NL FR EN

Nieuws

Wat speelt er bij onze merken en wat speelt er bij ons?

Nieuws

Wil je alles over de nieuwe, unieke TCK Custom Studio weten?

Wist je dat wij dit jaar een nieuwe editie van ons TCK NeXT magazine hebben uitgebracht? De eerste editie werd in 2012 gelanceerd, naar aanleiding van ons 40-jarig bestaan, en inmiddels zijn we alweer bij TCK NeXT 4. De vierde editie staat in het teken van onze nieuwe Custom Studio. Kort gezegd is de TCK Custom Studio een in-house service waarmee we artikelen kunnen personaliseren. Een mooie toevoeging aan onze lijst met toegevoegde waardes! Hieronder lees je meer over TCK NeXT 4 en kun je tevens het digitale magazine downloaden.

TCK Outdoor Experience Day

Op maandag 24 juni vond de TCK Outdoor Experience Day plaats in en rondom het Sports Business Center in Leusden. Een dag vol inspirerende presentaties en boeiende clinics door ons sales team van onze outdoormerken LOWA, LEKI, deuter, Injinji en Sidas en door onze partner Repair Service Boer.

De deelnemers kregen vervolgens de kans om LOWA wandel- en trailrunschoenen zelf te testen tijdens een wandeling of trailrun in de prachtige en verrassende omgeving van Leusden.

Een kwart eeuw trouw!

Dit jaar viert Claudie Dullens een bijzondere mijlpaal: ze is 25 jaar in dienst als administratief medewerker bij TCK! In dit interview duiken we in haar ervaringen en de veranderingen die ze heeft meegemaakt binnen onze organisatie, en ontdekken we wat haar motiveert om al een kwart eeuw lang een gewaardeerde medewerker van het TCK-team te blijven!

Nieuwe erkenning als Leerbedrijf voor Logistiek Medewerker

Met trots kunnen wij melden dat TCK Sports Group ook erkend is als leerbedrijf voor de kwalificatie Logistiek Medewerker! Naast onze bestaande erkenning voor de kwalificatie Grafisch Vormgever, zijn we nu ook officieel gecertificeerd om mbo-studenten te begeleiden in de beroepspraktijk van logistiek.

In ons magazijn hebben we al enkele keren snuffel-stagiairs begeleid. Vanaf september verwelkomen we echter een BBL-(Beroeps Begeleidende Leerweg) leerling die een MBO-opleiding tot Logistiek Medewerker volgt en ervoor heeft gekozen om zijn praktijkervaring bij TCK op te doen. Deze leerling zal een volledig schooljaar lang vier dagen per week als leerling-magazijn medewerker bij ons aan de slag gaan.

In stijl op je volgende bikepacking tocht

Al een aantal jaar is bikepacking dé trend in de fietswereld en dat blijft ook nog wel even zo. Maar, wat is bikepacking nou precies? Bikepacking is een outdoor avontuur dat begint waar het klassieke bike touring stopt: aan het einde van de gebaande paden. Als je je vrij en thuis wilt voelen in de natuur, is de combinatie van fietsen en slapen in de buitenlucht echt jouw ding. Waterproof tassen kunnen dan natuurlijk niet ontbreken! ORTLIEB heeft een uitgebreide Bikepacking collectie, zodat je al je spullen comfortabel en droog mee kunt nemen. Nieuw voor dit jaar is de stijlvolle kleur dark sand én de Gravel-Pack QL3.1. Hieronder vertellen we je er alles over!

Lees meer...

Veelzijdig en waterdicht: de ORTLIEB Duffle RC

Als je voor je avonturen graag het extreme opzoekt, heb je een tas met hetzelfde uithoudingsvermogen nodig. De handige en uiterst praktische Duffle is al jaren onderdeel van de ORTLIEB collectie: eerst alleen met een waterdichte TZIP ritssluiting, maar nu ook met de bekende rolsluiting. Voor welke sluiting je ook kiest, een Duffle van ORTLIEB is 100% waterdicht en duurzaam in Duitsland geproduceerd. Hieronder vertellen we je alles over de nieuwe Duffle RC en een handig accessoire: de Cargo Straps.

Lees meer...

Gearlimits test ORTOVOX

Elektronisch, lichtgewicht, intuïtief, betrouwbaar, duurzaam, flexibel en 100% in Beieren geproduceerd, dat zijn de Avabag LiTRIC lawinerugzakken van ORTOVOX. Het innovatieve airbagsysteem kan in ongeveer 25 minuten volledig worden opgeladen en de activering kan ontelbare keren getest worden, zonder kosten. Jeffrey van Gearlimits ging met de ORTOVOX Avabag LiTRIC Tour naar de top van de Bishorn, een 4151 meter hoge berg in het Zwitserse Wallis. Hieronder lees je alles over zijn ervaringen met deze lawinerugzak.

Lees meer...

