Nieuws

Primeur! Presentatie TCK Custom Studio tijdens Brand Event!

Tijdens het aankomende Brand Event op maandag 11 december in het Sports Business Center in Leusden introduceren wij onze gloednieuwe in-house service: TCK Custom Studio! Deze extra service, die wij aanbieden aan onze retailers, stelt ons in staat om zowel onze eigen producten als producten die door onze retailers zelf worden aangeleverd te personaliseren.

Nele Vanbuel Sportvrouw van het Jaar van Durbuy

Onze Belgische account manager Nele Vanbuel is door de gemeente Durbuy verkozen tot Sportvrouw van het Jaar 2023! Deze eer heeft ze mogen ontvangen vanwege haar zwemprestaties in de afgelopen jaren. We feliciteren Nele van harte met deze prachtige erkenning!

Deze strijders staan klaar om de pistes te betreden

Met trots delen we mee dat het TCK-team voor de vierde keer op rij zal deelnemen aan de Hoh Saas 12-uurs Challenge in Zwitserland! Dit bijzondere evenement vindt plaats op zaterdag 16 maart 2024, waar onze teamleden Michel van den Adel, Ron Vervoort en Femke Larik vanaf 00.00 uur zich 12 uur lang zullen inzetten op de latten. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor de Mentelity Games!

Welkom aan boord!

We zijn verheugd om jullie te informeren over de nieuwste toevoegingen aan ons team. Met trots verwelkomen wij Lars Meesters en Jeremy Aué bij ons bedrijf. Ze brengen stuk voor stuk unieke vaardigheden en ervaringen met zich mee, die ongetwijfeld zullen bijdragen aan het succes van ons bedrijf.

Double the core, double the fun

Toen het Italiaanse Nordica begon met de ontwikkeling van de nieuwe Double Core technolgie, had het merk niet verwacht dat deze innovatie het skiën wereldwijd zou kunnen transformeren. In eerste instantie wilde het ontwikkelingsteam van Nordica, onder leiding van productmanager Florian Seer, de prestaties van damesski’s verbeteren. Dit hebben ze gedaan door de houten kern, de ziel van de ski, in twee lagen te verdelen en een elastomeer Pulse Core tussen beide lagen te plaatsen. Het resultaat? Trillingen worden beter gedempt, wat zorgt voor een soepele, maar krachtige rit die het zelfvertrouwen versterkt. Omdat deze Double Core zo innovatief was, heeft Nordica besloten om de technologie in meerdere ski’s te integreren.

Lees meer...

Nordica scoort in nationale skitest van de NSkiV

Of je nu met vrienden op geprepareerde pistes aan het skiën bent, door de bomen en bulten gaat of op zoek bent naar zachte poedersneeuw, de Steadfast 80 van Nordica omarmt de hele berg. Deze speelse en veelzijdige ski heeft een volledige houten kern, wat zorgt voor een soepele rit die je zelfvertrouwen vergroot en je prestaties naar een hoger niveau tilt. In de nationale skitest van de Nederlandse Ski Vereniging is de Steadfast 80 uitgebreid getest en uitgeroepen tot prijs-kwaliteit winnaar! Hieronder vertellen we je meer over deze ski én over de conclusies van het testteam.

Lees meer...

Völkl ski’s favoriet voor komende winter!

Net als voorgaande jaren presenteert Snowplaza ook dit jaar weer een skitest. Samen met Ski & Board Test GMBH en Riml Shop, een skiwinkel in Gurgl, hebben 50 Staatlich opgeleide skileraren verschillende ski’s uit diverse categorieën tijdens uiteenlopende piste- en weersomstandigheden uitvoerig getest. In diverse categorieën is een model van Völkl als favoriet naar voren gekomen! Hieronder vertellen we je er alles over.

Lees meer...

