NL FR EN

Nieuws

Wat speelt er bij onze merken en wat speelt er bij ons?

Nieuws

Wil je alles over de nieuwe, unieke TCK Custom Studio weten?

Wist je dat wij dit jaar een nieuwe editie van ons TCK NeXT magazine hebben uitgebracht? De eerste editie werd in 2012 gelanceerd, naar aanleiding van ons 40-jarig bestaan, en inmiddels zijn we alweer bij TCK NeXT 4. De vierde editie staat in het teken van onze nieuwe Custom Studio. Kort gezegd is de TCK Custom Studio een in-house service waarmee we artikelen kunnen personaliseren. Een mooie toevoeging aan onze lijst met toegevoegde waardes! Hieronder lees je meer over TCK NeXT 4 en kun je tevens het digitale magazine downloaden.

TCK Outdoor Experience Day

Op maandag 24 juni vond de TCK Outdoor Experience Day plaats in en rondom het Sports Business Center in Leusden. Een dag vol inspirerende presentaties en boeiende clinics door ons sales team van onze outdoormerken LOWA, LEKI, deuter, Injinji en Sidas en door onze partner Repair Service Boer.

De deelnemers kregen vervolgens de kans om LOWA wandel- en trailrunschoenen zelf te testen tijdens een wandeling of trailrun in de prachtige en verrassende omgeving van Leusden.

Een kwart eeuw trouw!

Dit jaar viert Claudie Dullens een bijzondere mijlpaal: ze is 25 jaar in dienst als administratief medewerker bij TCK! In dit interview duiken we in haar ervaringen en de veranderingen die ze heeft meegemaakt binnen onze organisatie, en ontdekken we wat haar motiveert om al een kwart eeuw lang een gewaardeerde medewerker van het TCK-team te blijven!

Nieuwe erkenning als Leerbedrijf voor Logistiek Medewerker

Met trots kunnen wij melden dat TCK Sports Group ook erkend is als leerbedrijf voor de kwalificatie Logistiek Medewerker! Naast onze bestaande erkenning voor de kwalificatie Grafisch Vormgever, zijn we nu ook officieel gecertificeerd om mbo-studenten te begeleiden in de beroepspraktijk van logistiek.

In ons magazijn hebben we al enkele keren snuffel-stagiairs begeleid. Vanaf september verwelkomen we echter een BBL-(Beroeps Begeleidende Leerweg) leerling die een MBO-opleiding tot Logistiek Medewerker volgt en ervoor heeft gekozen om zijn praktijkervaring bij TCK op te doen. Deze leerling zal een volledig schooljaar lang vier dagen per week als leerling-magazijn medewerker bij ons aan de slag gaan.

Omdat iedereen zich op de fiets comfortabel moet voelen

‘Ons doel is om mensen in alle maten te motiveren om te sporten en hen te ondersteunen bij het zorgen voor hun gezondheid’. Aan het woord is Heike Schönemann, snijspecialist bij het Duitse merk GONSO. In onderstaand interview vragen we haar alles over de fietskleding van GONSO, de materialen, de pasvormen en de maten. Lees snel verder!

Lees meer...

Omdat GONSO om de natuur geeft

Ken je de Fair Wear Foundation? Deze organisatie heeft als doel om de werkomstandigheden in de lokale fabrieken in de textiel- en kledingindustrie te verbeteren. Het Duitse merk GONSO geeft om de natuur en is al sinds 2011 lid van de Fair Wear Foundation. Kies je voor de fietskleding van GONSO, dan weet je dat je met een gerust hart op pad kunt.

Lees meer...

Op zoek naar een perfect passende fietsbroek?

Je wilt gaan fietsen en bent op zoek naar een fietsbroek waarmee je uren comfortabel op het zadel kunt zitten. Maar, hoe weet je nou welke fietsbroek voor jou geschikt is? Het aanbod aan fietsbroeken is enorm en elk model heeft weer andere features. GONSO helpt je graag bij het vinden van een perfect zittende fietsbroek. Het merk is immers niet voor niks dé fietsbroekenexpert.

Lees meer...

