Nieuws

Beginnen met skaten?

Skaten is gezond, leuk én ook nog eens goed voor het milieu als je het als vervoermiddel gebruikt. Tijdens het skaten train je je hele lichaam op een intensieve manier, waardoor het ook nog eens de perfecte workout is. Zorg wel voor een goede voorbereiding als je de weg op gaat. Waar je op moet letten? Rollerblade geeft tips.

Lees meer...

Nieuw: verpakkingen van 100% gerecycled papier

Inline skaten is gezond voor lichaam en geest en als vervoermiddel is skaten ook nog eens goed voor het milieu. De laatste tijd brengen mensen meer tijd buiten door, om fit te worden of te ontspannen, waardoor ook het gebruik van skates een vlucht heeft genomen. Als Rollerblade moedigen we dit natuurlijk alleen maar aan! Om ook bij te dragen aan het milieu, heeft het merk stappen genomen om de verpakking duurzamer te maken.

Lees meer...

Goede lagers maken een verschil

Je hebt de perfecte skates gevonden en optimaal van een seizoen vol skaten genoten. Het kan dus zijn dat je de lagers in je wielen moet vervangen of upgraden. Het type lagers dat je voor je skates kiest zal een verschil maken op het gebied van snelheid en energie. Nieuwe lagers zijn essentieel om soepel en snel te rollen. Lagers zitten aan de binnenkant van de wielen en worden door een spacer tussen de twee lagers van elk wiel op hun plek gehouden. Hieronder lees je alles over de lagers van Rollerblade.

Lees meer...

De kunst van het drogen van je schoenen

Er is geen slechter gevoel dan je wandeling, dagje skiën of hardlooprondje te moeten beginnen met natte schoenen, toch? Kou, kans op blaren en ongemak, de ongemakken die gepaard gaan met natte schoenen zijn talrijk. Het is daarom belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het drogen van je sportschoenen. Het zou eigenlijk een automatisme moeten worden na elk uitje. Een beetje voor het onderhoud van je materiaal, maar vooral voor het comfort en de hygiëne van je voeten. Sidas geeft tips én heeft verschillende oplossingen voor het drogen van je schoenen.

Lees meer...

Blessures tijdens het hardlopen voorkomen?

Hardlopers vragen zich nog wel eens af wat het nut is van inlegzolen voor in hardloopschoenen, helemaal als ze net een behoorlijk bedrag aan nieuwe hardloopschoenen hebben uitgegeven. Desalniettemin is Sidas ervan overtuigd dat deze inlegzolen essentieel zijn om het comfort en de prestaties te garanderen van de voeten die veel te verduren krijgen tijdens het hardlopen. Het voorkomen van blessures, het minimaliseren van schokken en maximaal comfort en ondersteuning tijdens het rennen zijn de belangrijkste voordelen van inlegzolen. Hieronder legt Sidas het uit!

Lees meer...

Waarom we onze producten niet als ‘vegan’ bestempelen

Wie dacht dat veganisme alleen maar een hype was, heeft het toch echt mis. In 2020 waren er alleen al in Duitsland 1,13 miljoen veganisten. Een markt die dus in de lift zit! In tijden van schandalen op de vleesmarkt is deze trend voor velen een levensstijl geworden, die zich niet meer beperkt tot de inhoud van de koelkast. Vooral outdoorliefhebbers, die zich bewust, duurzaam en verantwoord in de natuur bewegen, denken vaak aan natuurvriendelijke materialen. Het is dus niet gek dat deuter steeds vaker de vraag krijgt: ‘Zijn jullie rugzakken en slaapzakken eigenlijk wel vegan?’. Hieronder beantwoorden we deze vraag!

Lees meer...

Veiligheid en functionaliteit perfect gecombineerd?

Je favoriete bikepark gaat weer open, de eerste fietstrip door de bergen staat op het punt van beginnen en je fiets is al weken in topconditie en klaar voor actie. Je hebt zelfs maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het langverwachte seizoen zonder ongelukken zal zijn: je hebt je conditie in de winter bijgehouden, je fietsvaardigheden extra getraind, je fiets compleet nagelopen en je veiligheidsmaterialen een update gegeven. In dit hele proces heb je jezelf een aantal keer afgevraagd hoe handig en praktisch fietsrugzakken met een protector daadwerkelijk zijn. Hoeveel dragen ze bij aan je veiligheid? En waar moet je op letten bij de aanschaf ervan? We hebben de meest belangrijke informatie voor je verzameld, zodat je vol zelfvertrouwen de juiste rugzak met protector kunt vinden.

Lees meer...

Waarom speciale inlegzolen voor wielrennen gebruiken?

Hoewel wielrennen een sport is waarbij je gedragen wordt, krijgen je voeten veel te verduren als je urenlang op de fiets zit. Sterker nog, ondanks het gebrek aan contact met de grond wordt er tijdens het fietsen veel stress op je voeten uitgeoefend. Deze stress kan pijn en blessures veroorzaken en je plezier en performance doen kelderen. Daarom heeft Sidas met hulp van Astana, een van de beste internationale fietsploegen ter wereld, een collectie inlegzolen speciaal voor fietsen ontwikkeld. Deze innovatieve inlegzolen helpen alle fietsers, van amateurs tot wedstrijdrijders, om vaarwel te zeggen tegen voetpijn en hallo tegen performance.

Lees meer...

Ken je dat prikkende gevoel?

Fietsbroeken zijn onze passie. Ons doel is om je de best mogelijke fietservaring te geven. Daarom ontwikkelen we fietsbroeken met een perfecte pasvorm. We investeren veel passie - in elke naad, in elke snit. Het resultaat: de beste fietsbroek die je ooit hebt gehad.

GONSO. Omdat elk lichaam anders is.
Geen twee lichamen zijn gelijk. Daarom hebben we voor elke maat een individuele snit ontwikkeld. Met dit assortiment kun je uit 50 verschillende maten jouw perfecte fietsbroek kiezen!

GONSO. Omdat we proberen tot we de perfecte pasvorm hebben gevonden
Voor ons bij GONSO is een fietsbroek pas klaar als deze in alle maten perfect past, zelfs als het een lange, moeilijke weg is om op dit punt te komen. We gebruiken alle feedback die we krijgen voor inspiratie. We testen, herzien en herontwikkelen. Elk idee inspireert ons om nog beter te worden en om ervoor te zorgen dat elke GONSO fietsbroek die je koopt, je beste aankoop is.

Lees meer...

De nieuwe ORTLIEB Handlebar-Pack QR

Met de nieuwe waterdichte Handlebar-Pack QR (Quick Release) van ORTLIEB berg je je waardevolle spullen veilig op én heb je ze direct bij de hand wanneer je ze nodig hebt. Deze stuurtas is compact en dankzij de nieuwe Quick Release, onmisbaar tijdens al jouw bikepacking avonturen!

Lees meer...