Nieuws

Primeur! Presentatie TCK Custom Studio tijdens Brand Event!

Tijdens het aankomende Brand Event op maandag 11 december in het Sports Business Center in Leusden introduceren wij onze gloednieuwe in-house service: TCK Custom Studio! Deze extra service, die wij aanbieden aan onze retailers, stelt ons in staat om zowel onze eigen producten als producten die door onze retailers zelf worden aangeleverd te personaliseren.

Nele Vanbuel Sportvrouw van het Jaar van Durbuy

Onze Belgische account manager Nele Vanbuel is door de gemeente Durbuy verkozen tot Sportvrouw van het Jaar 2023! Deze eer heeft ze mogen ontvangen vanwege haar zwemprestaties in de afgelopen jaren. We feliciteren Nele van harte met deze prachtige erkenning!

Deze strijders staan klaar om de pistes te betreden

Met trots delen we mee dat het TCK-team voor de vierde keer op rij zal deelnemen aan de Hoh Saas 12-uurs Challenge in Zwitserland! Dit bijzondere evenement vindt plaats op zaterdag 16 maart 2024, waar onze teamleden Michel van den Adel, Ron Vervoort en Femke Larik vanaf 00.00 uur zich 12 uur lang zullen inzetten op de latten. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor de Mentelity Games!

Welkom aan boord!

We zijn verheugd om jullie te informeren over de nieuwste toevoegingen aan ons team. Met trots verwelkomen wij Lars Meesters en Jeremy Aué bij ons bedrijf. Ze brengen stuk voor stuk unieke vaardigheden en ervaringen met zich mee, die ongetwijfeld zullen bijdragen aan het succes van ons bedrijf.

Double the core, double the fun

Toen het Italiaanse Nordica begon met de ontwikkeling van de nieuwe Double Core technolgie, had het merk niet verwacht dat deze innovatie het skiën wereldwijd zou kunnen transformeren. In eerste instantie wilde het ontwikkelingsteam van Nordica, onder leiding van productmanager Florian Seer, de prestaties van damesski’s verbeteren. Dit hebben ze gedaan door de houten kern, de ziel van de ski, in twee lagen te verdelen en een elastomeer Pulse Core tussen beide lagen te plaatsen. Het resultaat? Trillingen worden beter gedempt, wat zorgt voor een soepele, maar krachtige rit die het zelfvertrouwen versterkt. Omdat deze Double Core zo innovatief was, heeft Nordica besloten om de technologie in meerdere ski’s te integreren.

Lees meer...

ORTLIEB Quick Rack ‘Accessory of the Year’!

In de Bikepacking Awards 2023 komen producten naar voren die de redactie van bikepacking.com het afgelopen jaar het meest hebben verbaasd. Van fietsen tot accessoires, ze hebben een groot aantal producten beoordeeld, zowel van grote als kleine merken. Met trots kunnen wij melden dat de innovatieve Quick Rack van ORTLIEB de award voor ‘Accessory of the Year’ heeft gewonnen! Hieronder vertellen we je er alles over.

Lees meer...

Doneren in plaats van besparen

Groen is een belofte. Daarom doet deuter het op Black Friday helemaal anders! Het merk doopt deze week om tot Green Week en neemt daarmee haar verantwoordelijkheid voor mens en natuur.

Als lid van de European Outdoor Conservation Association (EOCA), zamelt deuter tijdens de Green Friday-week geld in voor Patron, een organisatie die zich inzet voor het herstel van natuurlijke gebieden en het verminderen van plasticvervuiling. Hoe? Het merk doneert 10% van de omzet die van 20 t/m 26 november in de online webshop in de deelnemende landen behaald wordt aan dit project.

Hieronder lees je meer over deze groene actie!

Lees meer...

Nordica scoort in nationale skitest van de NSkiV

Of je nu met vrienden op geprepareerde pistes aan het skiën bent, door de bomen en bulten gaat of op zoek bent naar zachte poedersneeuw, de Steadfast 80 van Nordica omarmt de hele berg. Deze speelse en veelzijdige ski heeft een volledige houten kern, wat zorgt voor een soepele rit die je zelfvertrouwen vergroot en je prestaties naar een hoger niveau tilt. In de nationale skitest van de Nederlandse Ski Vereniging is de Steadfast 80 uitgebreid getest en uitgeroepen tot prijs-kwaliteit winnaar! Hieronder vertellen we je meer over deze ski én over de conclusies van het testteam.

Lees meer...

