Nóg meer aandacht voor advies en verkoop

Tijdens de TCK Winter Academy Bootfitting clinics 2022

Traditiegetrouw organiseerde TCK Sports Group in september en oktober diverse opleidingsdagen voor bootfittingspecialisten. Deze opleidingsdagen zijn zowel voor beginnende specialisten, als ook voor gevorderde. Regelmatig bijscholen is belangrijk om de consument met behulp van de meest geavanceerde technieken de beste passende skischoen en service te kunnen bieden.

Naast de specialisatie van meten, analyseren, bewerken en aanpassen van skischoenen was er dit jaar nóg meer aandacht voor het aspect ‘advies en verkoop’. De cursisten kregen niet alleen de juiste vraagstellingen aangeleerd, maar ook hoe ze de antwoorden in combinatie met de voetanalyse kunnen vertalen naar concrete skischoenmodellen.

Om dat heel concreet te maken waren de skischoenmodellen van de drie premium skischoenmerken van TCK (Nordica, Tecnica en Dalbello) gerangschikt naar leestvolume en flexwaarde, waarbij de onderscheidende elementen van de individuele modellen werden uitvergroot.

De cursussen op Black level werden gegeven onder leiding van Bootfitting specialist Magnus Wörnert: voormalig alpine skiër op hoog niveau en expert in de skibranche. Magnus heeft de skischoenen van de Zweedse koning persoonlijk gefit en verkoopt gemiddeld 8000 paar skischoenen in een winterseizoen.

We kijken terug op een aantal geslaagde Bootfitting opleidingsdagen, waarna de cursisten huiswaarts keerden met een heleboel kennis én vertrouwen!