Duurzame, recyclebare slaapzak van deuter

Al jaren worstelt deuter, expert op het gebied van rugzakken en slaapzakken, met de vraag hoe je outdoorproducten kunt ontwikkelen waarvan het maken, het gebruiken én het afvoeren een minimale impact hebben op mens en natuur. Een uitdaging waar veel industrieën mee te maken hebben. Een mogelijke oplossing? Het creëren van regeneratieve economieën. Met deze uitdaging in het achterhoofd heeft deuter de nieuwe Exosphere ontwikkeld: een recyclebare slaapzak voor outdoorliefhebbers die een lichtgewicht slaapzak willen met maximale bewegingsvrijheid en die veel waarde hechten aan duurzaamheid.

Lees meer...

Droom uitdaging met LEKI

‘Eind augustus 2023 liep ik de laatste kilometers op de GR11. Een avontuurlijke trail door de Spaanse Pyreneeën, van Cabo Higuer, nabij Irun in Spaans Baskenland aan de Atlantische Oceaan naar Punta Cap de Creuz bij Cadaques aan de Costa Brava aan de Middellandse Zee. Een pad van 840 kilometer met 44.000 te overbruggen hoogtemeters. Ik heb deze route in twee fases gelopen en hij heeft een enorme indruk op me gemaakt’, aldus Geert van Nispen over het ontstaan van zijn grote droom en uitdaging. Geert gaat namelijk een poging doen om een FKT (Fastest Known Time) neer te zetten op de GR11 en LEKI is erbij! Hieronder vertellen we je alles over dit droomproject én over de ervaringen van Geert met de Neotrail FX.One Superlite.

Lees meer...

ORTLIEB Quick Rack ‘Accessory of the Year’!

In de Bikepacking Awards 2023 komen producten naar voren die de redactie van bikepacking.com het afgelopen jaar het meest hebben verbaasd. Van fietsen tot accessoires, ze hebben een groot aantal producten beoordeeld, zowel van grote als kleine merken. Met trots kunnen wij melden dat de innovatieve Quick Rack van ORTLIEB de award voor ‘Accessory of the Year’ heeft gewonnen! Hieronder vertellen we je er alles over.

Lees meer...

Doneren in plaats van besparen

Groen is een belofte. Daarom doet deuter het op Black Friday helemaal anders! Het merk doopt deze week om tot Green Week en neemt daarmee haar verantwoordelijkheid voor mens en natuur.

Als lid van de European Outdoor Conservation Association (EOCA), zamelt deuter tijdens de Green Friday-week geld in voor Patron, een organisatie die zich inzet voor het herstel van natuurlijke gebieden en het verminderen van plasticvervuiling. Hoe? Het merk doneert 10% van de omzet die van 20 t/m 26 november in de online webshop in de deelnemende landen behaald wordt aan dit project.

Hieronder lees je meer over deze groene actie!

Lees meer...

Een nieuwe mijlpaal voor ORTOVOX

In het winterseizoen van 23/24 zal ORTOVOX zijn positie als toonaangevend expert op het gebied van bergsportveiligheid versterken met een nieuwe mijlpaal. In samenwerking met het Canadese merk Arc'teryx heeft het Zuid-Duitse bedrijf een airbagsysteem voor lawine-rugzakken ontwikkeld dat nieuwe normen stelt: LiTRIC is elektronisch, lichtgewicht, intuïtief, betrouwbaar, duurzaam, flexibel en 100% geproduceerd in Beieren, Zuid-Duitsland. De AVABAG LiTRIC-serie van ORTOVOX omvat specifieke TOURING- en FREERIDE-modellen die kunnen worden gecombineerd met de LiTRIC BASIS middels het modulaire ZIP-ON systeem.

Lees meer...

Wat betekent PFAS vrij bij deuter?

PFAS, deze afkorting kent inmiddels bijna iedereen. Het verwijst naar nuttige, maar helaas ook schadelijke stoffen voor zowel de gezondheid als het milieu: per- en polyfluoralkylstoffen. Ze worden onder andere gebruikt om outdoorkleding en -uitrusting, zoals rugzakken, te voorzien van een onzichtbare water- en vuilafstotende laag. Het wijdverspreide label ‘PFAS vrij’ betekent dus dat er geen gebruik wordt gemaakt van deze stoffen. De rugzakken van deuter zijn al sinds 2019 vrij van PFAS. Onlangs heeft deuter de term ‘PFC vrij’ veranderd in ‘PFAS vrij’. De twee termen kunnen over het algemeen als synoniem worden beschouwd voor de grote groep industriële chemische impregneerstoffen. Wat PFAS precies zijn en waarom deuter zich zo sterk inzet om deze chemicaliën niet te gebruiken, lees je hieronder.

Lees meer...

ORTOVOX neemt afscheid van PET recycling

‘We nemen afscheid van PET recycling’, een boodschap die ORTOVOX onlangs online heeft gezet. Over dit statement zegt het Duitse merk het volgende: ‘Begrijp ons niet verkeerd, PET recycling is op zichzelf niet slecht, integendeel. Voor veel bedrijven is PET recycling de enige duurzaamheidsstrategie voor het maken van synthetische stoffen. Deels begrijpelijk, aangezien dit grondig is onderzocht en meestal positieve associaties heeft voor consumenten’. PET recycling brengt echter ook problemen met zich mee. Welke? Hieronder vertellen we je er meer over.

Lees meer...