Aan het woord: twee toppers van the A-team!

Lees hier het interview met Claudie en Wilma

De afdeling administratie wordt sinds jaar en dag bezet door een sterk team van vier toppers, namelijk Claudie, Wilma, Valesca en Jessica. Ook deze dames hebben wij geïnterviewd in het kader van het gouden jubileum van TCK Sports Group. Wat een boel leuke herinneringen komen dan weer naar boven! Enig om te lezen en voor een groot aantal collega's ook heel erg herkenbaar. We beginnen eerst met Claudie en Wilma, die van dit team het langst bij TCK werken. Een volgende keer zijn Valesca en Jessica aan de beurt. We hebben ze allemaal weer de vraag gesteld: "Waar denk je aan, als je denkt aan: ..." Neem er even de tijd voor, veel leesplezier!

Je eerste kennismaking met TCK?

Claudie: Om te beginnen heette ons bedrijf nog geen TCK toen ik begon, zo lang werk ik hier al! In 1999 was ik op zoek naar ander werk, toen mijn zwager die een sportwinkel bezit, mij vertelde dat één van zijn leveranciers een medewerker zocht voor de administratie. Of dat iets voor mij was? Ik moest maar eens met Dirk bellen. Ik kende Dirk wel al een beetje via de lokale volleybalvereniging. Ik heb hem gebeld en hoe het is afgelopen hoef ik niet te vertellen.

Wilma:
Dat is alweer 21 jaar geleden. Ik had toen een oud Golfje, zonder TomTom en toen natuurlijk ook nog geen smartphone. Omdat ik er zeker van wilde zijn dat ik niet te laat zou komen op mijn sollicitatiegesprek, had ik de avond ervoor alvast de route naar TCK gereden. En maar goed ook, want ik moest toch wel even zoeken. Mijn zenuwen waren gelukkig ongegrond, want ik had de dag erna een heel relaxt gesprek met Dirk. Vrij snel kreeg ik al een telefoontje van Dirk met de mededeling dat ik mocht beginnen.

Het team waarin je bent begonnen en het team waarin je nu werkt?

Claudie: Dana Willeme was de eerste medewerker op de administratie en ik kwam haar versterken. Ongeveer anderhalf jaar lang hebben wij samen de afdeling gerund. Toen begon het bedrijf langzaamaan te groeien en kregen we versterking van Wilma. We zijn met zijn drieën gebleven totdat ik in verwachting raakte. Mijn vervangster, Valesca, mocht na mijn terugkomst blijven. Nadat Dana is gestopt, is Jessica erbij gekomen die nu al een lange tijd onze direct leidinggevende is. Met dit team houden we de afdeling als een geoliede machine draaiende. En zoals Dirk altijd zegt: wij zijn de meest stabiele afdeling van het bedrijf :) Er is in de loop van de tijd aardig wat veranderd qua werkzaamheden. Vroeger moest ik nog iedere factuur printen, vouwen, in de envelop stoppen en frankeren. Nu worden de facturen iedere avond automatisch via de mail verstuurd.

Wilma: De werkwijze vergeleken met toen ik begon en nu is groot. Er is heel veel op de administratie geautomatiseerd, dankzij de hobby van Dirk: automatisering.

Leuke herinneringen aan je tijd bij TCK?

Claudie: Genoeg! Bijvoorbeeld ieder jaar een kerstevenement op een mooie locatie met lekker eten en een activiteit. En het 40-jarig jubileum dat we met het hele bedrijf, gezin en klanten in de Efteling hebben gevierd. De Vierdaagse Nijmegen waar hard gewerkt moest worden, maar ’s avonds tijd genoeg was voor gezelligheid. Onlangs uiteraard het uitstapje naar Zuid-Duitsland ter ere van ons 50-jarig bestaan. We hebben onder andere de fabrieken van Lowa en Ortlieb bezocht. En een actieve dag besteed in Garmisch Partenkirchen met team building activiteiten en waar heerlijk gewandeld (al dan niet met alpaca’s) of gefietst kon worden. En waar we ’s avonds een super feest hadden in een berghut. Maar ook dat de koekjes die ik vroeger bakte niet altijd goed lukte (hé Ramon ;)) maar de monchoutaart volgens het recept van Dana gelukkig wél. En er zijn nog genoeg van die leuke herinneringen. Eentje ga ik komende maken tijdens de aankomende Vierdaagse Nijmegen, dan ga ik een dag meelopen en ervaren hoe geweldig dit moet zijn.

Wilma: Nou de leukste is vrij recent. Ons uitstapje naar München met alle collega’s en aanhang ter ere van het 50-jarig bestaan van TCK. En ik kan me ook nog heel goed een personeelsuitstapje in de buurt bij Budel herinneren. Ik ging toen offroad rijden in een terreinwagen, samen met Peter Kempers. Na een paar honderd meter lag onze auto al op zijn zij! "Geen probleem!", zei Peter, "Ik bel wel even de ANWB!" In de namiddag mochten we een ritje maken met een Porsche of Ferrari en ook onze rijvaardigheid testen op een circuit. We leerden van de instructeur hoe we moesten reageren bij diverse weersomstandigheden. Hierbij werd ik aangemoedigd door Dirk en Rob Kooistra, die samen bij mij in de auto zaten. Het was erg regenachtig en drassig die dag, daarom had iedereen tijdens de lunch zijn schoenen uitgedaan. Dirk liep langs de rij schoenen en stopte abrupt bij die van mij en vroeg "Van wie zijn déze schoenen?" Die waren dus van mij... en het waren Hanwags..., gelukkig had ik toen mijn vaste aanstelling al! En natuurlijk niet te vergeten de Vierdaagse Nijmegen. De klanten die schoenen op onze stand kochten en óns vervolgens veel plezier wensten in plaats van andersom. Echt een onvergetelijke happening, zo'n mooie positieve sfeer! De verhuizing naar ons nieuwe pand in Kerkrade was overigens ook een mooie mijlpaal.

Wat je hebt geleerd tijdens je loopbaan bij TCK?

Claudie: Dat je het samen moet doen, als één team. In mijn loopbaan bij TCK ben ik niet van functie veranderd, de inhoud is wel veranderd. Dat is ook fijn, dan komen er steeds weer nieuwe dingen bij en andere vallen weg. Meedenken met de klant. Openstaan voor veranderingen en erop vertrouwen, ook al is het weer even wennen. Het heeft vaak even tijd nodig. Je moet met de tijd mee gaan en soms proberen de tijd voor te zijn. Dit doet Dirk goed en dat is ook één van de krachten van TCK.

Wilma: Ik heb geleerd dat ik eerst veranderingen moet ervaren vóórdat ik er een oordeel over kan vellen. Ik kan mij de bijeenkomst nog herinneren waarin Dirk mededeelde dat we met Exact-Synergy gingen werken. Er was na afloop veel onrust hierover. Na een tijdje ermee gewerkt te hebben moest ik toegeven dat Synergy echt wel super was. Alle informatie over klanten is te vinden in Synergy, wat voor onze afdeling natuurlijk heel erg belangrijk is. Dus geduld is een schone zaak in deze.

Wat je nog tegen Dirk zou willen zeggen?

Claudie: Bedankt dat je me de kans en het vertrouwen hebt gegeven om voor jouw bedrijf te mogen werken. Ik werk er met veel plezier al 23 jaar en hoop dit nog wat jaartjes te mogen doen bij dit mooie bedrijf.

Wilma: Op naar het 60-jarig jubileum in goede gezondheid! Helaas kan ik dat jubileum niet meer meemaken, want dan ben ik hoop ik al 3 jaar van mijn pensioen aan het genieten :)