HUUB, partner van de grootste triathlon van België

Ironlakes, de enige full distance triathlon in het land

Op 17 en 18 september waren de Meren van de l'Eau d'Heure in Wallonië het toneel voor de enige full distance triathlon van België, Ironlakes. Het volledige weekend stond in het teken van triathlon, waarbij de deelnemers konden gaan voor de volledige afstand, een halve triathlon (tevens Belgisch kampioenschap), relay en een sprintafstand. Deelnemers van 16 jaar en ouder konden deelnemen aan de ‘My first triathlon experience’ en zelfs kinderen tussen de 6 en 9 jaar oud konden meedoen. Genoeg te doen dus en HUUB was erbij als partner!

De Meren van de l'Eau d'Heure zijn ontstaan in de jaren ’70 en zijn kunstmatig aangelegde meren in Wallonië, België. Met een totale oppervlakte van 6,17 km² vormen de meren, die ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Charleroi liggen, het grootste watergebied van België. Sinds 2019 vormt deze prachtige omgeving het decor van de Ironlakes.

In het weekend van 17 en 18 september namen meer dan 4000 atleten deel aan dit evenement. Bij de heren werd de volledige triathlon voor de tweede keer op rij gewonnen door Bram Van Der Plas. Bij de vrouwen ging Michaela Gerychova er met de winst vandoor. Stenn Goetstouwers en Astrid Van Cauwelaert zijn Belgisch kampioen geworden tijdens de halve triathlon. Leuk om te weten: met ingang van het nieuwe jaar heeft de grootste triathlon van België een nieuwe naam, Openlakes 2023. Naast de triathlon aan de Meren van de l'Eau d'Heure wordt er ook een nieuwe Franse triathlon aan het event toegevoegd.

HUUB, partner van Ironlakes
Tijdens de regenachtige editie van Ironlakes 2022 was HUUB volop aanwezig bij de Meren van de l'Eau d'Heure. Het merk had niet alleen een stand waar deelnemers een triathlon pak konden huren, ook waren er diverse banners, beachflags en een startboog van HUUB te zien. Op naar de editie van 2023!