Nieuws

Smal of breed, LOWA heeft voor elke voet een passende schoen

Wist je dat beide voeten samen een kwart van je totale skelet vormen? Voeten zijn er in alle soorten en maten en jouw voetafdruk is uniek. Het is dan ook heel logisch dat niet alle schoenen even prettig zitten. LOWA zou LOWA niet zijn als ze hier niet over na hadden gedacht. Heb je smalle of juist bredere voeten? Dankzij de verschillende leesten heeft LOWA voor elke voet een passende schoen. Naast de standaard leest, biedt LOWA ook schoenen met een smalle of brede leest aan. De leest geeft vorm aan de schoen en is als het ware de vervanger van de voet. Hierdoor is de leest doorslaggevend voor de pasvorm van de schoen. Het doel van LOWA is duidelijk: een schoen moet perfect passen. Perfect passende schoenen zorgen immers voor comfort, waardoor jij onbezorgd kunt genieten van een heerlijke wandeling in de buitenlucht.

Lees meer...

De duurzame slaapzakken van deuter

Het plukken van levende dieren is in Europa sinds 1999 verboden. Dit betekent dat het illegaal is om veren en dons van levende dieren te plukken. Meer dan 90% van 's werelds veren en dons wordt verkregen als bijproduct van het slachtproces. De dieren worden geslacht en vervolgens geplukt, meestal machinaal, voordat het vlees wordt verwerkt. Maar hoe zit het met de andere 10%? Tijdens de ruiperiode mogen de veren van de dieren worden ‘geoogst’. Helaas profiteren sommige boeren hier herhaaldelijk van, omdat veelvuldig ‘oogsten’ hun inkomen verhoogt.

Het is dus belangrijk om te controleren hoe de donsproducten die je koopt, zijn gemaakt. Ook de textielindustrie wordt zich steeds meer bewust van de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd als het gaat om dierlijke producten zoals veren, dons of wol. Veel bedrijven, zoals deuter, werken daarom samen met initiatieven om ervoor te zorgen dat dierenwelzijnsnormen worden nageleefd.

Lees meer...

Een kinderdrager met TÜV certificaat, hoe is deze ontstaan?

Samen met het hele gezin op pad, waarbij ook de allerkleinsten mee kunnen, hoe leuk is dat? Een kinderwagen is in de meeste gevallen niet handig, maar gelukkig heeft deuter daar wat op bedacht: de Kid Comfort kinderdragers. De geschiedenis van dit unieke product gaat ver terug naar de tijd toen Bernd Kullmann, voormalig directeur van deuter, zelf nog kleine kinderen had en samen met zijn vrouw actief aan bergbeklimmen deed. Wist je trouwens dat de Kid Comfort de enige kinderdrager met TÜV keurmerk is? Hieronder vertellen we je alles over dit innovatieve product.

Lees meer...

Weggooien? Nee, repareren!

Duurzaamheid op de lange termijn is extreem belangrijk voor deuter's producten. Ze willen namelijk dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je favoriete items. Door de levensduur van jouw deuter product zo lang mogelijk te maken, dragen ze ook bij aan het behouden van hulpbronnen. Want: repareren is beter dan weggooien. Deze opvatting is traditie bij deuter: al meer dan 120 jaar runnen deuter's gekwalificeerde specialisten de reparatieservice.

Lees meer...

GONSO meets SQlab

Voor de nieuwe collectie voor zomer 2021 werkt GONSO voor het eerst samen met de firma SQlab, de prijswinnende ergonomie experts uit Beieren. SQlab is erop gebrand om zadels, stuurelementen, zemen en zolen, eigenlijk alle fietsonderdelen die invloed hebben op de juiste zitpositie, op de best mogelijke manier vorm te geven. Om dat te bereiken werkt SQlab bij de ontwikkeling van deze producten samen met verschillende experts uit de medische wereld. Hierdoor zorgt het merk voor producten die herhaaldelijk als winnaars uit de bus komen! De samenwerking met GONSO, het merk dat ‘GONSO.SITZT.PERFEKT.’ als slogan heeft, is dan ook een logische keuze.

Lees meer...

