouwen in Bianca's bekwaamheid en enthousiasme om deze nieuwe functie met succes te vervullen en wensen Bianca heel veel succes!

Een onvergetelijk jubileumavontuur in Beieren

Als blijk van waardering voor de loyaliteit en betrokkenheid bij het merk, had LOWA ons team en een groot aantal van onze gewaardeerde LOWA-retailers uitgenodigd om deze bijzondere mijlpaal samen te vieren het Duitse Jetzendorf. Het was een fantastische reis met alle juiste ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring. Onze gasten kregen onder andere de unieke kans om een kijkje te nemen in de fabriek van LOWA en het vakmanschap achter onze hoogwaardige wandelschoenen te ontdekken.

Ook hebben ze samen een hike gemaakt door het Scheyern-landschap, waar ze de prachtige natuur hebben mogen ervaren die LOWA zo inspireert.

Last but zéker not least, werd de viering afgesloten met een spectaculair feest in de feesttent. Hier hebben ze genoten van heerlijk eten en drinken, geweldige feestmuziek en optredens.

We willen al onze deelnemers bedanken voor hun ongelofelijke enthousiasme tijdens deze bijzondere reis. Wat een geweldige ervaring was het! We blijven zelf ook nog even nagenieten van alle mooie herinneringen.

Óp naar nog eens 100 jaar van innovatie en avontuur in de wereld van outdoor- en bergsport met LOWA!

TCK schakelt over op zonne-energie...

Sinds enkele weken draait TCK in Kerkrade grotendeels op zonne-energie. Het dak van de afdelingsruimtes Operations, Service en Lounge is nu volledig uitgerust met zonnepanelen. Vanwege beperkingen op het stroomnet, mogen wij helaas nog geen zonne-energie terugleveren aan het net. Zodra dat wel mogelijk wordt, zullen wij ook het dak van de afdelingen Staff en Marketing voorzien van zonnepanelen. Maar reeds nu wekken wij voldoende stroom op, om op werkdagen volledig op zonne-energie te draaien.

We zijn er trots op dat we deze stap hebben kunnen zetten en ons steentje kunnen bijdragen aan duurzaamheid en milieubewustzijn! En zodra teruglevering wel toegestaan is, willen we ook onderzoeken hoe we ons gasverbruik kunnen verminderen en mogelijk kunnen overstappen naar hybride of elektrische verwarmingssystemen voor zowel kantoorverwarming als voor de heaters in ons magazijn. Deze veranderingen zullen ons helpen om onze carbon footprint nog verder te reduceren.

Kortom, duurzaamheid blijft een topprioriteit voor TCK en we blijven actief streven naar een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. We kijken uit naar een groenere toekomst voor ons bedrijf en onze planeet!

TCK groeit en bloeit!

Bij TCK zijn we altijd op zoek naar getalenteerde mensen om ons team te versterken en we zijn verheugd om enkele recente toevoegingen aan ons team aan te kondigen! In de afgelopen periode hebben we het genoegen gehad om drie nieuwe teamleden te verwelkomen in verschillende cruciale functies binnen ons bedrijf.

In april heeft Bart Gielen zich bij ons aangesloten als Account Manager voor de cluster Outdoor, gericht op de Belgische markt. Femke Larik is in mei aan boord gekomen als onze nieuwe Purchase Manager. En op 1 juli is Guido Kauffeld gestart als Account Manager voor Zuid-Nederland, waarbij hij verantwoordelijk is voor onze bike merken.

Wij zijn trots op de diversiteit aan vaardigheden, ervaring en perspectieven die zij met zich meebrengen en we zijn ervan overtuigd dat ze onze organisatie zullen versterken.

Binnenkort verwelkomen we nog een paar getalenteerde nieuwe collega's in ons team en we zullen ze snel voorstellen!

Carbon footprint ORTLIEB producten in beeld

In lijn met het principe ‘emissies vermijden in plaats van compenseren’ en de bijbehorende acties, geeft ORTLIEB nu voor al haar bijna 400 producten de carbon footprint weer. Deze informatie laat de emissie zien die wordt gegenereerd vanaf de bron van de grondstof tot aan de productie van het daadwerkelijke product. Op de website van ORTLIEB kun je nu precies zien hoeveel kilometer je met de fiets in plaats van met de auto moet afleggen om de carbon footprint van een product te compenseren. Alle waarden zijn zelfs geïntegreerd in het ERP systeem van ORTLIEB, zodat de carbon footprint telkens real-time berekend kan worden. Hieronder vertellen we je alles over dit mooie, nieuwe initiatief!

Lees meer...

WeLeaf Boektour

Waarschijnlijk kennen jullie ORTLIEB Brand Ambassadeurs Zoë en Olivier inmiddels wel. Ze zijn ook beter bekend als WeLeaf en reizen al een aantal jaar de wereld rond op #eigenkracht. Zo hebben ze al 26 verschillende landen bezocht en meer dan 40.000 kilometer afgelegd!

