Nieuws

Een nieuwe functie binnen TCK: Senior Purchase Manager

Bianca Op den Kamp gaat een nieuwe stap maken in haar carrière bij TCK! Na vele jaren werkzaam te zijn geweest als Purchase Manager voor vooraanstaande merken binnen ons bedrijf, waaronder LOWA, gaat ze vanaf 1 oktober de rol vervullen van SENIOR Purchase Manager.

In deze nieuwe functie zal ze niet alleen de reguliere taken en verantwoordelijkheden van een Purchase Manager blijven vervullen, maar ook extra verantwoordelijkheden op zich nemen, om zo onze inkoopprocessen nóg beter te kunnen stroomlijnen en optimaliseren en ons inkoopteam te versterken.

We hebben het volste vertrouwen in Bianca's bekwaamheid en enthousiasme om deze nieuwe functie met succes te vervullen en wensen Bianca heel veel succes!

Een onvergetelijk jubileumavontuur in Beieren

Als blijk van waardering voor de loyaliteit en betrokkenheid bij het merk, had LOWA ons team en een groot aantal van onze gewaardeerde LOWA-retailers uitgenodigd om deze bijzondere mijlpaal samen te vieren het Duitse Jetzendorf. Het was een fantastische reis met alle juiste ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring. Onze gasten kregen onder andere de unieke kans om een kijkje te nemen in de fabriek van LOWA en het vakmanschap achter onze hoogwaardige wandelschoenen te ontdekken.

Ook hebben ze samen een hike gemaakt door het Scheyern-landschap, waar ze de prachtige natuur hebben mogen ervaren die LOWA zo inspireert.

Last but zéker not least, werd de viering afgesloten met een spectaculair feest in de feesttent. Hier hebben ze genoten van heerlijk eten en drinken, geweldige feestmuziek en optredens.

We willen al onze deelnemers bedanken voor hun ongelofelijke enthousiasme tijdens deze bijzondere reis. Wat een geweldige ervaring was het! We blijven zelf ook nog even nagenieten van alle mooie herinneringen.

Óp naar nog eens 100 jaar van innovatie en avontuur in de wereld van outdoor- en bergsport met LOWA!

TCK schakelt over op zonne-energie...

Sinds enkele weken draait TCK in Kerkrade grotendeels op zonne-energie. Het dak van de afdelingsruimtes Operations, Service en Lounge is nu volledig uitgerust met zonnepanelen. Vanwege beperkingen op het stroomnet, mogen wij helaas nog geen zonne-energie terugleveren aan het net. Zodra dat wel mogelijk wordt, zullen wij ook het dak van de afdelingen Staff en Marketing voorzien van zonnepanelen. Maar reeds nu wekken wij voldoende stroom op, om op werkdagen volledig op zonne-energie te draaien.

We zijn er trots op dat we deze stap hebben kunnen zetten en ons steentje kunnen bijdragen aan duurzaamheid en milieubewustzijn! En zodra teruglevering wel toegestaan is, willen we ook onderzoeken hoe we ons gasverbruik kunnen verminderen en mogelijk kunnen overstappen naar hybride of elektrische verwarmingssystemen voor zowel kantoorverwarming als voor de heaters in ons magazijn. Deze veranderingen zullen ons helpen om onze carbon footprint nog verder te reduceren.

Kortom, duurzaamheid blijft een topprioriteit voor TCK en we blijven actief streven naar een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. We kijken uit naar een groenere toekomst voor ons bedrijf en onze planeet!

TCK groeit en bloeit!

Bij TCK zijn we altijd op zoek naar getalenteerde mensen om ons team te versterken en we zijn verheugd om enkele recente toevoegingen aan ons team aan te kondigen! In de afgelopen periode hebben we het genoegen gehad om drie nieuwe teamleden te verwelkomen in verschillende cruciale functies binnen ons bedrijf.

In april heeft Bart Gielen zich bij ons aangesloten als Account Manager voor de cluster Outdoor, gericht op de Belgische markt. Femke Larik is in mei aan boord gekomen als onze nieuwe Purchase Manager. En op 1 juli is Guido Kauffeld gestart als Account Manager voor Zuid-Nederland, waarbij hij verantwoordelijk is voor onze bike merken.

Wij zijn trots op de diversiteit aan vaardigheden, ervaring en perspectieven die zij met zich meebrengen en we zijn ervan overtuigd dat ze onze organisatie zullen versterken.

