NL FR EN

Nieuws

Wat speelt er bij onze merken en wat speelt er bij ons?

Nieuws

X-Socks op Marathon Sport Expo Rotterdam

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024 vindt voor de 43ste keer de Marathon Sport Expo in Rotterdam plaats. Deze geweldige beurs vormt het bruisende begin van de NN Marathon Rotterdam en het team van TCK is er bij!

De Sport Expo biedt een scala aan producten en diensten die gericht zijn op het bevorderen van een actieve en gezonde levensstijl. Of je nu een doorgewinterde marathonloper bent of gewoon van een gezonde levensstijl houdt, de beurs heeft voor ieder wat wils.

Customer Service medewerker (32-40 uur)

Ben je daarnaast ook nog een enthousiast outdoor mens of sportliefhebber? Lees dan vooral verder, want dan hebben wij een interessante uitdaging voor je. Binnen ons Customer Service Team, gevestigd in Kerkrade, hebben wij namelijk een vacature voor een: Customer Service Medewerker (32 – 40 uur).

Bij onze afdeling customer service kunnen klanten (B2B) en consumenten (D2C) terecht met alle vragen over orders, voorraden, retouren en reparaties. Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werken we bij TCK met een geavanceerd CRM-systeem, waardoor alle medewerkers beschikken over alle relevante informatie.

Officiële aftrap World Team voor 4Daagse

Woensdagavond 6 maart was werkelijk een avond vol inspiratie! In de showroom van LOWA in het Sports Business Center vond namelijk de officiële aftrap plaats voor het World Team van Mo Hersi dat deel zal nemen aan de komende 4Daagse Nijmegen!

De dappere wandelaars van dit team hebben de vurige wens om de 4daagse te voltooien als vertegenwoordigers van het land waar hun roots liggen en waar ze familiebanden hebben.

Met trots voorziet TCK Sports Group deze fantastische groep van de benodigde uitrusting voor hun avontuur, waaronder uiteraard LOWA wandelschoenen en sokken, een deuter rugzak of heuptas en natuurlijk het officiële 4daagse startbewijs.

Ons gloednieuwe corporate magazine ligt bij de drukker!

Binnenkort zal ons splinternieuwe corporate magazine TCK NeXT4 in jullie handen zijn! In dit magazine geven we een update over de laatste ontwikkelingen binnen TCK. De focus ligt op ons meest recente initiatief waar wij enorm trots op zijn: TCK Custom Studio! Lees in het magazine alles over het concept van deze service, hoe het functioneert en welke de voordelen het biedt aan onze klanten!

Droom uitdaging met LEKI

‘Eind augustus 2023 liep ik de laatste kilometers op de GR11. Een avontuurlijke trail door de Spaanse Pyreneeën, van Cabo Higuer, nabij Irun in Spaans Baskenland aan de Atlantische Oceaan naar Punta Cap de Creuz bij Cadaques aan de Costa Brava aan de Middellandse Zee. Een pad van 840 kilometer met 44.000 te overbruggen hoogtemeters. Ik heb deze route in twee fases gelopen en hij heeft een enorme indruk op me gemaakt’, aldus Geert van Nispen over het ontstaan van zijn grote droom en uitdaging. Geert gaat namelijk een poging doen om een FKT (Fastest Known Time) neer te zetten op de GR11 en LEKI is erbij! Hieronder vertellen we je alles over dit droomproject én over de ervaringen van Geert met de Neotrail FX.One Superlite.

Lees meer...

uvex atleet Linus Straßer schrijft geschiedenis

Afgelopen dagen waren de dagen van uvex atleet Linus Straßer, de uit München afkomstige slalom en reuzeslalom specialist. Na zijn triomf in Kitzbühel behaalde de Duitse topskiër ook de overwinning bij de avondslalom in Schladming. Met deze overwinningen is Linus Straßer de eerste Duitser sinds 1990 die twee opeenvolgende World Cup overwinningen behaalt in de slalom. Tijdens zijn races draagt Linus de JAKK+ IAS, een tophelm van het Duitse merk uvex. Hieronder vertellen we je alles over deze helm en over de overwinningen van Linus Straßer.

Lees meer...

Razendsnel met de Veloce van Dalbello

De Veloce collectie van Dalbello is ontwikkeld voor skiërs met een gemiddelde voetbreedte, die een sportieve dag op de piste willen combineren met Italiaanse stijl. De combinatie van de traditionele overlapconstructie met vier buckles en nieuwe materialen en technologieën garandeert een perfecte pasvorm, optimale ondersteuning en een uitstekend comfort bij elke bocht. Of je nu over perfect geprepareerde pistes carved of verse poedersneeuw opzoekt. Hieronder vertellen we je meer over de Veloce skischoenen van Dalbello.

Lees meer...