WeLeaf reist op diverse manieren de wereld rond: fietsend, wandelend, skiënd, zeilend en kanoënd. Zoë en Olivier begonnen in 2016 aan hun wereldreis. Om dit geweldige avontuur vast te leggen, kwam in oktober 2021 hun boek ‘Op Eigen Kracht’ uit. Nu, anderhalf jaar later ligt de Engelse vertaling ‘Leaving the Comfort Zone - The Adventure of a Lifetime’ in de winkel. Sinds 13 april is het Engelstalige boek in alle boekhandels in Europa verkrijgbaar. En eind juni is de rest van de wereld aan de beurt!

Lees meer...

Design voor op de fiets

Echte ORTLIEB klassiekers in een modern jasje, zo kun je de Back-Roller Design en Velocity Design het beste omschrijven. Beide modellen hebben natuurlijk alle ORTLIEB features, maar dan met een stijlvol design. De Back-Roller is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, Trees en Pistachio, en de handige Velocity in de stijlvolle Trees uitvoering. Welk design je ook kiest, met deze tassen ga je stijlvol op pad!

Lees meer...

Op de fiets belangrijke spullen direct bij de hand hebben?

Als je gaat bikepacken is het wel zo handig als je een aantal spullen direct bij de hand hebt, zodat je het tijdens het fietsen kunt pakken. De nieuwe Fuel-Pack van ORTLIEB is hiervoor perfect! Deze compacte tas kun je eenvoudig met de geperforeerde rubberen straps op de bovenbuis van je fiets monteren. Zitten er al schroefgaten in je bovenbuis? Dan kun je deze één liter tas ook vastschroeven. De Fuel-Pack kan ook op carbon frames gemonteerd worden.

Lees meer...

Orde in de chaos met de ORTLIEB Packing Cubes

Ga georganiseerd op reis met de nieuwe Packing Cubes van ORTLIEB! In deze set bundelen drie tassen de krachten om orde in de chaos te brengen. De set bestaat uit twee Packing Cubes, maat L en maat S, en de handige Toiletry Bag. Dankzij de speciale vormgeving zijn de tassen niet alleen geschikt voor in koffers en reistassen, maar houden ze ook de inhoud van bijvoorbeeld je Back-Roller of een andere ORTLIEB tas met een vergelijkbare vorm op orde.

Lees meer...

Perfect voor je volgende tourtocht: de Handlebar-Pack Plus

Geïnspireerd op de Bikepacking collectie, is de Handlebar-Pack Plus de gulden middenweg tussen tourtochten en bikepacking tochten. Afhankelijk van het specifieke doel, kan deze stuurtas met alle apart verkrijgbare bevestigingssystemen gebruikt worden. Of het nu gaat om ruw terrein en een eenvoudige, snelle montage, of de tas bedoeld is voor gebruik op een e-bike of dat het vergrendelen van het montagesysteem belangrijk is, de ORTLIEB Handlebar-Pack Plus is geschikt voor elk bevestigingssysteem. Uiteraard is deze stuurtas 100% waterproof, zodat je bagage in ieder geval wel droog blijft als je opeens in een flinke bui terechtkomt.

Lees meer...

Extra opbergruimte nodig tijdens je bikepacking trip?

Wil je tijdens het bikepacken toegang tot je bidon hebben, maar ook spullen in je frame opbergen? ORTLIEB heeft de oplossing: de Frame-Pack Toptube. Deze waterdichte tas voor op de bovenbuis van je fiets is verkrijgbaar met een rolsluiting of rits en ook ideaal voor full-suspension mountainbikes, die over het algemeen een beperkte opbergruimte binnen het frame hebben. Maak je bikepacking uitrusting compleet met de handige Frame-Pack Toptube!

Lees meer...

Waterproof rugzak met soul

Het Duitse merk ORTLIEB staat bekend om haar producten die écht 100% waterproof zijn. Ze hebben een uitgebreide collectie fietstassen, maar ook diverse rugzakken. Voor 2023 voegt het merk een waterproof rugzak met soul aan de collectie toe, de Soulo. Deze minimalistische rugzak heeft een stijlvolle look en een handige magneetsluiting. Hieronder vertellen we je er alles over.

Lees meer...

Ga je voor een rolsluiting of een waterdichte rits?

Naast het gebruikte materiaal en de unieke hoogfrequente lastechniek, maakt ook de gebruikte sluiting een ORTLIEB tas 100% waterproof. Alle sluitingen die door het merk worden gebruikt, worden in een omgevingssimulator getest. De met IP (= Ingress Protection) gekenmerkte sluitingen vinden hun oorsprong in de elektrotechniek en worden steeds meer bij outdoor producten ingezet. Of je nu gaat voor een klassieke rolsluiting, een dekselsluiting of een TIZIP, in een ORTLIEB tas blijven jouw spullen droog en stofvrij.

Lees meer...

Waar komt jouw ORTLIEB tas vandaan?

Wist je dat ORTLIEB al sinds de oprichting in 1982 in Duitsland produceert en dit ook in de toekomst zal blijven doen? Zo weet je precies waar jouw ORTLIEB tas vandaan komt. Meer dan 70% van de materialen die het merk gebruikt komt uit Duitsland. Dit is niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor het milieu, aangezien de standaarden op dit gebied in Duitsland doorgaans hoger zijn dan de internationale standaarden. Nog een voordeel voor ORTLIEB: de directe, betrouwbare en langdurige relaties met haar leveranciers. Met een ORTLIEB tas kun je dus waterproof én met een goed gevoel op pad!

Lees meer...