deuter AViANT collectie uitgerust met NFC-technologie

Hoe werkt NFC en wat betekent het voor mij?

Al onze AViANT producten zijn uitgerust met NFC-technologie. NFC staat voor 'Near Field Communication', en is een veilige standaard in RFID-technologie die gespecialiseerd is in korte afstanden. NFC wordt o.a. gebruikt in betaalmethodes (Contactloos betalen met je pinpas? Dat werkt via NFC) en Bluetooth (bijv. bij het aansluiten van radio headsets).

Hoe werkt NFC?
In het geval van deuter worden dunne, zelfklevende chips gebruikt. Deze zijn passief, wat betekent dat de chip niets opslaat of verzendt. De chips worden gekoppeld aan informatie (een URL). Zodra een apparaat zoals een smartphone een NFC-signaal verzendt en zich dicht genoeg bij de chip bevindt, wordt de opgeslagen informatie weergegeven als een “echo”. NFC is momenteel compatibel met alle android-smartphones (ook tablets) met OS 4.0-versie of hoger. Met Apple zijn apparaten vanaf iPhone 7 compatibel.

Welke gegevens gaan waar, waarom en zijn ze veilig?
Er worden géén gegevens opgeslagen op de chip. Op deze manier kunnen vreemden geen gegevens van de chip lezen. Alle opgeslagen gegevens (contactgegevens, overige geregistreerde producten) worden opgeslagen in een externe database en beheerd door deuter. Deze gegevens zullen ook niet later worden doorgegeven. deuter gebruikt de gegevens alleen voor marketingdoeleinden (bijv. nieuwsbrief) nadat hiervoor toestemming is verkregen.

1. Controle op authenticiteit: door de chip te scannen kan je meteen zien of het een origineel deuter product is.
2. Productinformatie ontvangen: ontdek alle informatie over het product voordat je het koopt. Een pagina met productdetails, afbeeldingen, video's en klantreviews zal zich openen op je telefoon.
3. Veiligheid: registreer je product na aankoop. Indien je het verliest tijdens een reis (bijv. reisbagage niet aangekomen op de luchthaven van bestemming), dan kan je je product als ‘vermist’ melden. Als iemand vervolgens het product vindt en scant (bijv. vliegveld-personeel), dan verschijnt de melding ‘Dit product is verloren’. Degene die het vindt, kan een ophaaladres achterlaten (gekoppeld aan de chip/de rugzak). Dit adres wordt vervolgens automatisch verzonden naar de eigenaar van het product, zodat de tas kan worden opgehaald.
4. Leer meer over duurzaamheid: duurzaamheid is de basis voor al onze activiteiten. Ontdek welke vooruitgang we boeken op het gebied van duurzaamheid in onze hele supply chain.
5. Het beste: na registratie stuurt deuter je een gratis reis-accessoire! Als extra bedankje!