Double the core, double the fun

Toen het Italiaanse Nordica begon met de ontwikkeling van de nieuwe Double Core technolgie, had het merk niet verwacht dat deze innovatie het skiën wereldwijd zou kunnen transformeren. In eerste instantie wilde het ontwikkelingsteam van Nordica, onder leiding van productmanager Florian Seer, de prestaties van damesski’s verbeteren. Dit hebben ze gedaan door de houten kern, de ziel van de ski, in twee lagen te verdelen en een elastomeer Pulse Core tussen beide lagen te plaatsen. Het resultaat? Trillingen worden beter gedempt, wat zorgt voor een soepele, maar krachtige rit die het zelfvertrouwen versterkt. Omdat deze Double Core zo innovatief was, heeft Nordica besloten om de technologie in meerdere ski’s te integreren.

Lees meer...

ORTLIEB Quick Rack ‘Accessory of the Year’!

In de Bikepacking Awards 2023 komen producten naar voren die de redactie van bikepacking.com het afgelopen jaar het meest hebben verbaasd. Van fietsen tot accessoires, ze hebben een groot aantal producten beoordeeld, zowel van grote als kleine merken. Met trots kunnen wij melden dat de innovatieve Quick Rack van ORTLIEB de award voor ‘Accessory of the Year’ heeft gewonnen! Hieronder vertellen we je er alles over.

Lees meer...

Doneren in plaats van besparen

Groen is een belofte. Daarom doet deuter het op Black Friday helemaal anders! Het merk doopt deze week om tot Green Week en neemt daarmee haar verantwoordelijkheid voor mens en natuur.

Als lid van de European Outdoor Conservation Association (EOCA), zamelt deuter tijdens de Green Friday-week geld in voor Patron, een organisatie die zich inzet voor het herstel van natuurlijke gebieden en het verminderen van plasticvervuiling. Hoe? Het merk doneert 10% van de omzet die van 20 t/m 26 november in de online webshop in de deelnemende landen behaald wordt aan dit project.

Hieronder lees je meer over deze groene actie!

Lees meer...

Völkl ski’s favoriet voor komende winter!

Net als voorgaande jaren presenteert Snowplaza ook dit jaar weer een skitest. Samen met Ski & Board Test GMBH en Riml Shop, een skiwinkel in Gurgl, hebben 50 Staatlich opgeleide skileraren verschillende ski’s uit diverse categorieën tijdens uiteenlopende piste- en weersomstandigheden uitvoerig getest. In diverse categorieën is een model van Völkl als favoriet naar voren gekomen! Hieronder vertellen we je er alles over.

Lees meer...

The Pink Story van LEKI: een uniek verhaal

LEKI staat natuurlijk bekend om haar stokken in rood en geel, maar wist je dat het merk ook diverse knalroze stokken in de collectie heeft? Achter deze stokken zit een leuk verhaal, The Pink Story. Dit unieke verhaal begon in 2015, tijdens een open dag bij de LEKI productiefaciliteit in Tachov. De Tsjechische biatlete Gabriela Soukalová was er ook en tijdens de rondleiding door de fabriek viel haar oog op een aantal oude roze kleurstalen. Zonder er twee keer over na te denken, vroeg ze: ‘Wat dacht je van roze stokken?’. Lees hieronder hoe The Pink Story verder gaat.

Lees meer...

Succesvolle Zevenheuvelenhike- en trail voor LOWA

Op 23 september vond de tweede editie van de Zevenheuvelentrail plaats: de eerste editie met ATR by LOWA als hoofdsponsor van een van de grootste trailrunevents van de Benelux. De dag erna werd de Zevenheuvelenhike gehouden, een stevige wandeltocht over hetzelfde parcours als de trail. Leuk om te weten: tijdens de trailrun vond ook het NK Trailrunning plaats! Ruim 6.000 deelnemers trokken over de uitdagende paden in de bossen rondom Nijmegen. Met verschillende afstanden bood de Zevenheuvelentrail voor ieder wat wils.

Lees meer...

Een nieuwe mijlpaal voor ORTOVOX

In het winterseizoen van 23/24 zal ORTOVOX zijn positie als toonaangevend expert op het gebied van bergsportveiligheid versterken met een nieuwe mijlpaal. In samenwerking met het Canadese merk Arc'teryx heeft het Zuid-Duitse bedrijf een airbagsysteem voor lawine-rugzakken ontwikkeld dat nieuwe normen stelt: LiTRIC is elektronisch, lichtgewicht, intuïtief, betrouwbaar, duurzaam, flexibel en 100% geproduceerd in Beieren, Zuid-Duitsland. De AVABAG LiTRIC-serie van ORTOVOX omvat specifieke TOURING- en FREERIDE-modellen die kunnen worden gecombineerd met de LiTRIC BASIS middels het modulaire ZIP-ON systeem.

Lees meer...