NL FR EN

Nieuws

Wat speelt er bij onze merken en wat speelt er bij ons?

Nieuws

Wil je alles over de nieuwe, unieke TCK Custom Studio weten?

Wist je dat wij dit jaar een nieuwe editie van ons TCK NeXT magazine hebben uitgebracht? De eerste editie werd in 2012 gelanceerd, naar aanleiding van ons 40-jarig bestaan, en inmiddels zijn we alweer bij TCK NeXT 4. De vierde editie staat in het teken van onze nieuwe Custom Studio. Kort gezegd is de TCK Custom Studio een in-house service waarmee we artikelen kunnen personaliseren. Een mooie toevoeging aan onze lijst met toegevoegde waardes! Hieronder lees je meer over TCK NeXT 4 en kun je tevens het digitale magazine downloaden.

TCK Outdoor Experience Day

Op maandag 24 juni vond de TCK Outdoor Experience Day plaats in en rondom het Sports Business Center in Leusden. Een dag vol inspirerende presentaties en boeiende clinics door ons sales team van onze outdoormerken LOWA, LEKI, deuter, Injinji en Sidas en door onze partner Repair Service Boer.

De deelnemers kregen vervolgens de kans om LOWA wandel- en trailrunschoenen zelf te testen tijdens een wandeling of trailrun in de prachtige en verrassende omgeving van Leusden.

Een kwart eeuw trouw!

Dit jaar viert Claudie Dullens een bijzondere mijlpaal: ze is 25 jaar in dienst als administratief medewerker bij TCK! In dit interview duiken we in haar ervaringen en de veranderingen die ze heeft meegemaakt binnen onze organisatie, en ontdekken we wat haar motiveert om al een kwart eeuw lang een gewaardeerde medewerker van het TCK-team te blijven!

Nieuwe erkenning als Leerbedrijf voor Logistiek Medewerker

Met trots kunnen wij melden dat TCK Sports Group ook erkend is als leerbedrijf voor de kwalificatie Logistiek Medewerker! Naast onze bestaande erkenning voor de kwalificatie Grafisch Vormgever, zijn we nu ook officieel gecertificeerd om mbo-studenten te begeleiden in de beroepspraktijk van logistiek.

In ons magazijn hebben we al enkele keren snuffel-stagiairs begeleid. Vanaf september verwelkomen we echter een BBL-(Beroeps Begeleidende Leerweg) leerling die een MBO-opleiding tot Logistiek Medewerker volgt en ervoor heeft gekozen om zijn praktijkervaring bij TCK op te doen. Deze leerling zal een volledig schooljaar lang vier dagen per week als leerling-magazijn medewerker bij ons aan de slag gaan.

Girmay schrijft geschiedenis met nieuwe uvex helm

Wat een historisch moment: Biniam Girmay van team Intermarché-Wanty wint de derde etappe in de Tour de France, van Piacenza naar Turijn, met de allernieuwste helm van uvex. De nieuwe surge aero MIPS is ontworpen voor wielrenners die snelheid en performance ademen. Maar, dat is nog niet alles! Met deze overwinning is Biniam Girmay, afkomstig uit Eritrea, de eerste zwarte Afrikaanse renner die een etappe in de Tour wint. Veni vidi bini!

Lees meer...

André Greipel ambassadeur voor uvex

Als je een beetje bekend bent in de wielerwereld, weet je vast wel wie André Greipel is. André Greipel had een indrukwekkende carrière als professioneel wielrenner. Zijn belangrijkste successen, waaronder 158 overwinningen, omvatten 22 etappeoverwinningen in de Grote Rondes, winnaar van het puntenklassement in de Vuelta a España 2008, winnaar van het algemeen klassement van de Tour Down Under in 2008 en 2010, en drievoudig Duits kampioen. Na zijn pensionering is hij niet stil blijven zitten, hij is namelijk nog steeds behoorlijk actief in de wielerwereld. Zo is hij ambassadeur van het Duitse merk uvex. Hieronder vertellen we je er alles over.

Lees meer...

uvex testwinnaar Stiftung Warentest

Je hoofd is een ontzettend gevoelig lichaamsdeel, zeker tijdens het fietsen. Zelfs een botsing met een snelheid van slechts tien kilometer per uur kan leiden tot hersenschade. Verschillende studies tonen aan dat een fietshelm het risico op ernstig hoofdletsel aanzienlijk vermindert. En laat uvex nou een uitgebreide collectie fietshelmen hebben! De fietshelmen van uvex bieden een ongeëvenaarde bescherming, precies wat je nodig hebt op de fiets. In een uitgebreide test van de Stiftung Warentest is een van de modellen uit de City collectie zelfs uitgeroepen tot testwinnaar: de urban planet LED. Hieronder vertellen we je alles over deze test en helm.

