Nieuws

Wat speelt er bij onze merken en wat speelt er bij ons?

Nieuws

Magazijnmedewerker (40 uur per week)

Ben je daarnaast ook nog een enthousiast outdoor mens of sportliefhebber? Kom ons team dan versterken! Ter uitbreiding van ons magazijnteam, gevestigd in Kerkrade, zijn wij namelijk per direct op zoek naar een allround magazijnmedewerker (40 uur per week)!

TCK Sports Group is één van de grootste onafhankelijke import- en distributiebedrijven voor sport- en outdoor artikelen in de Benelux. Juist omdat wij zijn blijven innoveren, hebben de afgelopen jaren steeds meer A-merken voor TCK Sports Group gekozen als hun exclusieve distributiepartner in de Benelux.

Al deze merken behoren wereldwijd tot de top in hun segment. Zij maken en leveren innovatieve producten van de allerhoogste kwaliteit en zijn internationaal toonaangevend. TCK behartigt alle belangen van deze merken in de markt: van sales en marketing, logistiek en after sales tot service en garantieafhandeling. Een goede verwerking van inkomende en uitgaande goederen is daarbij natuurlijk van het grootste belang.

Succesvolle deelname uvex, ORTLIEB en GONSO aan Velofollies

TCK kijkt met trots terug op een buitengewoon succesvolle deelname aan Velofollies, de grootste fietsbeurs van de Benelux. Dit evenement trok dit jaar maar liefst 40.000 enthousiaste bezoekers aan, waaronder consumenten, de vakhandel en de media.

Op onze stijlvolle stand presenteerden onze topmerken uvex, ORTLIEB en GONSO hun nieuwste collecties en innovaties. De bezoekers werden getrakteerd op een voorproefje van de nieuwste producten, waaronder de gloednieuwe uvex Rise helm, evenals de veelgeprezen ORTLIEB Bikepacking collectie, een perfecte mix van functionaliteit en design voor avontuurlijke fietsers.

Jubileum interview met: Jeroen de Wit!

In een tijdperk waarin baanhoppen de norm lijkt te zijn, viert TCK Sports Group met trots het indrukwekkende jubileum van drie medewerkers, die elk een kwart eeuw lang hun toewijding hebben betoond aan ons bedrijf.

Eén van deze loyale werknemers is Sales Manager Jeroen de Wit, die in 2023 zijn zilveren jubileum bij TCK vierde. In een exclusief interview deelt Jeroen zijn ervaringen, reflecteert hij op de veranderingen binnen ons bedrijf en deelt hij zijn geheim om zo een lange periode op een plek te blijven.

Natuurlijk zullen we ook de twee andere TCK-ers in de schijnwerpers plaatsen, die in 2024 hun 25-jarig jubileum vieren: Claudie Dullens (medewerker Finance) en Ramon Nellissen (Operations Director). Ook met hen gaan we uitgebreid in gesprek om meer te weten te komen over hun ervaringen. Houd daarvoor de nieuwsbrieven van TCK in de gaten!

TCK Sports Group wordt exclusief distributeur Maier Sports

Met trots kunnen wij melden dat wij de distributie voor Maier Sports in de Benelux gaan verzorgen. Dit zullen we met onmiddellijke ingang voor Belgie doen en vanaf voorverkoop SS25 ook voor Nederland. Jessie Schieke gaat op eigen verzoek langzaamaan een stap terug doen en zal daarom haar activiteiten voor Maier Sports stoppen na de voorverkoop FW24-25. De komende periode zullen wij samen met Jessie zorgen voor een naadloze overgang van zaken.

Jessie heeft de afgelopen jaren Maier Sports mooi neergezet in Nederland en we zijn blij dit te mogen continueren. Hiervoor hebben wij dan ook een goede opvolger gevonden in de persoon van Tom Mennen, voor velen een bekende collega in de outdoor branche.

Concreet verwelkomt Jessie tot en met 31 maart 2024 de Nederlandse klant in haar showroom te Hoevelaken voor FW24-25 voorverkoop. Vanaf 1 april bent u welkom in de Maier Sports showroom in Leusden. Tom zal zich de komende tijd voornamelijk richten op de Belgische markt en opereren vanuit onze showroom in Willebroek.

Wij hebben zin om met Maier Sports aan de slag te gaan en onze distributie in de outdoor branche verder uit te breiden en we kijken uit naar een succesvolle en inspirerende samenwerking!

Repareren is beter dan weggooien

Kwaliteit, een lange levensduur en duurzaamheid zijn de hoogste prioriteiten voor deuter, dé expert op het gebied van rugzakken en slaapzakken. Maar wat gebeurt er als er iets kapot gaat aan je rugzak of slaapzak? Voor deuter is het duidelijk dat repareren beter is dan weggooien. Het merk voert al meer dan 120 jaar speciale reparaties uit. Naast het opnaaien van patches, het vervangen van ritsen en het aannaaien van banden voert de reparatieafdeling van deuter ook specifieke wensen van klanten uit. Hierdoor verlengen ze de levensduur van hun producten en krijgen rugzakken en slaapzakken een tweede leven.

Lees meer...

Wist je dat…ook je rugzak onderhoud nodig heeft?

Je outdoorkleding was je regelmatig en ook je bergschoenen krijgen geregeld een poetsbeurt, toch? Maar, ook je rugzak heeft van tijd tot tijd een onderhoudsbeurt nodig. Benni en Paul, de experts van Ortovox op het gebied van Repair & Care, geven je een aantal handige tips. Hieronder hebben we de tips voor je samengevat, de volledige video kun je via de link onderaan dit bericht bekijken.

