Nieuws

Een nieuwe functie binnen TCK: Senior Purchase Manager

Bianca Op den Kamp gaat een nieuwe stap maken in haar carrière bij TCK! Na vele jaren werkzaam te zijn geweest als Purchase Manager voor vooraanstaande merken binnen ons bedrijf, waaronder LOWA, gaat ze vanaf 1 oktober de rol vervullen van SENIOR Purchase Manager.

In deze nieuwe functie zal ze niet alleen de reguliere taken en verantwoordelijkheden van een Purchase Manager blijven vervullen, maar ook extra verantwoordelijkheden op zich nemen, om zo onze inkoopprocessen nóg beter te kunnen stroomlijnen en optimaliseren en ons inkoopteam te versterken.

We hebben het volste vertrouwen in Bianca's bekwaamheid en enthousiasme om deze nieuwe functie met succes te vervullen en wensen Bianca heel veel succes!

Een onvergetelijk jubileumavontuur in Beieren

Als blijk van waardering voor de loyaliteit en betrokkenheid bij het merk, had LOWA ons team en een groot aantal van onze gewaardeerde LOWA-retailers uitgenodigd om deze bijzondere mijlpaal samen te vieren het Duitse Jetzendorf. Het was een fantastische reis met alle juiste ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring. Onze gasten kregen onder andere de unieke kans om een kijkje te nemen in de fabriek van LOWA en het vakmanschap achter onze hoogwaardige wandelschoenen te ontdekken.

Ook hebben ze samen een hike gemaakt door het Scheyern-landschap, waar ze de prachtige natuur hebben mogen ervaren die LOWA zo inspireert.

Last but zéker not least, werd de viering afgesloten met een spectaculair feest in de feesttent. Hier hebben ze genoten van heerlijk eten en drinken, geweldige feestmuziek en optredens.

We willen al onze deelnemers bedanken voor hun ongelofelijke enthousiasme tijdens deze bijzondere reis. Wat een geweldige ervaring was het! We blijven zelf ook nog even nagenieten van alle mooie herinneringen.

Óp naar nog eens 100 jaar van innovatie en avontuur in de wereld van outdoor- en bergsport met LOWA!

TCK schakelt over op zonne-energie...

Sinds enkele weken draait TCK in Kerkrade grotendeels op zonne-energie. Het dak van de afdelingsruimtes Operations, Service en Lounge is nu volledig uitgerust met zonnepanelen. Vanwege beperkingen op het stroomnet, mogen wij helaas nog geen zonne-energie terugleveren aan het net. Zodra dat wel mogelijk wordt, zullen wij ook het dak van de afdelingen Staff en Marketing voorzien van zonnepanelen. Maar reeds nu wekken wij voldoende stroom op, om op werkdagen volledig op zonne-energie te draaien.

We zijn er trots op dat we deze stap hebben kunnen zetten en ons steentje kunnen bijdragen aan duurzaamheid en milieubewustzijn! En zodra teruglevering wel toegestaan is, willen we ook onderzoeken hoe we ons gasverbruik kunnen verminderen en mogelijk kunnen overstappen naar hybride of elektrische verwarmingssystemen voor zowel kantoorverwarming als voor de heaters in ons magazijn. Deze veranderingen zullen ons helpen om onze carbon footprint nog verder te reduceren.

Kortom, duurzaamheid blijft een topprioriteit voor TCK en we blijven actief streven naar een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. We kijken uit naar een groenere toekomst voor ons bedrijf en onze planeet!

TCK groeit en bloeit!

Bij TCK zijn we altijd op zoek naar getalenteerde mensen om ons team te versterken en we zijn verheugd om enkele recente toevoegingen aan ons team aan te kondigen! In de afgelopen periode hebben we het genoegen gehad om drie nieuwe teamleden te verwelkomen in verschillende cruciale functies binnen ons bedrijf.

In april heeft Bart Gielen zich bij ons aangesloten als Account Manager voor de cluster Outdoor, gericht op de Belgische markt. Femke Larik is in mei aan boord gekomen als onze nieuwe Purchase Manager. En op 1 juli is Guido Kauffeld gestart als Account Manager voor Zuid-Nederland, waarbij hij verantwoordelijk is voor onze bike merken.

Wij zijn trots op de diversiteit aan vaardigheden, ervaring en perspectieven die zij met zich meebrengen en we zijn ervan overtuigd dat ze onze organisatie zullen versterken.

Binnenkort verwelkomen we nog een paar getalenteerde nieuwe collega's in ons team en we zullen ze snel voorstellen!

Carbon footprint ORTLIEB producten in beeld

In lijn met het principe ‘emissies vermijden in plaats van compenseren’ en de bijbehorende acties, geeft ORTLIEB nu voor al haar bijna 400 producten de carbon footprint weer. Deze informatie laat de emissie zien die wordt gegenereerd vanaf de bron van de grondstof tot aan de productie van het daadwerkelijke product. Op de website van ORTLIEB kun je nu precies zien hoeveel kilometer je met de fiets in plaats van met de auto moet afleggen om de carbon footprint van een product te compenseren. Alle waarden zijn zelfs geïntegreerd in het ERP systeem van ORTLIEB, zodat de carbon footprint telkens real-time berekend kan worden. Hieronder vertellen we je alles over dit mooie, nieuwe initiatief!

Lees meer...

Luister nu naar de arena zwempodcast!

