Ga je voor een rolsluiting of een waterdichte rits?

ORTLIEB: 100% waterproof

Naast het gebruikte materiaal en de unieke hoogfrequente lastechniek, maakt ook de gebruikte sluiting een ORTLIEB tas 100% waterproof. Alle sluitingen die door het merk worden gebruikt, worden in een omgevingssimulator getest. De met IP (= Ingress Protection) gekenmerkte sluitingen vinden hun oorsprong in de elektrotechniek en worden steeds meer bij outdoor producten ingezet. Of je nu gaat voor een klassieke rolsluiting, een dekselsluiting of een TIZIP, in een ORTLIEB tas blijven jouw spullen droog en stofvrij.

ORTLIEB maakt voor haar producten gebruik van verschillende sluitingen. De klassieke Back-Roller heeft bijvoorbeeld een rolsluiting, terwijl de Big-Zip juist een TZIP ritssluiting heeft. Welke sluiting je ook kiest, jouw ORTLIEB tas is 100% waterdicht. Hieronder hebben we alle sluitingen voor je op een rij gezet:

Rolsluiting
Wist je dat de rolsluiting is bedacht door de oprichter van ORTLIEB, Hartmut Ortlieb? De rolsluiting is veelzijdig inzetbaar, sluit absoluut stofdicht af en beschermt de inhoud van de tas optimaal tegen (spat)water. Bij tassen met een rolsluiting zijn aan de bovenkant dunne kunststof profielen ingenaaid, die de rolsluiting stabiliseert en deze absoluut waterdicht maakt. Bij het oprollen kan het volume van de tas aan de inhoud aangepast worden. Er zijn ook tassen met een ventiel beschikbaar, waarmee de inhoud nog meer gecomprimeerd kan worden.

Dekselsluiting
De dekselsluiting biedt onder een maximale hoek van 60° ten opzichte van de verticale as optimale bescherming tegen stof en water. Kliksluitingen en haken zorgen ervoor dat het deksel perfect op z’n plaats blijft. In het dagelijks leven zorgt de combinatie met een magneetsluiting, bijvoorbeeld bij de Ultimate stuurtassen, voor nog meer gebruiksgemak.

TZIP ritssluiting
De innovatieve TZIP ritssluiting biedt betrouwbare bescherming tegen water en stof. Zelfs onder water blijft de inhoud van de tas droog (30 minuten lang tot een diepte van één meter vanaf de onderkant van de tas). De water- en stofdichte constructie van de rits gaat gepaard met een licht verhoogde weerstand bij het openen en sluiten ervan.

Quickseal schuifsluiting
De quickseal schuifsluiting is ontzettend handig en snel in het gebruik. De sluiting bestaat uit twee elastische kunststofprofielen, die met behulp van een schuifje eenvoudig samengedrukt en weer van elkaar gescheiden worden. Hierdoor is de inhoud van de tas optimaal beschermd tegen vuil en water. Ideaal voor dagelijks gebruik!

Welke sluiting je tas ook heeft, met een ORTLIEB tas kun je erop vertrouwen dat je spullen droog en stofvrij blijven!