Goed voor jezelf én de wereld om je heen

SIGG Traveller MyPlanet: klimaatneutraal gemaakt van 100% gerecycled aluminium

Met de nieuwe Traveller MyPlanet collectie brengt het Zwitserse SIGG het begrip ‘duurzaamheid’ naar een geheel nieuw niveau. Deze herbruikbare drinkflessen, gemaakt van 100% gerecycled aluminium, combineren duurzaamheid, design en geschiktheid voor het dagelijks leven met een uitstekende eco balans. Na slechts vijf keer gebruiken hebben de flessen al een betere gemiddelde CO2 balans dan PET flessen. Klimaatverandering is de grootste uitdaging van deze tijd. De nieuwe Traveller MyPlanet collectie is een eerbetoon aan de unieke aard van onze planeet en maakt iedereen bewust van de verantwoordelijkheid die ieder van ons daarvoor draagt.

SIGG compenseert alle onvermijdelijke CO2 uitstoot van de Traveller MyPlanet flessen door verschillende klimaatprojecten te steunen. Hierdoor zijn deze drinkflessen klimaatneutraal gecertificeerd. Maar, dat is nog niet alles!

100% gerecycled aluminium
Ken je de term ‘PCR’ al? PCR staat voor Post Consumer Recycling. Nadat een product niet meer gebruikt kan worden, wordt het materiaal waarvan het gemaakt is gerecycled en gebruikt voor de productie van nieuwe producten. Het materiaal dat SIGG gebruikt voor de Traveller MyPlanet flessen is opnieuw verwerkt aluminium gemaakt van bijvoorbeeld gerecyclede hoogspanningsdraden en drukplaten. Het aluminium komt uit Europa en staat bekend om de lange levensduur en het behoud van kwaliteit tijdens het recyclingproces. En het belangrijkste: een fles van gerecycled aluminium kan na vele jaren gebruik weer gerecycled worden!

Om de CO2 footprint van SIGG verder te verkleinen, heeft het bedrijf een begin gemaakt met de overstap naar PCR aluminium voor alle aluminium flessen. Tegen 2023 zullen alle aluminium flessen van SIGG gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal.

SIGG denkt vandaag aan morgen!