Nieuws

Wat speelt er bij onze merken en wat speelt er bij ons?

Nieuws

Magazijnmedewerker (40 uur per week)

Ben je daarnaast ook nog een enthousiast outdoor mens of sportliefhebber? Kom ons team dan versterken! Ter uitbreiding van ons magazijnteam, gevestigd in Kerkrade, zijn wij namelijk per direct op zoek naar een allround magazijnmedewerker (40 uur per week)!

TCK Sports Group is één van de grootste onafhankelijke import- en distributiebedrijven voor sport- en outdoor artikelen in de Benelux. Juist omdat wij zijn blijven innoveren, hebben de afgelopen jaren steeds meer A-merken voor TCK Sports Group gekozen als hun exclusieve distributiepartner in de Benelux.

Al deze merken behoren wereldwijd tot de top in hun segment. Zij maken en leveren innovatieve producten van de allerhoogste kwaliteit en zijn internationaal toonaangevend. TCK behartigt alle belangen van deze merken in de markt: van sales en marketing, logistiek en after sales tot service en garantieafhandeling. Een goede verwerking van inkomende en uitgaande goederen is daarbij natuurlijk van het grootste belang.

Succesvolle deelname uvex, ORTLIEB en GONSO aan Velofollies

TCK kijkt met trots terug op een buitengewoon succesvolle deelname aan Velofollies, de grootste fietsbeurs van de Benelux. Dit evenement trok dit jaar maar liefst 40.000 enthousiaste bezoekers aan, waaronder consumenten, de vakhandel en de media.

Op onze stijlvolle stand presenteerden onze topmerken uvex, ORTLIEB en GONSO hun nieuwste collecties en innovaties. De bezoekers werden getrakteerd op een voorproefje van de nieuwste producten, waaronder de gloednieuwe uvex Rise helm, evenals de veelgeprezen ORTLIEB Bikepacking collectie, een perfecte mix van functionaliteit en design voor avontuurlijke fietsers.

Jubileum interview met: Jeroen de Wit!

In een tijdperk waarin baanhoppen de norm lijkt te zijn, viert TCK Sports Group met trots het indrukwekkende jubileum van drie medewerkers, die elk een kwart eeuw lang hun toewijding hebben betoond aan ons bedrijf.

Eén van deze loyale werknemers is Sales Manager Jeroen de Wit, die in 2023 zijn zilveren jubileum bij TCK vierde. In een exclusief interview deelt Jeroen zijn ervaringen, reflecteert hij op de veranderingen binnen ons bedrijf en deelt hij zijn geheim om zo een lange periode op een plek te blijven.

Natuurlijk zullen we ook de twee andere TCK-ers in de schijnwerpers plaatsen, die in 2024 hun 25-jarig jubileum vieren: Claudie Dullens (medewerker Finance) en Ramon Nellissen (Operations Director). Ook met hen gaan we uitgebreid in gesprek om meer te weten te komen over hun ervaringen. Houd daarvoor de nieuwsbrieven van TCK in de gaten!

TCK Sports Group wordt exclusief distributeur Maier Sports

Met trots kunnen wij melden dat wij de distributie voor Maier Sports in de Benelux gaan verzorgen. Dit zullen we met onmiddellijke ingang voor Belgie doen en vanaf voorverkoop SS25 ook voor Nederland. Jessie Schieke gaat op eigen verzoek langzaamaan een stap terug doen en zal daarom haar activiteiten voor Maier Sports stoppen na de voorverkoop FW24-25. De komende periode zullen wij samen met Jessie zorgen voor een naadloze overgang van zaken.

Jessie heeft de afgelopen jaren Maier Sports mooi neergezet in Nederland en we zijn blij dit te mogen continueren. Hiervoor hebben wij dan ook een goede opvolger gevonden in de persoon van Tom Mennen, voor velen een bekende collega in de outdoor branche.

Concreet verwelkomt Jessie tot en met 31 maart 2024 de Nederlandse klant in haar showroom te Hoevelaken voor FW24-25 voorverkoop. Vanaf 1 april bent u welkom in de Maier Sports showroom in Leusden. Tom zal zich de komende tijd voornamelijk richten op de Belgische markt en opereren vanuit onze showroom in Willebroek.

Wij hebben zin om met Maier Sports aan de slag te gaan en onze distributie in de outdoor branche verder uit te breiden en we kijken uit naar een succesvolle en inspirerende samenwerking!

deuter valt in de prijzen!

Voor het Duitse merk deuter is het jaar goed begonnen! Voor verschillende producten heeft het merk namelijk awards in ontvangst mogen nemen. In een enquête van E-Mountainbike Magazine, gehouden onder 14.000 mensen, heeft deuter de ‘Best Brand Award’ ontvangen in de categorie Rugzakken. In een enquête van Enduro Mountainbike Magazine onder 23.000 mensen, is het merk tweede geworden in dezelfde categorie. Daarnaast hebben ook de magazines BACKLINE, World of MTB en Freeman’s World diverse deuter producten getest. Hieronder vertellen we je er alles over!

Lees meer...

deuter en ORTLIEB op de Fiets en Wandelbeurs

ORTLIEB was vorig jaar al aanwezig op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht, maar dit jaar zal ook deuter voor het eerst in jaren weer op de beurs te vinden zijn. En we pakken groot uit! We hebben een stand van maar liefst 80 m2, waar beide merken hun nieuwste collecties en innovaties zullen presenteren. Maar, dat is nog niet alles. Je kunt bij ons ook terecht voor advies, informatie én mooie aanbiedingen. Zie we je op 23, 24 of 25 februari op onze stand?

