Nieuws

Primeur! Presentatie TCK Custom Studio tijdens Brand Event!

Tijdens het aankomende Brand Event op maandag 11 december in het Sports Business Center in Leusden introduceren wij onze gloednieuwe in-house service: TCK Custom Studio! Deze extra service, die wij aanbieden aan onze retailers, stelt ons in staat om zowel onze eigen producten als producten die door onze retailers zelf worden aangeleverd te personaliseren.

Nele Vanbuel Sportvrouw van het Jaar van Durbuy

Onze Belgische account manager Nele Vanbuel is door de gemeente Durbuy verkozen tot Sportvrouw van het Jaar 2023! Deze eer heeft ze mogen ontvangen vanwege haar zwemprestaties in de afgelopen jaren. We feliciteren Nele van harte met deze prachtige erkenning!

Deze strijders staan klaar om de pistes te betreden

Met trots delen we mee dat het TCK-team voor de vierde keer op rij zal deelnemen aan de Hoh Saas 12-uurs Challenge in Zwitserland! Dit bijzondere evenement vindt plaats op zaterdag 16 maart 2024, waar onze teamleden Michel van den Adel, Ron Vervoort en Femke Larik vanaf 00.00 uur zich 12 uur lang zullen inzetten op de latten. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor de Mentelity Games!

Welkom aan boord!

We zijn verheugd om jullie te informeren over de nieuwste toevoegingen aan ons team. Met trots verwelkomen wij Lars Meesters en Jeremy Aué bij ons bedrijf. Ze brengen stuk voor stuk unieke vaardigheden en ervaringen met zich mee, die ongetwijfeld zullen bijdragen aan het succes van ons bedrijf.

Hardlopen goed voor je? Jazeker!

Dat sport en lichaamsbeweging positieve effecten op de gezondheid hebben, weten we al sinds de jaren ’50. Dit blijkt wel uit een overweldigende hoeveelheid wetenschappelijk bewijs dat goed gedocumenteerd is. In het digitale tijdperk waarin we nu leven is de toegang tot informatie een fluitje van een cent en het is dan ook geen geheim dat sport talloze voordelen heeft en een enorme impact heeft op ons dagelijks leven én onze gezondheid. In onderstaand bericht bekijken we de voordelen van hardlopen op onze gezondheid eens nader.

Lees meer...

Omdat elk succes een verhaal heeft

Het Duitse merk GONSO staat bekend als dé fietsbroekenexpert, maar hoe zijn ze eigenlijk aan deze titel gekomen? We nemen je mee in de geschiedenis van GONSO. In 1926 vond Johannes Gonser een naaibedrijf in Onstmettingen in de Schwabische Alb, dat hij geleidelijk uitbreidde tot een textielfabriek. Toen zijn ambitieuze kleinzoon Hans Gonser het bedrijf overnam, veranderde hij al snel de bedrijfsnaam in GONSO: een combinatie van de familienaam en de locatie waar het bedrijf zich toen bevond. In de jaren ‘60 waagde Hans Gonser zich aan nieuwe bedrijfstakken en experimenteerde hij met sportkleding. Vanaf de jaren ’80 legde hij de focus op fietskleding en bracht een revolutie op deze markt teweeg. Hoe het verhaal van GONSO verder ging, lees je hieronder.

Lees meer...

deuter Promise

Onder het motto ‘Veranderen betekent Verantwoordelijkheid nemen’ lanceert deuter haar nieuwe duurzaamheidsstrategie, die duidelijk deuter’s standpunten laten zien. Met wat zij de ‘deuter Promise’ noemen, neemt de gerenommeerde rugzak- en slaapzakkenfabrikant haar verantwoordelijkheid voor haar acties en het effect daarvan op mens en milieu.

Robert Schieferle, CEO van deuter, vertelt ons in onderstaand interview meer over de deuter Promise:

- Robert, wat betekent het begrip ‘duurzaamheid’ voor jou?
“Ondernemen moet in harmonie zijn met de mens en de natuur. Dat is het basisprincipe van duurzaamheid dat ten grondslag ligt aan onze hele bedrijfsfilosofie. Het gaat om het behoud van natuurlijke en menselijke hulpbronnen én het toepassen van verantwoorde praktijken. Het betekent het beschermen van plaatsen waar we van houden voor toekomstige generaties.”

Lees meer...