Völkl ski’s favoriet voor komende winter!

Net als voorgaande jaren presenteert Snowplaza ook dit jaar weer een skitest. Samen met Ski & Board Test GMBH en Riml Shop, een skiwinkel in Gurgl, hebben 50 Staatlich opgeleide skileraren verschillende ski’s uit diverse categorieën tijdens uiteenlopende piste- en weersomstandigheden uitvoerig getest. In diverse categorieën is een model van Völkl als favoriet naar voren gekomen! Hieronder vertellen we je er alles over.

Lees meer...

The Pink Story van LEKI: een uniek verhaal

LEKI staat natuurlijk bekend om haar stokken in rood en geel, maar wist je dat het merk ook diverse knalroze stokken in de collectie heeft? Achter deze stokken zit een leuk verhaal, The Pink Story. Dit unieke verhaal begon in 2015, tijdens een open dag bij de LEKI productiefaciliteit in Tachov. De Tsjechische biatlete Gabriela Soukalová was er ook en tijdens de rondleiding door de fabriek viel haar oog op een aantal oude roze kleurstalen. Zonder er twee keer over na te denken, vroeg ze: ‘Wat dacht je van roze stokken?’. Lees hieronder hoe The Pink Story verder gaat.

Lees meer...

Succesvolle Zevenheuvelenhike- en trail voor LOWA

Op 23 september vond de tweede editie van de Zevenheuvelentrail plaats: de eerste editie met ATR by LOWA als hoofdsponsor van een van de grootste trailrunevents van de Benelux. De dag erna werd de Zevenheuvelenhike gehouden, een stevige wandeltocht over hetzelfde parcours als de trail. Leuk om te weten: tijdens de trailrun vond ook het NK Trailrunning plaats! Ruim 6.000 deelnemers trokken over de uitdagende paden in de bossen rondom Nijmegen. Met verschillende afstanden bood de Zevenheuvelentrail voor ieder wat wils.

Lees meer...

arena voor het goede doel

Wist je dat in Nederland 1 op de 7 vrouwen borstkanker krijgt? Oktober is borstkankermaand, een maand waarin extra aandacht aan deze ziekte wordt gegeven. Verschillende merken en organisaties dragen tijdens deze maand hun steentje bij, zo ook het Italiaanse arena. Om de boodschap in de krachtigste manier over te brengen en het bewustzijn te vergroten, lanceert arena de Breast Cancer Awareness Collection 2023. Daarnaast is het merk een samenwerking aangegaan met de non-profit organisatie Keep A Breast. Hieronder vertellen we je alles over deze unieke collectie en samenwerking.

Lees meer...

Een nieuwe mijlpaal voor ORTOVOX

In het winterseizoen van 23/24 zal ORTOVOX zijn positie als toonaangevend expert op het gebied van bergsportveiligheid versterken met een nieuwe mijlpaal. In samenwerking met het Canadese merk Arc'teryx heeft het Zuid-Duitse bedrijf een airbagsysteem voor lawine-rugzakken ontwikkeld dat nieuwe normen stelt: LiTRIC is elektronisch, lichtgewicht, intuïtief, betrouwbaar, duurzaam, flexibel en 100% geproduceerd in Beieren, Zuid-Duitsland. De AVABAG LiTRIC-serie van ORTOVOX omvat specifieke TOURING- en FREERIDE-modellen die kunnen worden gecombineerd met de LiTRIC BASIS middels het modulaire ZIP-ON systeem.

Lees meer...

Wat betekent PFAS vrij bij deuter?

PFAS, deze afkorting kent inmiddels bijna iedereen. Het verwijst naar nuttige, maar helaas ook schadelijke stoffen voor zowel de gezondheid als het milieu: per- en polyfluoralkylstoffen. Ze worden onder andere gebruikt om outdoorkleding en -uitrusting, zoals rugzakken, te voorzien van een onzichtbare water- en vuilafstotende laag. Het wijdverspreide label ‘PFAS vrij’ betekent dus dat er geen gebruik wordt gemaakt van deze stoffen. De rugzakken van deuter zijn al sinds 2019 vrij van PFAS. Onlangs heeft deuter de term ‘PFC vrij’ veranderd in ‘PFAS vrij’. De twee termen kunnen over het algemeen als synoniem worden beschouwd voor de grote groep industriële chemische impregneerstoffen. Wat PFAS precies zijn en waarom deuter zich zo sterk inzet om deze chemicaliën niet te gebruiken, lees je hieronder.

Lees meer...