NL FR EN

Komt uit de natuur, hoort in de natuur

Terug te vinden in de kleding van Maier Sports: natuurlijk lavalan® sport

Natuurlijk tot in de laatste vezel: lavalan® sport bestaat voor 85% uit scheerwol, afkomstig uit Europa. Het materiaal is een zeer functionele wolvulling die volledig is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, Europese scheerwol en een op maïs gebasserde synthetische vezel genaamd polyactide (PLA). De duurzame maïsvezels versterken de robuuste en ademende eigenschappen van de wol en maken het tot een functionele alleskunner. En dat voel je bij elke outdoorervaring. Diverse producten van Maier Sports zijn voorzien van lavalan® sport. Lees snel verder voor meer informatie over dit duurzame en unieke materiaal.

De naam lavalan® is afgeleid van de Latijnse term ‘wasbare wol’. Hierdoor is wasbaarheid in de wasmachine op het zachte wolprogramma en met wolwasmiddel gegarandeerd. lavalan® sport bevat het hoogste aandeel wolvezels binnen de lavalan® productgroep, wat resulteert in de meest functionele vulling van lavalan®. Hoe hoger het aandeel scheerwol, hoe betere prestaties op het gebied van isolatie, temperatuurregulatie, vochtbeheer en geurweerstand.

Wol kan tot 36% van zijn gewicht aan vocht opnemen in de vorm van damp en is tegelijkertijd waterafstotend. Dit maakt lavalan® sport opvallend ademend en sneldrogend. Bovendien houden de jassen van Maier Sports met deze vulling je heerlijk warm op besneeuwde paden, zonder dat je oververhit raakt.

Draag je kleding met lavalan® sport, dan ben je ook nog eens goed bezig voor de wereld om je heen. Deze vorm van isolatie is hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Dit maakt het tot een duurzamer alternatief voor synthetische watteringen. Daarnaast hecht lavalan® bijzonder veel waarde aan dierenwelzijn. Zowel bij het fokken als bij het scheren van de schapen staat een diervriendelijke behandeling centraal. En, de productie van lavalan® sport vindt exclusief in Duitsland plaats, zodat de hoge kwaliteit van het duurzame materiaal gegarandeerd kan worden.