Binnenkort verwelkomen we nog een paar getalenteerde nieuwe collega's in ons team en we zullen ze snel voorstellen!

Wat betekent PFAS vrij bij deuter?

PFAS, deze afkorting kent inmiddels bijna iedereen. Het verwijst naar nuttige, maar helaas ook schadelijke stoffen voor zowel de gezondheid als het milieu: per- en polyfluoralkylstoffen. Ze worden onder andere gebruikt om outdoorkleding en -uitrusting, zoals rugzakken, te voorzien van een onzichtbare water- en vuilafstotende laag. Het wijdverspreide label ‘PFAS vrij’ betekent dus dat er geen gebruik wordt gemaakt van deze stoffen. De rugzakken van deuter zijn al sinds 2019 vrij van PFAS. Onlangs heeft deuter de term ‘PFC vrij’ veranderd in ‘PFAS vrij’. De twee termen kunnen over het algemeen als synoniem worden beschouwd voor de grote groep industriële chemische impregneerstoffen. Wat PFAS precies zijn en waarom deuter zich zo sterk inzet om deze chemicaliën niet te gebruiken, lees je hieronder.

Lees meer...

ORTOVOX neemt afscheid van PET recycling

‘We nemen afscheid van PET recycling’, een boodschap die ORTOVOX onlangs online heeft gezet. Over dit statement zegt het Duitse merk het volgende: ‘Begrijp ons niet verkeerd, PET recycling is op zichzelf niet slecht, integendeel. Voor veel bedrijven is PET recycling de enige duurzaamheidsstrategie voor het maken van synthetische stoffen. Deels begrijpelijk, aangezien dit grondig is onderzocht en meestal positieve associaties heeft voor consumenten’. PET recycling brengt echter ook problemen met zich mee. Welke? Hieronder vertellen we je er meer over.

Lees meer...

ATR by LOWA nieuwe hoofdsponsor Zevenheuvelenhike en -trail

ATR by LOWA neemt je mee naar de trails! Met ingang van dit jaar is ATR by LOWA namelijk hoofdsponsor van de Zevenheuvelenhike en -trail! Na een succesvolle eerste editie wordt op 23 september de tweede editie van de Zevenheuvelentrail gehouden. De dag erna wordt de Zevenheuvelenhike gehouden, een stevige wandeltocht over hetzelfde parcours als de trail. ATR by LOWA past perfect bij deze sportieve uitdagingen. Het merk LOWA maakt al 100 jaar kwalitatief hoogwaardige outdoorschoenen met de hoogste kwaliteit, de beste pasvorm en een ongeëvenaard comfort. Nu heeft het merk de volgende stap gezet en een gloednieuw segment aan haar collectie toegevoegd: ALL TERRAIN RUNNING (ATR). ATR combineert de jarenlange ervaring in het ontwerpen van gripvaste buitenzolen, perfecte afroleigenschappen en het best mogelijke comfort met een nieuw toepassingsgebied. Of je nu op uitdagende paden, een zachte ondergrond of harde bospaden loopt, met de ATR by LOWA schoenen ben je altijd verzekerd van optimaal comfort! Hieronder vertellen we je alles over de nieuwe modellen.

Lees meer...

Innovatieve trekkingstok gemaakt van hennep

LEKI, de toonaangevende specialist in kwalitatief hoogwaardige ski-, trekking- en trailrunningstokken én handschoenen, heeft een baanbrekende stap gezet door wandelstokken te produceren van hennep, een hernieuwbaar grondmateriaal. Hoewel het in eerste instantie misschien vreemd klinkt, heeft LEKI met succes de mogelijkheid gecreëerd om hennep te gebruiken als alternatief voor traditionele productiematerialen zoals aluminium en carbon.

Lees meer...

Snelheid is de sleutel

Het nieuwe ALL TERRAIN RUNNING segment: een mijlpaal voor LOWA en een logische stap vooruit. De nieuwe trailrunning modellen zijn ontworpen om uit te blinken op veeleisend terrein en om uitzonderlijke prestaties te leveren. Met de CITUX (Ws) hadden de productontwikkelaars één doel: maximale prestaties combineren met een minimaal gewicht. Daarom is alles wat niet absoluut noodzakelijk was, geëlimineerd. Dankzij het innovatieve design sta je met de CITUX (Ws) van LOWA altijd stevig met beide voeten op de grond. Lees hieronder wat deze nieuwe trailrunning schoen nog meer te bieden heeft.

