NL FR EN

Wat maakt van een fietstas een goede fietstas?

ORTLIEB legt het uit!

Je bent net lekker onderweg op je fiets als boven je hoofd donkere wolken samenpakken en de eerste regendruppels uit de lucht vallen. Het laatste wat je wilt is dat je spullen nat worden… Gelukkig hoef je je daar met de fietstassen van ORTLIEB niet druk om te maken! De fietstassen van het merk zijn namelijk 100% waterproof. Daarnaast zijn ze ook nog eens volledig stofdicht. Je bagage is dus altijd optimaal beschermd. Volgens ORTLIEB maakt onder andere dat van een fietstas een goede fietstas. Wat nog meer? Je leest het hieronder.

Of je nu dagelijks op de fiets naar je werk gaat, regelmatig met de fiets boodschappen doet of in het weekend op de fiets stapt voor een ontspannen tocht, een paar goede fietstassen mag niet ontbreken. De fietstassen van ORTLIEB zijn niet alleen waterdicht, ze zijn ook nog eens behoorlijk innovatief.

100% waterproof door een unieke lastechniek
Ook al gebruikt ORTLIEB verschillende materialen, alle tassen zijn 100% waterdicht. Dit is onder andere te danken aan de unieke lastechniek die ORTLIEB gebruikt. Bij deze techniek wordt het materiaal naadloos aan elkaar gelast en is het aanvullend tapen van de naden, zoals bij genaaide producten, niet nodig. De gelaste naden zijn net zo robuust en waterdicht als het eigenlijke materiaal, dus je spullen blijven 100% droog. Dat is ook niet zo gek: door het lassen hebben de producten van ORTLIEB een waterkolom van 100.000 millimeter. Ter vergelijking: een tent (genaaid en getapet) heeft een waterkolom van 10.000 millimeter.

Ga je voor de klassieke look van vrachtwagenzeil? Ga dan bijvoorbeeld voor de Back-Roller Classic. De Plus tassen hebben door het gebruikte cordura materiaal net een wat andere uitstraling, maar zijn net zo waterdicht als alle andere ORTLIEB producten.

Innovatief en uniek: het Quick-Lock systeem
Met het innovatieve Quick-Lock systeem kun je je ORTLIEB fietstas met één hand aan je fiets hangen en deze er net zo snel weer vanaf halen. Dit unieke systeem is begonnen met haken die Hartmut Ortlieb bij de bouwmarkt kocht, maar inmiddels hebben de ingenieurs en ontwerpers van ORTLIEB het bekende bevestigingssysteem flink doorontwikkeld. Of je nu je fietstas stabiel aan je fiets wilt bevestigen of je fietstas ook als een comfortabele schoudertas wilt gebruiken, voor elk doel heeft ORTLIEB een passend Quick-Lock systeem.

Sluiten en…gaan!
Wist je dat de bekende rolsluiting, die tegenwoordig ook op ontelbare andere tassen en rugzakken te vinden is, een uitvinding is van Hartmut Ortlieb? De rolsluiting zorgt ervoor dat je spullen optimaal beschermd zijn tegen water en stof. Naast deze sluiting biedt ORTLIEB ook andere sluitingen, waaronder de dekselsluiting en de TIZIP ritssluiting. Alle ORTLIEB producten worden ingedeeld aan de hand van de IP classificatie. IP staat voor Ingress Protection, is afkomstig uit de elektrotechniek en wordt door ORTLIEB gebruikt om de mate van water- en stofdichtheid van een product aan te geven. De hoogste classificatie bij ORTLIEB is IP67, waarbij het gaat om producten met een waterdichte TIZIP ritssluiting.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn de fietstassen van ORTLIEB niet zomaar fietstassen en zitten ze boordevol innovaties. En dat is wat van een fietstas een goede fietstas maakt.