Nieuws

Primeur! Presentatie TCK Custom Studio tijdens Brand Event!

Tijdens het aankomende Brand Event op maandag 11 december in het Sports Business Center in Leusden introduceren wij onze gloednieuwe in-house service: TCK Custom Studio! Deze extra service, die wij aanbieden aan onze retailers, stelt ons in staat om zowel onze eigen producten als producten die door onze retailers zelf worden aangeleverd te personaliseren.

Nele Vanbuel Sportvrouw van het Jaar van Durbuy

Onze Belgische account manager Nele Vanbuel is door de gemeente Durbuy verkozen tot Sportvrouw van het Jaar 2023! Deze eer heeft ze mogen ontvangen vanwege haar zwemprestaties in de afgelopen jaren. We feliciteren Nele van harte met deze prachtige erkenning!

Deze strijders staan klaar om de pistes te betreden

Met trots delen we mee dat het TCK-team voor de vierde keer op rij zal deelnemen aan de Hoh Saas 12-uurs Challenge in Zwitserland! Dit bijzondere evenement vindt plaats op zaterdag 16 maart 2024, waar onze teamleden Michel van den Adel, Ron Vervoort en Femke Larik vanaf 00.00 uur zich 12 uur lang zullen inzetten op de latten. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor de Mentelity Games!

Welkom aan boord!

We zijn verheugd om jullie te informeren over de nieuwste toevoegingen aan ons team. Met trots verwelkomen wij Lars Meesters en Jeremy Aué bij ons bedrijf. Ze brengen stuk voor stuk unieke vaardigheden en ervaringen met zich mee, die ongetwijfeld zullen bijdragen aan het succes van ons bedrijf.

Doneren in plaats van besparen

Groen is een belofte. Daarom doet deuter het op Black Friday helemaal anders! Het merk doopt deze week om tot Green Week en neemt daarmee haar verantwoordelijkheid voor mens en natuur.

Als lid van de European Outdoor Conservation Association (EOCA), zamelt deuter tijdens de Green Friday-week geld in voor Patron, een organisatie die zich inzet voor het herstel van natuurlijke gebieden en het verminderen van plasticvervuiling. Hoe? Het merk doneert 10% van de omzet die van 20 t/m 26 november in de online webshop in de deelnemende landen behaald wordt aan dit project.

Hieronder lees je meer over deze groene actie!

Lees meer...

The Pink Story van LEKI: een uniek verhaal

LEKI staat natuurlijk bekend om haar stokken in rood en geel, maar wist je dat het merk ook diverse knalroze stokken in de collectie heeft? Achter deze stokken zit een leuk verhaal, The Pink Story. Dit unieke verhaal begon in 2015, tijdens een open dag bij de LEKI productiefaciliteit in Tachov. De Tsjechische biatlete Gabriela Soukalová was er ook en tijdens de rondleiding door de fabriek viel haar oog op een aantal oude roze kleurstalen. Zonder er twee keer over na te denken, vroeg ze: ‘Wat dacht je van roze stokken?’. Lees hieronder hoe The Pink Story verder gaat.

Lees meer...

Succesvolle Zevenheuvelenhike- en trail voor LOWA

Op 23 september vond de tweede editie van de Zevenheuvelentrail plaats: de eerste editie met ATR by LOWA als hoofdsponsor van een van de grootste trailrunevents van de Benelux. De dag erna werd de Zevenheuvelenhike gehouden, een stevige wandeltocht over hetzelfde parcours als de trail. Leuk om te weten: tijdens de trailrun vond ook het NK Trailrunning plaats! Ruim 6.000 deelnemers trokken over de uitdagende paden in de bossen rondom Nijmegen. Met verschillende afstanden bood de Zevenheuvelentrail voor ieder wat wils.

Lees meer...

Wat betekent PFAS vrij bij deuter?

PFAS, deze afkorting kent inmiddels bijna iedereen. Het verwijst naar nuttige, maar helaas ook schadelijke stoffen voor zowel de gezondheid als het milieu: per- en polyfluoralkylstoffen. Ze worden onder andere gebruikt om outdoorkleding en -uitrusting, zoals rugzakken, te voorzien van een onzichtbare water- en vuilafstotende laag. Het wijdverspreide label ‘PFAS vrij’ betekent dus dat er geen gebruik wordt gemaakt van deze stoffen. De rugzakken van deuter zijn al sinds 2019 vrij van PFAS. Onlangs heeft deuter de term ‘PFC vrij’ veranderd in ‘PFAS vrij’. De twee termen kunnen over het algemeen als synoniem worden beschouwd voor de grote groep industriële chemische impregneerstoffen. Wat PFAS precies zijn en waarom deuter zich zo sterk inzet om deze chemicaliën niet te gebruiken, lees je hieronder.

Lees meer...