Lees meer...

Optimaal comfort voor ambitieuze ultrarunners

LOWA maakt al 100 jaar kwalitatief hoogwaardige outdoorschoenen voor uitdagende avonturen in de natuur en voor het nieuwe seizoen voegt het merk een nieuw component aan haar collectie toe: snelheid. Het ALL TERRAIN RUNNING segment is een nieuwe mijlpaal voor LOWA en een logische stap richting de toekomst. De schoenen in deze collectie combineren de jarenlange ervaring in het ontwerpen van gripvaste buitenzolen, perfecte afroleigenschappen en het best mogelijke comfort met een nieuw gebruiksgebied. Vooral tijdens een ultra trail is je lichaam blij met elk beetje comfort en laat de FORTUX (Ws) van LOWA daar nou net veel van bieden. Dankzij de demping, het extra volume in de voorvoet en het hoge draagcomfort is dit model echt voorbestemd voor lange tochten. Wat de FORTUX (Ws) van LOWA allemaal te bieden heeft? Je leest het hieronder.

Lees meer...

Wil jij vanaf nu altijd op de hoogte zijn?

Rollerblade nodigt skateliefhebbers uit om deel uit te maken van hun levendige community via social media. Volg Rollerblade Benelux op het nieuwe officiële Instagram account (@rollerbladenederland) om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en inspirerende verhalen uit de skategemeenschap.

Op het Instagram account deelt Rollerblade boeiende content, waaronder foto's en video's van enthousiaste skaters, tips en tricks om je vaardigheden te verbeteren, en aankondigingen van nieuwe producten. Mis geen enkel moment en volg Rollerblade Benelux op social media. Heb je zelf leuke skate content? Join the skate revolution en tag @rollerbladenederland op Instagram.

Lees meer...

De perfecte keuze voor topprestaties

De nieuwe AMPLUX (Ws) trailrunningschoen levert betrouwbare topprestaties op elk terrein. Hoe? Door het totaalpakket. Dit comfortabele model verenigt alle belangrijke eigenschappen die nodig zijn voor het afleggen van korte, middellange en lange afstanden. Met een gewicht van slechts 310 gram en voorzien van de slimme LOWA TRAC zoolconstructie, zorgt de 6 millimeter drop van deze trailrunning schoen langdurig voor maximaal comfort tijdens zowel cross country trainingen als wedstrijden. Met de nieuwe ALL TERRAIN RUNNING collectie bereikt LOWA opnieuw een mijlpaal in haar succesverhaal. De schoenen in deze collectie zijn ontworpen om uit te blinken op veeleisend terrein en om uitzonderlijke prestaties te leveren. Hieronder lees je alles over wat de AMPLUX (Ws) te bieden heeft.

Lees meer...

Now it’s time to run

Al 100 jaar maakt LOWA kwalitatief hoogwaardige outdoorschoenen voor avonturen in de natuur. Sinds dag één staat het merk voor de hoogste kwaliteit, de beste pasvorm, een ongeëvenaard comfort, de hoogste mate van functionaliteit én een verbazingwekkende vindingrijkheid. In de 100-jarige historie van LOWA zijn deze waarden in de productontwikkeling steeds tot uiting gekomen en hebben LOWA van een puur bergsportmerk tot een wereldwijde outdoorspecialist gemaakt. LOWA introduceert een gloednieuwe productcategorie: ALL TERRAIN RUNNING. Hoe het merk uit Jetzendorf tot deze stap is gekomen, lees je hieronder.

Lees meer...

LOWA viert haar verjaardag!

Sta even stil bij deze mijlpaal in de geschiedenis van LOWA. Of kom juist in beweging, want de schoe­nen­fa­brikant bestaat 100 jaar! Ter ere van het 100-jarig bestaan, heeft LOWA in samenwerking met Komoot een collectie samengesteld van 10 Tours, die elk 10 kilometer lang zijn (totaal 100km). Je vindt de wandelingen in België, Nederland en Luxemburg. Ze lopen over heide, door bossen, heuvelachtig terrein en langs de kust. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze over natuurlijk terrein lopen, zodat je een écht outdooravontuur beleeft.

Lees meer...