Je kunt natuurlijk tijdens het werken, wandelen of huishouden naar muziek luisteren, maar een podcast is minstens zo leuk om te luisteren. En wat helemaal leuk is: arena heeft nu haar eigen podcast! In ‘De arena zwempodcast’ gaat zwemjournaliste Nanda van Heteren in gesprek met verschillende wedstrijdzwemmers, collega’s uit de zwemwereld en experts. Het resultaat? Een informatieve podcast vol diepgaande gesprekken, handige informatie en inspiratie, die voor zwemmers herkenbaar én leerzaam is. Hieronder vertellen we je meer over de podcast van arena!

Lees meer...

WeLeaf Boektour

Waarschijnlijk kennen jullie ORTLIEB Brand Ambassadeurs Zoë en Olivier inmiddels wel. Ze zijn ook beter bekend als WeLeaf en reizen al een aantal jaar de wereld rond op #eigenkracht. Zo hebben ze al 26 verschillende landen bezocht en meer dan 40.000 kilometer afgelegd!

WeLeaf reist op diverse manieren de wereld rond: fietsend, wandelend, skiënd, zeilend en kanoënd. Zoë en Olivier begonnen in 2016 aan hun wereldreis. Om dit geweldige avontuur vast te leggen, kwam in oktober 2021 hun boek ‘Op Eigen Kracht’ uit. Nu, anderhalf jaar later ligt de Engelse vertaling ‘Leaving the Comfort Zone - The Adventure of a Lifetime’ in de winkel. Sinds 13 april is het Engelstalige boek in alle boekhandels in Europa verkrijgbaar. En eind juni is de rest van de wereld aan de beurt!

Lees meer...

World Team loopt de 4Daagse Nijmegen

LOWA heeft internationale saamhorigheid en diversiteit hoog in het vaandel staan en mede daarom ondersteunt LOWA, hoofdsponsor van de 4Daagse, ook dit jaar het World Team tijdens de 105e editie van de 4Daagse Nijmegen.

Lees meer...

Design voor op de fiets

Echte ORTLIEB klassiekers in een modern jasje, zo kun je de Back-Roller Design en Velocity Design het beste omschrijven. Beide modellen hebben natuurlijk alle ORTLIEB features, maar dan met een stijlvol design. De Back-Roller is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, Trees en Pistachio, en de handige Velocity in de stijlvolle Trees uitvoering. Welk design je ook kiest, met deze tassen ga je stijlvol op pad!

Lees meer...

Op de fiets belangrijke spullen direct bij de hand hebben?

Als je gaat bikepacken is het wel zo handig als je een aantal spullen direct bij de hand hebt, zodat je het tijdens het fietsen kunt pakken. De nieuwe Fuel-Pack van ORTLIEB is hiervoor perfect! Deze compacte tas kun je eenvoudig met de geperforeerde rubberen straps op de bovenbuis van je fiets monteren. Zitten er al schroefgaten in je bovenbuis? Dan kun je deze één liter tas ook vastschroeven. De Fuel-Pack kan ook op carbon frames gemonteerd worden.

Lees meer...

Orde in de chaos met de ORTLIEB Packing Cubes

Ga georganiseerd op reis met de nieuwe Packing Cubes van ORTLIEB! In deze set bundelen drie tassen de krachten om orde in de chaos te brengen. De set bestaat uit twee Packing Cubes, maat L en maat S, en de handige Toiletry Bag. Dankzij de speciale vormgeving zijn de tassen niet alleen geschikt voor in koffers en reistassen, maar houden ze ook de inhoud van bijvoorbeeld je Back-Roller of een andere ORTLIEB tas met een vergelijkbare vorm op orde.

Lees meer...

Ga je eigen weg met de Makalu FX Carbon van LEKI

Wandelen met LEKI trekkingstokken heeft ontzettend veel voordelen: het is gezond en geeft meer comfort, uithoudingsvermogen en veiligheid. Je traint meer spiergroepen, waardoor je sterker wordt en meer kracht uit je bewegingen kunt halen. De Makalu FX Carbon is een absolute LEKI klassieker, waar je tijdens jouw tochten door de bergen optimaal op kunt vertrouwen. Voor het nieuwe seizoen is dit model uitgerust met de Aergon Air grip, dé ultieme trekking grip. Deze grip biedt maximale ergonomische ondersteuning, controle en een comfort als nooit tevoren. Wist je trouwens dat 'FX' staat voor 'Foldable Exchangeable'? Alle onderdelen van de Makalu FX Carbon zijn na schade (vaak door de gebruiker zelf) te vervangen. Goed voor het milieu dus! Hieronder lees je wat de Makalu FX Carbon nog meer te bieden heeft.

Lees meer...

Wereldprestatie: beruchte Barkley Marathon uitgelopen

‘Driemaal is scheepsrecht’ is zeker van toepassing op ultraloper Karel Sabbe. Bij zijn derde poging heeft hij namelijk afgelopen weekend de beruchte Barkley Marathon uitgelopen! De Barkley Marathon is met een niet bewegwijzerd off-road parcours van 160 kilometer en maar liefst 18.000 hoogtemeters de zwaarte ultraloop ter wereld. In 35 jaar tijd wisten slechts 15 deelnemers de finish te halen en daar is Karel nu dus één van. Team LEKI is trots dat ze een kleine bijdrage aan deze prestatie van wereldformaat heeft kunnen leveren.

Lees meer...

Praktische toevoeging aan de trailrunning collectie

Voor een kortere trailrun heb je nou eenmaal wat minder spullen nodig dan voor een lange tocht. Drinken, een paar energierepen en misschien een reserve t-shirt, en dat is het wel. Perfect om in een heuptas mee te nemen! De drie nieuwe Shortail modellen van rugzak pionier deuter laten je rug vrij en hebben een aansluitende pasvorm. Ideaal om op warmere dagen de mate van transpiratie tot een minimum te beperken en je het optimale gevoel van vrijheid te geven.

Lees meer...