Lees meer...

ORTLIEB en deuter op de Fiets en Wandelbeurs

ORTLIEB was vorig jaar ook al aanwezig op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht, maar dit jaar zal ook deuter voor het eerst in jaren weer op de beurs te vinden zijn. En we pakken groot uit! We hebben een stand van maar liefst 80 m2, waar beide merken hun nieuwste collecties en innovaties zullen presenteren. Maar, dat is nog niet alles. Je kunt bij ons ook terecht voor advies, informatie én mooie aanbiedingen. Zie we je op 23, 24 of 25 februari op onze stand?

Lees meer...

Razendsnel met de Veloce van Dalbello

De Veloce collectie van Dalbello is ontwikkeld voor skiërs met een gemiddelde voetbreedte, die een sportieve dag op de piste willen combineren met Italiaanse stijl. De combinatie van de traditionele overlapconstructie met vier buckles en nieuwe materialen en technologieën garandeert een perfecte pasvorm, optimale ondersteuning en een uitstekend comfort bij elke bocht. Of je nu over perfect geprepareerde pistes carved of verse poedersneeuw opzoekt. Hieronder vertellen we je meer over de Veloce skischoenen van Dalbello.

Lees meer...

Double the core, double the fun

Toen het Italiaanse Nordica begon met de ontwikkeling van de nieuwe Double Core technolgie, had het merk niet verwacht dat deze innovatie het skiën wereldwijd zou kunnen transformeren. In eerste instantie wilde het ontwikkelingsteam van Nordica, onder leiding van productmanager Florian Seer, de prestaties van damesski’s verbeteren. Dit hebben ze gedaan door de houten kern, de ziel van de ski, in twee lagen te verdelen en een elastomeer Pulse Core tussen beide lagen te plaatsen. Het resultaat? Trillingen worden beter gedempt, wat zorgt voor een soepele, maar krachtige rit die het zelfvertrouwen versterkt. Omdat deze Double Core zo innovatief was, heeft Nordica besloten om de technologie in meerdere ski’s te integreren.

Lees meer...

ORTLIEB Quick Rack ‘Accessory of the Year’!

In de Bikepacking Awards 2023 komen producten naar voren die de redactie van bikepacking.com het afgelopen jaar het meest hebben verbaasd. Van fietsen tot accessoires, ze hebben een groot aantal producten beoordeeld, zowel van grote als kleine merken. Met trots kunnen wij melden dat de innovatieve Quick Rack van ORTLIEB de award voor ‘Accessory of the Year’ heeft gewonnen! Hieronder vertellen we je er alles over.

Lees meer...

Doneren in plaats van besparen

Groen is een belofte. Daarom doet deuter het op Black Friday helemaal anders! Het merk doopt deze week om tot Green Week en neemt daarmee haar verantwoordelijkheid voor mens en natuur.

Als lid van de European Outdoor Conservation Association (EOCA), zamelt deuter tijdens de Green Friday-week geld in voor Patron, een organisatie die zich inzet voor het herstel van natuurlijke gebieden en het verminderen van plasticvervuiling. Hoe? Het merk doneert 10% van de omzet die van 20 t/m 26 november in de online webshop in de deelnemende landen behaald wordt aan dit project.

Hieronder lees je meer over deze groene actie!

Lees meer...

Nordica scoort in nationale skitest van de NSkiV

Of je nu met vrienden op geprepareerde pistes aan het skiën bent, door de bomen en bulten gaat of op zoek bent naar zachte poedersneeuw, de Steadfast 80 van Nordica omarmt de hele berg. Deze speelse en veelzijdige ski heeft een volledige houten kern, wat zorgt voor een soepele rit die je zelfvertrouwen vergroot en je prestaties naar een hoger niveau tilt. In de nationale skitest van de Nederlandse Ski Vereniging is de Steadfast 80 uitgebreid getest en uitgeroepen tot prijs-kwaliteit winnaar! Hieronder vertellen we je meer over deze ski én over de conclusies van het testteam.

Lees meer...

Völkl ski’s favoriet voor komende winter!

Net als voorgaande jaren presenteert Snowplaza ook dit jaar weer een skitest. Samen met Ski & Board Test GMBH en Riml Shop, een skiwinkel in Gurgl, hebben 50 Staatlich opgeleide skileraren verschillende ski’s uit diverse categorieën tijdens uiteenlopende piste- en weersomstandigheden uitvoerig getest. In diverse categorieën is een model van Völkl als favoriet naar voren gekomen! Hieronder vertellen we je er alles over.

Lees meer...

The Pink Story van LEKI: een uniek verhaal

LEKI staat natuurlijk bekend om haar stokken in rood en geel, maar wist je dat het merk ook diverse knalroze stokken in de collectie heeft? Achter deze stokken zit een leuk verhaal, The Pink Story. Dit unieke verhaal begon in 2015, tijdens een open dag bij de LEKI productiefaciliteit in Tachov. De Tsjechische biatlete Gabriela Soukalová was er ook en tijdens de rondleiding door de fabriek viel haar oog op een aantal oude roze kleurstalen. Zonder er twee keer over na te denken, vroeg ze: ‘Wat dacht je van roze stokken?’. Lees hieronder hoe The Pink Story verder gaat.

Lees meer...