Lees meer...

uvex met gloednieuwe helm in UCI WorldTour

Met de rise pro Mips stelt uvex nieuwe normen voor helmen voor ambitieuze fietsers. Het is zelfs de enige ‘Made in Germany’ helm in de UCI WorldTour. Ondanks deze unieke kwaliteitsstandaard behoort dit model tot de meest betaalbare Mips helmen in de hoogste raceklasse. De nieuwe uvex rise pro is een Mips helm met de lichtheid van het standaardmodel: de ontwerpers van uvex zijn erin geslaagd om de innovatieve veiligheidsfunctie te integreren, zonder het totale gewicht te verhogen. Geen wonder dus dat team Intermarché-Wanty met dit model rijdt! Hieronder vertellen we je alles over uvex en deze helm van topkwaliteit.

Lees meer...

Perfecte combinatie: uvex en Intermarché-Wanty

Het Duitse merk uvex was in 2014 voor het laatst vertegenwoordigd in de UCI WorldTour, maar met de sponsoring van team Intermarché-Wanty is het merk weer helemaal terug. Al meer dan 30 jaar is uvex een belangrijke speler in het peloton. Dat is ook niet gek, aangezien de helmen en brillen van het merk van wereldklasse zijn. Bijna 100 keer hebben uvex atleten gejuicht tijdens de Tour de France, de Giro d’Italia, de Vuelta a España of een van de andere wielermonumenten. Met de terugkeer naar de UCI WorldTour is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Lees meer...

Gearlimits test ORTOVOX

Elektronisch, lichtgewicht, intuïtief, betrouwbaar, duurzaam, flexibel en 100% in Beieren geproduceerd, dat zijn de Avabag LiTRIC lawinerugzakken van ORTOVOX. Het innovatieve airbagsysteem kan in ongeveer 25 minuten volledig worden opgeladen en de activering kan ontelbare keren getest worden, zonder kosten. Jeffrey van Gearlimits ging met de ORTOVOX Avabag LiTRIC Tour naar de top van de Bishorn, een 4151 meter hoge berg in het Zwitserse Wallis. Hieronder lees je alles over zijn ervaringen met deze lawinerugzak.

Lees meer...

Een nieuwe mijlpaal voor ORTOVOX

In het winterseizoen van 23/24 zal ORTOVOX zijn positie als toonaangevend expert op het gebied van bergsportveiligheid versterken met een nieuwe mijlpaal. In samenwerking met het Canadese merk Arc'teryx heeft het Zuid-Duitse bedrijf een airbagsysteem voor lawine-rugzakken ontwikkeld dat nieuwe normen stelt: LiTRIC is elektronisch, lichtgewicht, intuïtief, betrouwbaar, duurzaam, flexibel en 100% geproduceerd in Beieren, Zuid-Duitsland. De AVABAG LiTRIC-serie van ORTOVOX omvat specifieke TOURING- en FREERIDE-modellen die kunnen worden gecombineerd met de LiTRIC BASIS middels het modulaire ZIP-ON systeem.

Lees meer...

ORTOVOX neemt afscheid van PET recycling

‘We nemen afscheid van PET recycling’, een boodschap die ORTOVOX onlangs online heeft gezet. Over dit statement zegt het Duitse merk het volgende: ‘Begrijp ons niet verkeerd, PET recycling is op zichzelf niet slecht, integendeel. Voor veel bedrijven is PET recycling de enige duurzaamheidsstrategie voor het maken van synthetische stoffen. Deels begrijpelijk, aangezien dit grondig is onderzocht en meestal positieve associaties heeft voor consumenten’. PET recycling brengt echter ook problemen met zich mee. Welke? Hieronder vertellen we je er meer over.

Lees meer...

Gedeelde liefde voor de natuur

Alle wintersporters hebben een gemeenschappelijke liefde: de natuur. Tegelijkertijd heeft de wintersport meer te lijden onder de toenemende vervuiling van natuur en milieu dan welke andere sport dan ook. Daarom zijn duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen belangrijke thema’s bij Marker. Wat Marker hiermee doet, lees je hieronder.

Lees meer...

Nieuw van Tecnica: De Zero G Peak Tourskischoen

De gloednieuwe Zero G peak collectie van Tecnica verlegt de grenzen van wat een lichtgewicht tourskischoen kan doen. Het is dan ook niet voor niets dat het Italiaanse magazine 'Skialper' recent de Zero G Peak heeft verkozen tot dé skischoen van het jaar.

‘Born from Tecnica’s fit-and performance- first ethos’, is de Zero G Peak een lichtgewicht tourskischoen die maximale prestaties levert bij iedere afdaling. Dankzij het minimale gewicht en het uitstekende pascomfort biedt deze tourskischoen ook unieke voordelen bij elke beklimming.

Lees meer...