Lees meer...

Omdat we maar één aarde hebben

Bij de was- en onderhoudsmiddelen van HEY staat de zorg voor en de functie van sportieve textielvezels centraal. Water- en winddichte, maar ook ademende materialen, vragen speciale zorg, speciale wassingen en speciale impregnatie, iets waarvoor je bij HEY aan het juiste adres bent. De producten van het merk helpen mensen de natuur te ontdekken en er optimaal van te genieten. Daarnaast wil HEY een bijdrage leveren aan de natuur, die het waard is om in te leven. Verschillende aspecten van milieuvriendelijkheid spelen een belangrijke rol binnen het bedrijf. Zo neemt HEY haar verantwoordelijkheid voor de natuur op diverse gebieden, zodat toekomstige generaties ook van de natuur kunnen genieten als een plek voor sport of recreatie.

Lees meer...

Benieuwd naar de duurzame sokken van Injinji?

Met trots presenteert Injinji de nieuwe Everyday Upcycled collectie met sokken die zijn gemaakt van gerecycled katoen en plastic flessen. Het productieproces van elke sok bespaart water, vermindert de uitstoot van CO2 en zet textielafval om in comfortabele, milieuvriendelijke textielvezels. Met de Everyday Upcycled heeft Injinji een sok ontworpen die comfortabel genoeg is voor dagelijks gebruik, maar die tegelijkertijd de ecologische voetafdruk minimaliseert en de hoeveelheid afval vermindert.

Lees meer...

LOWA leeft met en van de natuur

LOWA gaat zorgvuldig om met hulpbronnen en waar mogelijk gaat het merk zelfs verder dan de wettelijke vereisten, om zo het milieu en de gezondheid van medewerkers en klanten te beschermen. De materialen en apparaten, die qua vorm en functie geschikt zijn voor speciale, soms zeer veeleisende gebruiksomstandigheden, moeten niet alleen duurzaam en robuust zijn, maar ook vriendelijk voor het milieu en de gezondheid. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het eindproduct, ook de productie moet plaatsvinden onder eerlijke en milieuvriendelijke omstandigheden. Op het gebied van duurzaam ondernemen heeft LOWA verschillende maatregelen genomen, waar je hieronder alles over kunt lezen.

Lees meer...

Je materiaal tijdens een bergtour repareren?

Tijdens een bergtour is een EHBO kit natuurlijk onmisbaar, zodat je (kleine) verwondingen kunt behandelen. Maar, wat doe je als er iets aan je materiaal kapotgaat? Benni en Paul van Ortovox geven je een aantal handige tips! Bekijk de video via de link onderaan dit bericht.

Lees meer...

Ga je voor een rolsluiting of een waterdichte rits?

Naast het gebruikte materiaal en de unieke hoogfrequente lastechniek, maakt ook de gebruikte sluiting een ORTLIEB tas 100% waterproof. Alle sluitingen die door het merk worden gebruikt, worden in een omgevingssimulator getest. De met IP (= Ingress Protection) gekenmerkte sluitingen vinden hun oorsprong in de elektrotechniek en worden steeds meer bij outdoor producten ingezet. Of je nu gaat voor een klassieke rolsluiting, een dekselsluiting of een TIZIP, in een ORTLIEB tas blijven jouw spullen droog en stofvrij.

Lees meer...

Wat maakt van een fietstas een goede fietstas?

Je bent net lekker onderweg op je fiets als boven je hoofd donkere wolken samenpakken en de eerste regendruppels uit de lucht vallen. Het laatste wat je wilt is dat je spullen nat worden… Gelukkig hoef je je daar met de fietstassen van ORTLIEB niet druk om te maken! De fietstassen van het merk zijn namelijk 100% waterproof. Daarnaast zijn ze ook nog eens volledig stofdicht. Je bagage is dus altijd optimaal beschermd. Volgens ORTLIEB maakt onder andere dat van een fietstas een goede fietstas. Wat nog meer? Je leest het hieronder.

Lees meer...

Waar komt jouw ORTLIEB tas vandaan?

Wist je dat ORTLIEB al sinds de oprichting in 1982 in Duitsland produceert en dit ook in de toekomst zal blijven doen? Zo weet je precies waar jouw ORTLIEB tas vandaan komt. Meer dan 70% van de materialen die het merk gebruikt komt uit Duitsland. Dit is niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor het milieu, aangezien de standaarden op dit gebied in Duitsland doorgaans hoger zijn dan de internationale standaarden. Nog een voordeel voor ORTLIEB: de directe, betrouwbare en langdurige relaties met haar leveranciers. Met een ORTLIEB tas kun je dus waterproof én met een goed gevoel op pad!

Lees meer...

Fietsbroeken voor mannen en vrouwen, wat is het verschil?

We weten natuurlijk allemaal dat er behoorlijk wat verschillen tussen mannen en vrouwen zijn, maar wist je dat dit ook terug te zien is bij fietsbroeken? Voor vrouwen zijn er aparte damesfietsen, maar dus ook aparte fietsbroeken. De fietsbroeken voor vrouwen van GONSO zijn volledig aangepast aan de anatomie van het vrouwelijk lichaam en zorgen, net als de broeken voor mannen, voor optimaal comfort op de fiets. Wat precies het verschil is? Je leest het hieronder.

Lees meer...