NL FR EN

Fietsbroeken voor mannen en vrouwen, wat is het verschil?

GONSO legt het uit!

We weten natuurlijk allemaal dat er behoorlijk wat verschillen tussen mannen en vrouwen zijn, maar wist je dat dit ook terug te zien is bij fietsbroeken? Voor vrouwen zijn er aparte damesfietsen, maar dus ook aparte fietsbroeken. De fietsbroeken voor vrouwen van GONSO zijn volledig aangepast aan de anatomie van het vrouwelijk lichaam en zorgen, net als de broeken voor mannen, voor optimaal comfort op de fiets. Wat precies het verschil is? Je leest het hieronder.

Een van de grootste lichamelijke verschillen tussen mannen en vrouwen is het onderlichaam. Het zal dus geen verrassing zijn dat vrouwen en mannen verschillende behoeften hebben als het aankomt op de meest ideale zeem. Bij vrouwen staan de zitbotten meestal verder uit elkaar dan bij mannen, waardoor ook hun schaamboog aanzienlijk lager is. Dit betekent dat andere drukpunten een rol spelen bij het zitten op een zadel. Om die reden ontwikkelt GONSO aparte zemen voor mannen en vrouwen die in verschillende maten worden gemaakt, afhankelijk van de kledingmaat van de drager.

Een ander onderscheidend kenmerk van fietsbroeken voor mannen en vrouwen is de snit. GONSO houdt al vanaf de ontwikkelingsfase rekening met de verschillende eisen voor mannen en vrouwen. Daarnaast houdt het merk voor elke fietsbroek passessies, zowel op een model als op het zadel.

Als je kijkt naar een SITIVO model van GONSO, dan is de zeem aangepast aan de anatomie van mannen en vrouwen. De damesbroek heeft een getailleerde taille, slankere dijen en iets kortere broekspijpen. Beide versies hebben een aansluitende pasvorm.

GONSO heeft voor elke fietser een perfect passende fietsbroek!