Fiets op kop met X-SOCKS

De dagen worden weer langzaam langer, de kou verdwijnt en de zon laat zich steeds vaker zien, het fietsseizoen kan weer beginnen! Je hebt natuurlijk je fiets en fietskleding, maar fietssokken zijn minstens zo belangrijk. De fietssokken van X-SOCKS zitten boordevol innovatieve technologieën, waardoor jij optimaal kunt presteren. Of je nou geregeld op je racefiets stapt of je regelmatig uitleeft op een mountainbike, X-SOCKS heeft voor elke gelegenheid de ideale fietssokken.

Lees meer...

Ortovox doet het: klimaatneutrale klimcollectie

Met een compleet klimaatneutrale klimcollectie bereikt Ortovox in zomer 2022 een belangrijke mijlpaal op het pad naar haar ambitieuze duurzaamheidsdoelen die zijn vastgelegd in de ProtACT2024 strategie. Het doel van het Zuid-Duitse merk is om de bergen, de plek waar we allemaal zo van houden, te beschermen, door het bedrijf in een consistente, volledig duurzame richting te sturen en door de benadering van en toegang tot bergsporten van de gemeenschap te sturen. In harmonie met de natuur bewegen, zowel op weg naar als in de bergen. Hieronder lees je alles over dit ambitieuze doel van Ortovox.

Lees meer...

Denk je aan ORTLIEB, dan denk je aan…?

Een bewering die het bedrijf meer dan waarmaakt. Kwalitatief hoogwaardige materialen en gelaste naden zijn tot een waterkolom van 100.000 millimeter waterdicht. Maar, iets wat ook nog ontzettend belangrijk is om 100% waterdichtheid te kunnen garanderen: de sluiting. Alle ORTLIEB sluitingen worden uitvoerig in de praktijk getest. Wist je trouwens dat Hartmut Ortlieb de rolsluiting zelf heeft uitgevonden? Lees snel verder voor meer informatie over de kwaliteit en materialen van ORTLIEB producten.

Lees meer...

Let’s protact what we love

‘De bergen zijn ons thuis. Wiens rol is het, zo niet de onze, om ze te beschermen? Onze nieuwe ProtACT Academy is toegewijd om te behouden waar we van houden’, aldus Ortovox over haar nieuwe project. De ProtACT Academy is een trainings- en inspiratieplatform op het gebied van duurzaamheid, met één belangrijk doel: het beschermen van de bergen. Hieronder vertellen we je meer over dit mooie project.

Lees meer...

Niet te overtreffen: X-BIONIC Energizer 4.0 Underwear

Superieure producten, zoals de Energizer van X-BIONIC, worden niet gewoon vervangen, ze worden constant verbeterd. De textiel engineers uit Zwitserland hebben, samen met professionele atleten, maanden in het onderzoekslaboratorium doorgebracht. De focus hierbij lag op de atleten, niet op de producten, en ze stelden zichzelf de vraag: ‘hoe kunnen we atleten beter ondersteunen bij hun inspanningen?’. Het antwoord: de Energizer 4.0.

Lees meer...

arena’s nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid

Bij arena delen ze allemaal een passie voor sport en het leven in én rondom het water. Deze passie inspireert arena om meer samen te werken en om voortdurend de nadelige effecten op onze planeet te minimaliseren. arena kiest partners die hun waarden delen en, net als arena, investeren in zowel de planeet als de mens. arena bouwt aan een betere toekomst voor al hun medewerkers, partners, consumenten én natuurlijk het milieu.

Daarom heeft arena met de SS22 collectie een aantal nieuwigheden op het gebied van duurzaamheid toegepast.

Lees meer...

Een actieve levensstijl gezond? Jazeker!

Dat sport en lichaamsbeweging positieve effecten op de gezondheid hebben weten we al sinds de jaren ’50. Dit blijkt wel uit een overweldigende hoeveelheid wetenschappelijk bewijs dat goed gedocumenteerd is. In het digitale tijdperk waarin we nu leven is de toegang tot informatie een fluitje van een cent en het is dan ook geen geheim dat sport talloze voordelen heeft en een enorme impact heeft op ons dagelijks leven én onze gezondheid. In onderstaand bericht bekijken we de voordelen van wandelen op onze gezondheid eens nader.

Lees meer...