Nieuws

Spot jij LOWA onderweg?

Je kunt het bijna niet gemist hebben: LOWA bestaat dit jaar 100 jaar! Wat in 1923 begon als een kleine schoenmakerij in het huis van de ouders van LOrenz WAgner is vandaag de dag uitgegroeid tot een succesvol, internationaal merk, dat in meer dan 80 landen te vinden is. Reden genoeg voor een grootschalige campagne! In week 24 zal LOWA op maar liefst 500 abri’s door heel Nederland te zien zijn. Hieronder vertellen we je er alles over!

Lees meer...

LOWA viert haar verjaardag!

Sta even stil bij deze mijlpaal in de geschiedenis van LOWA. Of kom juist in beweging, want de schoe­nen­fa­brikant bestaat 100 jaar! Ter ere van het 100-jarig bestaan, heeft LOWA in samenwerking met Komoot een collectie samengesteld van 10 Tours, die elk 10 kilometer lang zijn (totaal 100km). Je vindt de wandelingen in België, Nederland en Luxemburg. Ze lopen over heide, door bossen, heuvelachtig terrein en langs de kust. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze over natuurlijk terrein lopen, zodat je een écht outdooravontuur beleeft.

Lees meer...

World Team loopt de 4Daagse Nijmegen

LOWA heeft internationale saamhorigheid en diversiteit hoog in het vaandel staan en mede daarom ondersteunt LOWA, hoofdsponsor van de 4Daagse, ook dit jaar het World Team tijdens de 105e editie van de 4Daagse Nijmegen.

Lees meer...

Ga je eigen weg met de Makalu FX Carbon van LEKI

Wandelen met LEKI trekkingstokken heeft ontzettend veel voordelen: het is gezond en geeft meer comfort, uithoudingsvermogen en veiligheid. Je traint meer spiergroepen, waardoor je sterker wordt en meer kracht uit je bewegingen kunt halen. De Makalu FX Carbon is een absolute LEKI klassieker, waar je tijdens jouw tochten door de bergen optimaal op kunt vertrouwen. Voor het nieuwe seizoen is dit model uitgerust met de Aergon Air grip, dé ultieme trekking grip. Deze grip biedt maximale ergonomische ondersteuning, controle en een comfort als nooit tevoren. Wist je trouwens dat 'FX' staat voor 'Foldable Exchangeable'? Alle onderdelen van de Makalu FX Carbon zijn na schade (vaak door de gebruiker zelf) te vervangen. Goed voor het milieu dus! Hieronder lees je wat de Makalu FX Carbon nog meer te bieden heeft.

Lees meer...

Wereldprestatie: beruchte Barkley Marathon uitgelopen

‘Driemaal is scheepsrecht’ is zeker van toepassing op ultraloper Karel Sabbe. Bij zijn derde poging heeft hij namelijk afgelopen weekend de beruchte Barkley Marathon uitgelopen! De Barkley Marathon is met een niet bewegwijzerd off-road parcours van 160 kilometer en maar liefst 18.000 hoogtemeters de zwaarte ultraloop ter wereld. In 35 jaar tijd wisten slechts 15 deelnemers de finish te halen en daar is Karel nu dus één van. Team LEKI is trots dat ze een kleine bijdrage aan deze prestatie van wereldformaat heeft kunnen leveren.

Lees meer...

Praktische toevoeging aan de trailrunning collectie

Voor een kortere trailrun heb je nou eenmaal wat minder spullen nodig dan voor een lange tocht. Drinken, een paar energierepen en misschien een reserve t-shirt, en dat is het wel. Perfect om in een heuptas mee te nemen! De drie nieuwe Shortail modellen van rugzak pionier deuter laten je rug vrij en hebben een aansluitende pasvorm. Ideaal om op warmere dagen de mate van transpiratie tot een minimum te beperken en je het optimale gevoel van vrijheid te geven.

Lees meer...

Hippe, functionele crossbody tassen voor stad en trail

Wie had ooit gedacht dat een fanny pack, heuptas of hoe je het ook wilt noemen, weer in de mode zou komen? Maar, in plaats van ze te verbergen onder je shirt, zijn de heuptassen van nu praktische alternatieven voor een rugzak voor tijdens het fietsen, wandelen of rondslenteren door de stad. En daarom heeft rugzak pionier deuter de Passway collectie ontwikkeld, met duurzame, functionele en stijlvolle crossbody tassen. Door de straten van een stad dwalen of boarden voor je volgende vlucht, de Passway tassen bieden genoeg plaats aan al je onmisbare spullen én worden ook nog eens duurzaam gemaakt.

Lees meer...

Een heuptas voor fietsers?

Heuptassen zijn niet alleen maar hip, voor fietsers zijn ze ook nog eens behoorlijk functioneel. Doordat het centrum van de zwaartekracht lager ligt, kun je sneller en effectiever reageren als je met een vaart over de trails gaat. En in de zomer heb je met een heuptas je rug vrij, wat weer zorgt voor minder transpiratie. Met de nieuwe Pulse collectie lanceert deuter drie heuptassen voor fietsers, die met een minimum aan spullen op weg willen.

Lees meer...

Op naar je volgende workout met de Cross Trail FX Superlite

Zijn in beweging zijn en je gezondheid jouw belangrijkste motivatie om naar buiten te gaan? Ga dan voor de Cross Trail stokken van LEKI! Cross Trail is geen activiteit, maar een nieuwe productcategorie voor iedereen die zich snel wil voortbewegen in het bos, in een natuurgebied in de buurt of tijdens een uitdagende workout. Met de Cross Trail FX Superlite ben jij optimaal voorbereid voor jouw volgende workout in de frisse buitenlucht. Zo biedt de innovatieve Cross Shark grip de snelheid van het bekende Shark systeem en de ondersteuning van een hiking grip. 'FX' in de productnaam staat trouwens voor 'Foldable Exchangeable', wat betekent dat alle onderdelen van dit model na schade (vaak door de gebruiker zelf) te vervangen zijn. Benieuwd naar wat de Cross Trail FX Superlite nog meer te bieden heeft? Je leest het hieronder.

Lees meer...

Nieuw design voor duurzame klassieker

Een daypack is ideaal voor een dag in de stad of gewoon voor het leven van alledag. Om alle aspecten van het dagelijks leven aan te kunnen, biedt een goede daypack een perfecte combinatie van een tijdloos design en een functioneel draagcomfort. Met de vernieuwde Gogo heeft deuter haar klassieker een update gegeven: een urban design en comfort zonder compromissen maken van de Gogo dé ideale daypack. En net zoals duurzaamheid een belangrijk onderdeel in ons dagelijks leven is, is dit ook belangrijk voor de Gogo. Voor een kleine rugzak maakt de Gogo een groot statement op het gebied van duurzaamheid!

Lees meer...