Ontdek, reis, fiets en…ben buiten!

Ga je met de fiets op vakantie, dan ga je even terug naar de basis: fietsen, eten en slapen. Meer is het niet, maar ook niet minder. Reizen met de fiets zorgt voor een helder hoofd, onvergetelijke en mooie indrukken en het ontmoeten van nieuwe mensen. De snelheid die je hebt is ideaal: snel genoeg om vooruit te komen en een flinke afstand af te leggen, langzaam genoeg om optimaal te genieten van al het moois om je heen. Met de fiets reis je bewust en kun je onthaasten van alle drukte om je heen. Bergop, door de wolken en weer naar beneden, naar het volgende dorp, de kust of een rivier, de zon in je nek. En het enige dat je nodig hebt? Een fiets en fietstassen. Met de tassen van Ortlieb ben jij klaar voor je volgende fietsavontuur!

Lees meer...

Voor de bescherming van een uniek stukje biodiversiteit

Al decennia lang wordt Ortovox gezien als de absolute specialist van merinowol. Het merk uit het zuiden van Duitsland haalt het fijne garen van schapenboeren in Tasmanië. Deze boeren hebben dezelfde bedrijfsfilosofie als Ortovox als het gaat om duurzaamheid en verantwoordelijkheid en volgen daarom de strikte eisen op het gebied van dierenwelzijn en natuurbescherming die Ortovox in haar Ortovox Wool Promise heeft vastgelegd. Tasmanië is al jarenlang een tweede huis voor Ortovox . Het team schrok dan ook behoorlijk toen hun aandacht werd getrokken door natuurgeweld dat je misschien zou verwachten in de Amazone, maar niet in Australië...

Lees meer...

Met de fiets op avontuur

Bikepacking is een groot avontuur, een uitdaging, een droom die werkelijkheid wordt: met je fiets, een paar tassen en minimale bagage op pad om onbekende wegen te ontdekken. Het is niet belangrijk of je één nacht, drie dagen of een maand op pad gaat, of je door de bergen gaat, naar een meer of zee of door mooie bossen, of je de omgeving in de buurt ontdekt of naar de andere kant van de wereld gaat. Bikepacking betekent vooral één ding: vrijheid op de fiets en avontuur in de open lucht. Ortlieb heeft alles wat je nodig hebt om jouw bikepacking avontuur onvergetelijk te maken!

Lees meer...

Je leven lang genieten van je ORTLIEB product?

ORTLIEB producten hebben de reputatie onverwoestbaar te zijn. Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn met jouw product, dan is de ORTLIEB winkelier te allen tijde het eerste aanspreekpunt voor alle klachten en servicegevallen. De winkelier kan met zijn vakkennis het beste beoordelen wat de oorzaak van de klacht is en wat de eventuele vervolgstappen zijn. Wij beloven dat onze producten 100% waterproof zijn en geven maar liefst vijf jaar garantie op materialen en fabricage. Daarnaast garanderen we dat reserveonderdelen ten minste 10 jaar na de release van een product beschikbaar blijven. Om je een zo goed en passend mogelijke oplossing te bieden, vanuit de winkelier en vanuit ORTLIEB, werken wij volgens een bepaalde procedure. Hieronder vind je meer informatie over onze werkwijze.

Lees meer...

X-Technology Swiss R&D valt in de prijzen!

Met trots laten we je hierbij weten dat X-Technology Swiss R&D, eigenaar van X-Bionic®, X-Socks® en Apani®, is uitgeroepen tot Leading Innovator van de sportkleding industrie in Zwitserland. Wat een prestatie! De uitreiking van de befaamde titel is gebaseerd op een driejarige studie van het Swiss Institute for Quality Tests GmbH. Om een holistisch en objectief beeld van de structuur en innovatieve kracht van de Zwitserse economie te krijgen, heeft het instituut de basis van innovatie, het patent, gebruikt als een referentiepunt voor bedrijven om zich te kwalificeren voor de studie. Met 808 geregistreerde patenten is X-Technology Swiss R&D al meer dan 20 jaar een leider in deze categorie. Hieronder vertellen we je meer over de studie en de gewonnen awards.

Lees meer...