NL FR EN

Nieuws

Wat speelt er bij onze merken en wat speelt er bij ons?

Nieuws

Wil je alles over de nieuwe, unieke TCK Custom Studio weten?

Wist je dat wij dit jaar een nieuwe editie van ons TCK NeXT magazine hebben uitgebracht? De eerste editie werd in 2012 gelanceerd, naar aanleiding van ons 40-jarig bestaan, en inmiddels zijn we alweer bij TCK NeXT 4. De vierde editie staat in het teken van onze nieuwe Custom Studio. Kort gezegd is de TCK Custom Studio een in-house service waarmee we artikelen kunnen personaliseren. Een mooie toevoeging aan onze lijst met toegevoegde waardes! Hieronder lees je meer over TCK NeXT 4 en kun je tevens het digitale magazine downloaden.

TCK Outdoor Experience Day

Op maandag 24 juni vond de TCK Outdoor Experience Day plaats in en rondom het Sports Business Center in Leusden. Een dag vol inspirerende presentaties en boeiende clinics door ons sales team van onze outdoormerken LOWA, LEKI, deuter, Injinji en Sidas en door onze partner Repair Service Boer.

De deelnemers kregen vervolgens de kans om LOWA wandel- en trailrunschoenen zelf te testen tijdens een wandeling of trailrun in de prachtige en verrassende omgeving van Leusden.

Een kwart eeuw trouw!

Dit jaar viert Claudie Dullens een bijzondere mijlpaal: ze is 25 jaar in dienst als administratief medewerker bij TCK! In dit interview duiken we in haar ervaringen en de veranderingen die ze heeft meegemaakt binnen onze organisatie, en ontdekken we wat haar motiveert om al een kwart eeuw lang een gewaardeerde medewerker van het TCK-team te blijven!

Nieuwe erkenning als Leerbedrijf voor Logistiek Medewerker

Met trots kunnen wij melden dat TCK Sports Group ook erkend is als leerbedrijf voor de kwalificatie Logistiek Medewerker! Naast onze bestaande erkenning voor de kwalificatie Grafisch Vormgever, zijn we nu ook officieel gecertificeerd om mbo-studenten te begeleiden in de beroepspraktijk van logistiek.

In ons magazijn hebben we al enkele keren snuffel-stagiairs begeleid. Vanaf september verwelkomen we echter een BBL-(Beroeps Begeleidende Leerweg) leerling die een MBO-opleiding tot Logistiek Medewerker volgt en ervoor heeft gekozen om zijn praktijkervaring bij TCK op te doen. Deze leerling zal een volledig schooljaar lang vier dagen per week als leerling-magazijn medewerker bij ons aan de slag gaan.

Veiligheid en functionaliteit perfect gecombineerd?

Je favoriete bikepark gaat weer open, de eerste fietstrip door de bergen staat op het punt van beginnen en je fiets is al weken in topconditie en klaar voor actie. Je hebt zelfs maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het langverwachte seizoen zonder ongelukken zal zijn: je hebt je conditie in de winter bijgehouden, je fietsvaardigheden extra getraind, je fiets compleet nagelopen en je veiligheidsmaterialen een update gegeven. In dit hele proces heb je jezelf een aantal keer afgevraagd hoe handig en praktisch fietsrugzakken met een protector daadwerkelijk zijn. Hoeveel dragen ze bij aan je veiligheid? En waar moet je op letten bij de aanschaf ervan? We hebben de meest belangrijke informatie voor je verzameld, zodat je vol zelfvertrouwen de juiste rugzak met protector kunt vinden.

Lees meer...

Waarom speciale inlegzolen voor wielrennen gebruiken?

Hoewel wielrennen een sport is waarbij je gedragen wordt, krijgen je voeten veel te verduren als je urenlang op de fiets zit. Sterker nog, ondanks het gebrek aan contact met de grond wordt er tijdens het fietsen veel stress op je voeten uitgeoefend. Deze stress kan pijn en blessures veroorzaken en je plezier en performance doen kelderen. Daarom heeft Sidas met hulp van Astana, een van de beste internationale fietsploegen ter wereld, een collectie inlegzolen speciaal voor fietsen ontwikkeld. Deze innovatieve inlegzolen helpen alle fietsers, van amateurs tot wedstrijdrijders, om vaarwel te zeggen tegen voetpijn en hallo tegen performance.

Lees meer...

Ken je dat prikkende gevoel?

