Nieuws

Gedeelde liefde voor de natuur

Alle wintersporters hebben een gemeenschappelijke liefde: de natuur. Tegelijkertijd heeft de wintersport meer te lijden onder de toenemende vervuiling van natuur en milieu dan welke andere sport dan ook. Daarom zijn duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen belangrijke thema’s bij Marker. Wat Marker hiermee doet, lees je hieronder.

Lees meer...

100 jaar Völkl, 100 jaar ‘Made in Germany’

Het komende winterseizoen is voor de enige skifabrikant in Duitsland bijzonder: Völkl viert in 2023 namelijk haar 100-jarig jubileum! De geschiedenis van het merk begint in 1923 in Straubing, waar Franz Völkl het bedrijf Vöstra, een samentrekking van de familienaam en standplaats, opricht. Deze naam zal in 1967 veranderd worden in Völkl. Vandaag de dag produceert het merk onveranderd in Straubing, waar een klein familiebedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijd bekende skifabrikant, die naar meer dan 45 landen exporteert. Van de introductie van de ‘Renntiger’ naar verschillende olympische overwinningen, hieronder nemen we je mee door de geschiedenis van 100 jaar Völkl.

Lees meer...

Veiligheid, draagcomfort en een modern design

In de winter vinden kinderen niks leuker dan de hele dag ravotten in de sneeuw. Als ze dan ook nog kunnen skiën, is het feest helemaal compleet! Tijdens hun ski avonturen in de sneeuw is een helm onmisbaar. En daarvoor ben je bij Uvex aan het juiste adres. De Junior Rocket Visor is makkelijk in het gebruik en combineert functionaliteit met een perfecte styling.

Deze winter heeft ‘KIDS in de bergen’ de Uvex Junior Rocket Visor getest. Met ons delen ze hun ervaring.

Lees meer...

Nieuw van Tecnica: De Zero G Peak Tourskischoen

De gloednieuwe Zero G peak collectie van Tecnica verlegt de grenzen van wat een lichtgewicht tourskischoen kan doen. Het is dan ook niet voor niets dat het Italiaanse magazine 'Skialper' recent de Zero G Peak heeft verkozen tot dé skischoen van het jaar.

‘Born from Tecnica’s fit-and performance- first ethos’, is de Zero G Peak een lichtgewicht tourskischoen die maximale prestaties levert bij iedere afdaling. Dankzij het minimale gewicht en het uitstekende pascomfort biedt deze tourskischoen ook unieke voordelen bij elke beklimming.

Lees meer...

Wist je dat…ook je rugzak onderhoud nodig heeft?

Je outdoorkleding was je regelmatig en ook je bergschoenen krijgen geregeld een poetsbeurt, toch? Maar, ook je rugzak heeft van tijd tot tijd een onderhoudsbeurt nodig. Benni en Paul, de experts van Ortovox op het gebied van Repair & Care, geven je een aantal handige tips. Hieronder hebben we de tips voor je samengevat, de volledige video kun je via de link onderaan dit bericht bekijken.

Lees meer...

Je materiaal tijdens een bergtour repareren?

Tijdens een bergtour is een EHBO kit natuurlijk onmisbaar, zodat je (kleine) verwondingen kunt behandelen. Maar, wat doe je als er iets aan je materiaal kapotgaat? Benni en Paul van Ortovox geven je een aantal handige tips! Bekijk de video via de link onderaan dit bericht.

Lees meer...

Ortovox doet het: klimaatneutrale klimcollectie

Met een compleet klimaatneutrale klimcollectie bereikt Ortovox in zomer 2022 een belangrijke mijlpaal op het pad naar haar ambitieuze duurzaamheidsdoelen die zijn vastgelegd in de ProtACT2024 strategie. Het doel van het Zuid-Duitse merk is om de bergen, de plek waar we allemaal zo van houden, te beschermen, door het bedrijf in een consistente, volledig duurzame richting te sturen en door de benadering van en toegang tot bergsporten van de gemeenschap te sturen. In harmonie met de natuur bewegen, zowel op weg naar als in de bergen. Hieronder lees je alles over dit ambitieuze doel van Ortovox.

Lees meer...

Let’s protact what we love

‘De bergen zijn ons thuis. Wiens rol is het, zo niet de onze, om ze te beschermen? Onze nieuwe ProtACT Academy is toegewijd om te behouden waar we van houden’, aldus Ortovox over haar nieuwe project. De ProtACT Academy is een trainings- en inspiratieplatform op het gebied van duurzaamheid, met één belangrijk doel: het beschermen van de bergen. Hieronder vertellen we je meer over dit mooie project.

Lees meer...

Hoe minder je hoeft te denken, hoe beter

Voor winter 2021-2022 lanceert Ortovox de Diract Voice, de eerste lawinepieper die je naar de slachtoffers leidt met duidelijke en helder gesproken instructies. Een ware revolutie, die op de ISPO is uitgeroepen tot Product of the Year. Deze lawinepieper met spraaknavigatie is een enorme sprong voorwaarts die de zoektocht naar slachtoffers drastisch zou moeten versnellen. In een stressvolle situatie, zoals een lawine, kom je behoorlijk onder druk te staan en kun je niet helder nadenken. Ortovox heeft Sigrun Holzer, een psycholoog gespecialiseerd in neuropsychologie, gevraagd wat er met je gebeurt in een stressvolle situatie, zoals een lawine, en welke rol een makkelijk te gebruiken lawinepieper, zoals de Diract Voice, zou kunnen spelen. Haar antwoorden, en meer, lees je hieronder!

Lees meer...

Klaar voor de langste rit

Voor iedereen die niet zomaar gaat skiën, maar van skiën houdt. Voor alle skiërs die van elke afdaling een onvergetelijke ervaring maken. En voor iedereen die hun liefde voor de sneeuw doorgeeft aan de volgende generatie. Nordica is er voor elke skiër die leeft voor een all mountain avontuur. Dit gaat uit naar de skischoenen en ski’s die ons meenemen op reizen die verder gaan dan we ooit dachten te kunnen gaan en die ons dichter bij elkaar brengen dan we ooit hadden gedacht te kunnen zijn. Samen hebben we een familie en gemeenschap gecreëerd. Zelfs in het door de wind geblazen gezicht van tegenspoed hebben we nooit opgegeven en toegegeven. We volgen ons eigen kompas, waar het ons ook brengt. Om dingen op onze manier te doen. Wij zijn Nordica. Vertrouwd sinds 1939.

Lees meer...