Hoe minder je hoeft te denken, hoe beter

Voor winter 2021-2022 lanceert Ortovox de Diract Voice, de eerste lawinepieper die je naar de slachtoffers leidt met duidelijke en helder gesproken instructies. Een ware revolutie, die op de ISPO is uitgeroepen tot Product of the Year. Deze lawinepieper met spraaknavigatie is een enorme sprong voorwaarts die de zoektocht naar slachtoffers drastisch zou moeten versnellen. In een stressvolle situatie, zoals een lawine, kom je behoorlijk onder druk te staan en kun je niet helder nadenken. Ortovox heeft Sigrun Holzer, een psycholoog gespecialiseerd in neuropsychologie, gevraagd wat er met je gebeurt in een stressvolle situatie, zoals een lawine, en welke rol een makkelijk te gebruiken lawinepieper, zoals de Diract Voice, zou kunnen spelen. Haar antwoorden, en meer, lees je hieronder!

Lees meer...

Klaar voor de langste rit

Voor iedereen die niet zomaar gaat skiën, maar van skiën houdt. Voor alle skiërs die van elke afdaling een onvergetelijke ervaring maken. En voor iedereen die hun liefde voor de sneeuw doorgeeft aan de volgende generatie. Nordica is er voor elke skiër die leeft voor een all mountain avontuur. Dit gaat uit naar de skischoenen en ski’s die ons meenemen op reizen die verder gaan dan we ooit dachten te kunnen gaan en die ons dichter bij elkaar brengen dan we ooit hadden gedacht te kunnen zijn. Samen hebben we een familie en gemeenschap gecreëerd. Zelfs in het door de wind geblazen gezicht van tegenspoed hebben we nooit opgegeven en toegegeven. We volgen ons eigen kompas, waar het ons ook brengt. Om dingen op onze manier te doen. Wij zijn Nordica. Vertrouwd sinds 1939.

Lees meer...

Beginnen met skaten?

Skaten is gezond, leuk én ook nog eens goed voor het milieu als je het als vervoermiddel gebruikt. Tijdens het skaten train je je hele lichaam op een intensieve manier, waardoor het ook nog eens de perfecte workout is. Zorg wel voor een goede voorbereiding als je de weg op gaat. Waar je op moet letten? Rollerblade geeft tips.

Lees meer...

Nieuw: verpakkingen van 100% gerecycled papier

Inline skaten is gezond voor lichaam en geest en als vervoermiddel is skaten ook nog eens goed voor het milieu. De laatste tijd brengen mensen meer tijd buiten door, om fit te worden of te ontspannen, waardoor ook het gebruik van skates een vlucht heeft genomen. Als Rollerblade moedigen we dit natuurlijk alleen maar aan! Om ook bij te dragen aan het milieu, heeft het merk stappen genomen om de verpakking duurzamer te maken.

Lees meer...

Goede lagers maken een verschil

Je hebt de perfecte skates gevonden en optimaal van een seizoen vol skaten genoten. Het kan dus zijn dat je de lagers in je wielen moet vervangen of upgraden. Het type lagers dat je voor je skates kiest zal een verschil maken op het gebied van snelheid en energie. Nieuwe lagers zijn essentieel om soepel en snel te rollen. Lagers zitten aan de binnenkant van de wielen en worden door een spacer tussen de twee lagers van elk wiel op hun plek gehouden. Hieronder lees je alles over de lagers van Rollerblade.

Lees meer...

De kunst van het drogen van je schoenen

Er is geen slechter gevoel dan je wandeling, dagje skiën of hardlooprondje te moeten beginnen met natte schoenen, toch? Kou, kans op blaren en ongemak, de ongemakken die gepaard gaan met natte schoenen zijn talrijk. Het is daarom belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het drogen van je sportschoenen. Het zou eigenlijk een automatisme moeten worden na elk uitje. Een beetje voor het onderhoud van je materiaal, maar vooral voor het comfort en de hygiëne van je voeten. Sidas geeft tips én heeft verschillende oplossingen voor het drogen van je schoenen.

Lees meer...

Waarom we onze producten niet als ‘vegan’ bestempelen

Wie dacht dat veganisme alleen maar een hype was, heeft het toch echt mis. In 2020 waren er alleen al in Duitsland 1,13 miljoen veganisten. Een markt die dus in de lift zit! In tijden van schandalen op de vleesmarkt is deze trend voor velen een levensstijl geworden, die zich niet meer beperkt tot de inhoud van de koelkast. Vooral outdoorliefhebbers, die zich bewust, duurzaam en verantwoord in de natuur bewegen, denken vaak aan natuurvriendelijke materialen. Het is dus niet gek dat deuter steeds vaker de vraag krijgt: ‘Zijn jullie rugzakken en slaapzakken eigenlijk wel vegan?’. Hieronder beantwoorden we deze vraag!

Lees meer...