Nieuws

Spot jij LOWA onderweg?

Je kunt het bijna niet gemist hebben: LOWA bestaat dit jaar 100 jaar! Wat in 1923 begon als een kleine schoenmakerij in het huis van de ouders van LOrenz WAgner is vandaag de dag uitgegroeid tot een succesvol, internationaal merk, dat in meer dan 80 landen te vinden is. Reden genoeg voor een grootschalige campagne! In week 24 zal LOWA op maar liefst 500 abri’s door heel Nederland te zien zijn. Hieronder vertellen we je er alles over!

Lees meer...

LOWA viert haar verjaardag!

Sta even stil bij deze mijlpaal in de geschiedenis van LOWA. Of kom juist in beweging, want de schoe­nen­fa­brikant bestaat 100 jaar! Ter ere van het 100-jarig bestaan, heeft LOWA in samenwerking met Komoot een collectie samengesteld van 10 Tours, die elk 10 kilometer lang zijn (totaal 100km). Je vindt de wandelingen in België, Nederland en Luxemburg. Ze lopen over heide, door bossen, heuvelachtig terrein en langs de kust. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze over natuurlijk terrein lopen, zodat je een écht outdooravontuur beleeft.

Lees meer...

Carbon footprint ORTLIEB producten in beeld

In lijn met het principe ‘emissies vermijden in plaats van compenseren’ en de bijbehorende acties, geeft ORTLIEB nu voor al haar bijna 400 producten de carbon footprint weer. Deze informatie laat de emissie zien die wordt gegenereerd vanaf de bron van de grondstof tot aan de productie van het daadwerkelijke product. Op de website van ORTLIEB kun je nu precies zien hoeveel kilometer je met de fiets in plaats van met de auto moet afleggen om de carbon footprint van een product te compenseren. Alle waarden zijn zelfs geïntegreerd in het ERP systeem van ORTLIEB, zodat de carbon footprint telkens real-time berekend kan worden. Hieronder vertellen we je alles over dit mooie, nieuwe initiatief!

Lees meer...

Luister nu naar de arena zwempodcast!

Je kunt natuurlijk tijdens het werken, wandelen of huishouden naar muziek luisteren, maar een podcast is minstens zo leuk om te luisteren. En wat helemaal leuk is: arena heeft nu haar eigen podcast! In ‘De arena zwempodcast’ gaat zwemjournaliste Nanda van Heteren in gesprek met verschillende wedstrijdzwemmers, collega’s uit de zwemwereld en experts. Het resultaat? Een informatieve podcast vol diepgaande gesprekken, handige informatie en inspiratie, die voor zwemmers herkenbaar én leerzaam is. Hieronder vertellen we je meer over de podcast van arena!

Lees meer...

WeLeaf Boektour

Waarschijnlijk kennen jullie ORTLIEB Brand Ambassadeurs Zoë en Olivier inmiddels wel. Ze zijn ook beter bekend als WeLeaf en reizen al een aantal jaar de wereld rond op #eigenkracht. Zo hebben ze al 26 verschillende landen bezocht en meer dan 40.000 kilometer afgelegd!

WeLeaf reist op diverse manieren de wereld rond: fietsend, wandelend, skiënd, zeilend en kanoënd. Zoë en Olivier begonnen in 2016 aan hun wereldreis. Om dit geweldige avontuur vast te leggen, kwam in oktober 2021 hun boek ‘Op Eigen Kracht’ uit. Nu, anderhalf jaar later ligt de Engelse vertaling ‘Leaving the Comfort Zone - The Adventure of a Lifetime’ in de winkel. Sinds 13 april is het Engelstalige boek in alle boekhandels in Europa verkrijgbaar. En eind juni is de rest van de wereld aan de beurt!

Lees meer...

World Team loopt de 4Daagse Nijmegen

LOWA heeft internationale saamhorigheid en diversiteit hoog in het vaandel staan en mede daarom ondersteunt LOWA, hoofdsponsor van de 4Daagse, ook dit jaar het World Team tijdens de 105e editie van de 4Daagse Nijmegen.

Lees meer...

Op de fiets belangrijke spullen direct bij de hand hebben?

Als je gaat bikepacken is het wel zo handig als je een aantal spullen direct bij de hand hebt, zodat je het tijdens het fietsen kunt pakken. De nieuwe Fuel-Pack van ORTLIEB is hiervoor perfect! Deze compacte tas kun je eenvoudig met de geperforeerde rubberen straps op de bovenbuis van je fiets monteren. Zitten er al schroefgaten in je bovenbuis? Dan kun je deze één liter tas ook vastschroeven. De Fuel-Pack kan ook op carbon frames gemonteerd worden.

Lees meer...

Design voor op de fiets

Echte ORTLIEB klassiekers in een modern jasje, zo kun je de Back-Roller Design en Velocity Design het beste omschrijven. Beide modellen hebben natuurlijk alle ORTLIEB features, maar dan met een stijlvol design. De Back-Roller is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, Trees en Pistachio, en de handige Velocity in de stijlvolle Trees uitvoering. Welk design je ook kiest, met deze tassen ga je stijlvol op pad!

Lees meer...

Ga je eigen weg met de Makalu FX Carbon van LEKI

Wandelen met LEKI trekkingstokken heeft ontzettend veel voordelen: het is gezond en geeft meer comfort, uithoudingsvermogen en veiligheid. Je traint meer spiergroepen, waardoor je sterker wordt en meer kracht uit je bewegingen kunt halen. De Makalu FX Carbon is een absolute LEKI klassieker, waar je tijdens jouw tochten door de bergen optimaal op kunt vertrouwen. Voor het nieuwe seizoen is dit model uitgerust met de Aergon Air grip, dé ultieme trekking grip. Deze grip biedt maximale ergonomische ondersteuning, controle en een comfort als nooit tevoren. Wist je trouwens dat 'FX' staat voor 'Foldable Exchangeable'? Alle onderdelen van de Makalu FX Carbon zijn na schade (vaak door de gebruiker zelf) te vervangen. Goed voor het milieu dus! Hieronder lees je wat de Makalu FX Carbon nog meer te bieden heeft.

Lees meer...

Wereldprestatie: beruchte Barkley Marathon uitgelopen

‘Driemaal is scheepsrecht’ is zeker van toepassing op ultraloper Karel Sabbe. Bij zijn derde poging heeft hij namelijk afgelopen weekend de beruchte Barkley Marathon uitgelopen! De Barkley Marathon is met een niet bewegwijzerd off-road parcours van 160 kilometer en maar liefst 18.000 hoogtemeters de zwaarte ultraloop ter wereld. In 35 jaar tijd wisten slechts 15 deelnemers de finish te halen en daar is Karel nu dus één van. Team LEKI is trots dat ze een kleine bijdrage aan deze prestatie van wereldformaat heeft kunnen leveren.

Lees meer...