ATR by LOWA nieuwe hoofdsponsor Zevenheuvelenhike en -trail

ATR by LOWA neemt je mee naar de trails! Met ingang van dit jaar is ATR by LOWA namelijk hoofdsponsor van de Zevenheuvelenhike en -trail! Na een succesvolle eerste editie wordt op 23 september de tweede editie van de Zevenheuvelentrail gehouden. De dag erna wordt de Zevenheuvelenhike gehouden, een stevige wandeltocht over hetzelfde parcours als de trail. ATR by LOWA past perfect bij deze sportieve uitdagingen. Het merk LOWA maakt al 100 jaar kwalitatief hoogwaardige outdoorschoenen met de hoogste kwaliteit, de beste pasvorm en een ongeëvenaard comfort. Nu heeft het merk de volgende stap gezet en een gloednieuw segment aan haar collectie toegevoegd: ALL TERRAIN RUNNING (ATR). ATR combineert de jarenlange ervaring in het ontwerpen van gripvaste buitenzolen, perfecte afroleigenschappen en het best mogelijke comfort met een nieuw toepassingsgebied. Of je nu op uitdagende paden, een zachte ondergrond of harde bospaden loopt, met de ATR by LOWA schoenen ben je altijd verzekerd van optimaal comfort! Hieronder vertellen we je alles over de nieuwe modellen.

Lees meer...

Innovatieve trekkingstok gemaakt van hennep

LEKI, de toonaangevende specialist in kwalitatief hoogwaardige ski-, trekking- en trailrunningstokken én handschoenen, heeft een baanbrekende stap gezet door wandelstokken te produceren van hennep, een hernieuwbaar grondmateriaal. Hoewel het in eerste instantie misschien vreemd klinkt, heeft LEKI met succes de mogelijkheid gecreëerd om hennep te gebruiken als alternatief voor traditionele productiematerialen zoals aluminium en carbon.

Lees meer...

Snelheid is de sleutel

Het nieuwe ALL TERRAIN RUNNING segment: een mijlpaal voor LOWA en een logische stap vooruit. De nieuwe trailrunning modellen zijn ontworpen om uit te blinken op veeleisend terrein en om uitzonderlijke prestaties te leveren. Met de CITUX (Ws) hadden de productontwikkelaars één doel: maximale prestaties combineren met een minimaal gewicht. Daarom is alles wat niet absoluut noodzakelijk was, geëlimineerd. Dankzij het innovatieve design sta je met de CITUX (Ws) van LOWA altijd stevig met beide voeten op de grond. Lees hieronder wat deze nieuwe trailrunning schoen nog meer te bieden heeft.

Lees meer...

Optimaal comfort voor ambitieuze ultrarunners

LOWA maakt al 100 jaar kwalitatief hoogwaardige outdoorschoenen voor uitdagende avonturen in de natuur en voor het nieuwe seizoen voegt het merk een nieuw component aan haar collectie toe: snelheid. Het ALL TERRAIN RUNNING segment is een nieuwe mijlpaal voor LOWA en een logische stap richting de toekomst. De schoenen in deze collectie combineren de jarenlange ervaring in het ontwerpen van gripvaste buitenzolen, perfecte afroleigenschappen en het best mogelijke comfort met een nieuw gebruiksgebied. Vooral tijdens een ultra trail is je lichaam blij met elk beetje comfort en laat de FORTUX (Ws) van LOWA daar nou net veel van bieden. Dankzij de demping, het extra volume in de voorvoet en het hoge draagcomfort is dit model echt voorbestemd voor lange tochten. Wat de FORTUX (Ws) van LOWA allemaal te bieden heeft? Je leest het hieronder.

Lees meer...

De perfecte keuze voor topprestaties

De nieuwe AMPLUX (Ws) trailrunningschoen levert betrouwbare topprestaties op elk terrein. Hoe? Door het totaalpakket. Dit comfortabele model verenigt alle belangrijke eigenschappen die nodig zijn voor het afleggen van korte, middellange en lange afstanden. Met een gewicht van slechts 310 gram en voorzien van de slimme LOWA TRAC zoolconstructie, zorgt de 6 millimeter drop van deze trailrunning schoen langdurig voor maximaal comfort tijdens zowel cross country trainingen als wedstrijden. Met de nieuwe ALL TERRAIN RUNNING collectie bereikt LOWA opnieuw een mijlpaal in haar succesverhaal. De schoenen in deze collectie zijn ontworpen om uit te blinken op veeleisend terrein en om uitzonderlijke prestaties te leveren. Hieronder lees je alles over wat de AMPLUX (Ws) te bieden heeft.

Lees meer...

Now it’s time to run

Al 100 jaar maakt LOWA kwalitatief hoogwaardige outdoorschoenen voor avonturen in de natuur. Sinds dag één staat het merk voor de hoogste kwaliteit, de beste pasvorm, een ongeëvenaard comfort, de hoogste mate van functionaliteit én een verbazingwekkende vindingrijkheid. In de 100-jarige historie van LOWA zijn deze waarden in de productontwikkeling steeds tot uiting gekomen en hebben LOWA van een puur bergsportmerk tot een wereldwijde outdoorspecialist gemaakt. LOWA introduceert een gloednieuwe productcategorie: ALL TERRAIN RUNNING. Hoe het merk uit Jetzendorf tot deze stap is gekomen, lees je hieronder.

Lees meer...