NL FR EN

Waar komt jouw ORTLIEB tas vandaan?

Op een duurzame manier 100% made in Germany

Wist je dat ORTLIEB al sinds de oprichting in 1982 in Duitsland produceert en dit ook in de toekomst zal blijven doen? Zo weet je precies waar jouw ORTLIEB tas vandaan komt. Meer dan 70% van de materialen die het merk gebruikt komt uit Duitsland. Dit is niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor het milieu, aangezien de standaarden op dit gebied in Duitsland doorgaans hoger zijn dan de internationale standaarden. Nog een voordeel voor ORTLIEB: de directe, betrouwbare en langdurige relaties met haar leveranciers. Met een ORTLIEB tas kun je dus waterproof én met een goed gevoel op pad!

90% van alle processen vinden bij ORTLIEB zelf in Heilsbronn plaats. Hierdoor kan het merk het productieproces continu optimaliseren, om te garanderen dat elke stap in het proces zo milieuvriendelijk mogelijk is. ORTLIEB blijft trouw aan een holistische, ecologische kijk op de wereld. Ze vinden het ontzettend belangrijk om op een weldoordachte en respectvolle manier met de natuur om te gaan. Daarom is het merk continu bezig om de carbon footprint te minimaliseren, de ecologische balans te optimaliseren én zo duurzaam mogelijke producten te produceren.

De productieprocessen van ORTLIEB zijn gericht op het behouden van hulpbronnen en de gehele levenscyclus van de producten, inclusief recycling. Daarnaast investeert het merk in hernieuwbare energie: 100% van het verbruik van elektriciteit komt uit hernieuwbare energie. Een derde komt zelfs van de zonnecellen op het dak van het bedrijf. De CO2 uitstoot van het gasverbruik wordt 100% gecompenseerd.

De klimaatverandering, veroorzaakt door de mens, is een van de grootste bedreigingen van ons allemaal. ORTLIEB is bewust bezig met haar verantwoordelijkheid en wil bijdragen aan de bescherming van het milieu. Het voordeel van ORTLIEB producten? De meeste producten helpen mensen bij het maken van een fiets- of wandeltocht, waardoor ze dus meteen goed bezig zijn voor het milieu.

Kies je voor ORTLIEB, dan ben je niet alleen goed bezig voor jezelf, maar ook voor de wereld om je heen.