Fietsbroeken zijn onze passie. Ons doel is om je de best mogelijke fietservaring te geven. Daarom ontwikkelen we fietsbroeken met een perfecte pasvorm. We investeren veel passie - in elke naad, in elke snit. Het resultaat: de beste fietsbroek die je ooit hebt gehad.

GONSO. Omdat elk lichaam anders is.
Geen twee lichamen zijn gelijk. Daarom hebben we voor elke maat een individuele snit ontwikkeld. Met dit assortiment kun je uit 50 verschillende maten jouw perfecte fietsbroek kiezen!

GONSO. Omdat we proberen tot we de perfecte pasvorm hebben gevonden
Voor ons bij GONSO is een fietsbroek pas klaar als deze in alle maten perfect past, zelfs als het een lange, moeilijke weg is om op dit punt te komen. We gebruiken alle feedback die we krijgen voor inspiratie. We testen, herzien en herontwikkelen. Elk idee inspireert ons om nog beter te worden en om ervoor te zorgen dat elke GONSO fietsbroek die je koopt, je beste aankoop is.

Lees meer...

Smal of breed, LOWA heeft voor elke voet een passende schoen

Wist je dat beide voeten samen een kwart van je totale skelet vormen? Voeten zijn er in alle soorten en maten en jouw voetafdruk is uniek. Het is dan ook heel logisch dat niet alle schoenen even prettig zitten. LOWA zou LOWA niet zijn als ze hier niet over na hadden gedacht. Heb je smalle of juist bredere voeten? Dankzij de verschillende leesten heeft LOWA voor elke voet een passende schoen. Naast de standaard leest, biedt LOWA ook schoenen met een smalle of brede leest aan. De leest geeft vorm aan de schoen en is als het ware de vervanger van de voet. Hierdoor is de leest doorslaggevend voor de pasvorm van de schoen. Het doel van LOWA is duidelijk: een schoen moet perfect passen. Perfect passende schoenen zorgen immers voor comfort, waardoor jij onbezorgd kunt genieten van een heerlijke wandeling in de buitenlucht.

Lees meer...

De duurzame slaapzakken van deuter

Het plukken van levende dieren is in Europa sinds 1999 verboden. Dit betekent dat het illegaal is om veren en dons van levende dieren te plukken. Meer dan 90% van 's werelds veren en dons wordt verkregen als bijproduct van het slachtproces. De dieren worden geslacht en vervolgens geplukt, meestal machinaal, voordat het vlees wordt verwerkt. Maar hoe zit het met de andere 10%? Tijdens de ruiperiode mogen de veren van de dieren worden ‘geoogst’. Helaas profiteren sommige boeren hier herhaaldelijk van, omdat veelvuldig ‘oogsten’ hun inkomen verhoogt.

Het is dus belangrijk om te controleren hoe de donsproducten die je koopt, zijn gemaakt. Ook de textielindustrie wordt zich steeds meer bewust van de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd als het gaat om dierlijke producten zoals veren, dons of wol. Veel bedrijven, zoals deuter, werken daarom samen met initiatieven om ervoor te zorgen dat dierenwelzijnsnormen worden nageleefd.

Lees meer...

Een kinderdrager met TÜV certificaat, hoe is deze ontstaan?

Samen met het hele gezin op pad, waarbij ook de allerkleinsten mee kunnen, hoe leuk is dat? Een kinderwagen is in de meeste gevallen niet handig, maar gelukkig heeft deuter daar wat op bedacht: de Kid Comfort kinderdragers. De geschiedenis van dit unieke product gaat ver terug naar de tijd toen Bernd Kullmann, voormalig directeur van deuter, zelf nog kleine kinderen had en samen met zijn vrouw actief aan bergbeklimmen deed. Wist je trouwens dat de Kid Comfort de enige kinderdrager met TÜV keurmerk is? Hieronder vertellen we je alles over dit innovatieve product.

Lees meer...

Weggooien? Nee, repareren!

Duurzaamheid op de lange termijn is extreem belangrijk voor deuter's producten. Ze willen namelijk dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je favoriete items. Door de levensduur van jouw deuter product zo lang mogelijk te maken, dragen ze ook bij aan het behouden van hulpbronnen. Want: repareren is beter dan weggooien. Deze opvatting is traditie bij deuter: al meer dan 120 jaar runnen deuter's gekwalificeerde specialisten de reparatieservice.

Lees meer...