Je materiaal tijdens een bergtour repareren?

Repair hacks van Ortovox

Tijdens een bergtour is een EHBO kit natuurlijk onmisbaar, zodat je (kleine) verwondingen kunt behandelen. Maar, wat doe je als er iets aan je materiaal kapotgaat? Benni en Paul van Ortovox geven je een aantal handige tips! Bekijk de video via de link onderaan dit bericht.

Wist je dat je een aantal materialen uit je EHBO kit ook kunt gebruiken om je kleding te repareren? Met een kleine schaar, leukoplast en een paar pleisters kom je al een heel eind! Natuurlijk zijn er ook een aantal materialen die niet in een EHBO kit zitten, maar die wel erg handig zijn om bij je te hebben:

- een aantal tiewraps om kapotte gespen aan je rugzak te vervangen of om een skins aan tourski’s te bevestigen. In de video laat Paul zien hoe je ze kunt gebruiken.
- een zakmes
- Gaffa tape, om een gat in een hardshell te plakken
- veiligheidsspelen
- naald en draad
- desinfectiedoekjes

Wil je meer weten over duurzaamheid in de bergsport? Het PROTACT LAB is een interactief platform, dat in het kader van de PROTACT ACADEMY is ontwikkeld. In zes video tutorials, uitgebreide leermodules en vier hoofdstukken leer je alles over dit thema. Ontdek meer via de link onderaan dit bericht.

Video: Handige repair hacks van Ortovox