Een nieuwe mijlpaal voor ORTOVOX

In het winterseizoen van 23/24 zal ORTOVOX zijn positie als toonaangevend expert op het gebied van bergsportveiligheid versterken met een nieuwe mijlpaal. In samenwerking met het Canadese merk Arc'teryx heeft het Zuid-Duitse bedrijf een airbagsysteem voor lawine-rugzakken ontwikkeld dat nieuwe normen stelt: LiTRIC is elektronisch, lichtgewicht, intuïtief, betrouwbaar, duurzaam, flexibel en 100% geproduceerd in Beieren, Zuid-Duitsland. De AVABAG LiTRIC-serie van ORTOVOX omvat specifieke TOURING- en FREERIDE-modellen die kunnen worden gecombineerd met de LiTRIC BASIS middels het modulaire ZIP-ON systeem.

Lees meer...

ORTOVOX neemt afscheid van PET recycling

‘We nemen afscheid van PET recycling’, een boodschap die ORTOVOX onlangs online heeft gezet. Over dit statement zegt het Duitse merk het volgende: ‘Begrijp ons niet verkeerd, PET recycling is op zichzelf niet slecht, integendeel. Voor veel bedrijven is PET recycling de enige duurzaamheidsstrategie voor het maken van synthetische stoffen. Deels begrijpelijk, aangezien dit grondig is onderzocht en meestal positieve associaties heeft voor consumenten’. PET recycling brengt echter ook problemen met zich mee. Welke? Hieronder vertellen we je er meer over.

Lees meer...

Gedeelde liefde voor de natuur

Alle wintersporters hebben een gemeenschappelijke liefde: de natuur. Tegelijkertijd heeft de wintersport meer te lijden onder de toenemende vervuiling van natuur en milieu dan welke andere sport dan ook. Daarom zijn duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen belangrijke thema’s bij Marker. Wat Marker hiermee doet, lees je hieronder.

Lees meer...

Veiligheid, draagcomfort en een modern design

In de winter vinden kinderen niks leuker dan de hele dag ravotten in de sneeuw. Als ze dan ook nog kunnen skiën, is het feest helemaal compleet! Tijdens hun ski avonturen in de sneeuw is een helm onmisbaar. En daarvoor ben je bij Uvex aan het juiste adres. De Junior Rocket Visor is makkelijk in het gebruik en combineert functionaliteit met een perfecte styling.

Deze winter heeft ‘KIDS in de bergen’ de Uvex Junior Rocket Visor getest. Met ons delen ze hun ervaring.

Lees meer...

100 jaar Völkl, 100 jaar ‘Made in Germany’

Het komende winterseizoen is voor de enige skifabrikant in Duitsland bijzonder: Völkl viert in 2023 namelijk haar 100-jarig jubileum! De geschiedenis van het merk begint in 1923 in Straubing, waar Franz Völkl het bedrijf Vöstra, een samentrekking van de familienaam en standplaats, opricht. Deze naam zal in 1967 veranderd worden in Völkl. Vandaag de dag produceert het merk onveranderd in Straubing, waar een klein familiebedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijd bekende skifabrikant, die naar meer dan 45 landen exporteert. Van de introductie van de ‘Renntiger’ naar verschillende olympische overwinningen, hieronder nemen we je mee door de geschiedenis van 100 jaar Völkl.

Lees meer...

Nieuw van Tecnica: De Zero G Peak Tourskischoen

De gloednieuwe Zero G peak collectie van Tecnica verlegt de grenzen van wat een lichtgewicht tourskischoen kan doen. Het is dan ook niet voor niets dat het Italiaanse magazine 'Skialper' recent de Zero G Peak heeft verkozen tot dé skischoen van het jaar.

‘Born from Tecnica’s fit-and performance- first ethos’, is de Zero G Peak een lichtgewicht tourskischoen die maximale prestaties levert bij iedere afdaling. Dankzij het minimale gewicht en het uitstekende pascomfort biedt deze tourskischoen ook unieke voordelen bij elke beklimming.

Lees meer...

Wist je dat…ook je rugzak onderhoud nodig heeft?

Je outdoorkleding was je regelmatig en ook je bergschoenen krijgen geregeld een poetsbeurt, toch? Maar, ook je rugzak heeft van tijd tot tijd een onderhoudsbeurt nodig. Benni en Paul, de experts van Ortovox op het gebied van Repair & Care, geven je een aantal handige tips. Hieronder hebben we de tips voor je samengevat, de volledige video kun je via de link onderaan dit bericht bekijken.

Lees meer...