deuter ontvangt award voor ‘Beste rugzak’

Editor’s Choice Award 2022 voor de Aircontact Ultra

De prijzenregen houdt niet op voor deuter! Na een Design & Innovation Award voor de Amager en een ISPO Award voor de Alproof, is het nu tijd voor de nieuwe Aircontact Ultra. In de maart editie van Outdoor Magazine is deze rugzak namelijk uitgeroepen tot ‘Beste rugzak’. Wat deze rugzak zo goed maakt? Je leest het hieronder.

Elk jaar reikt de redactie van het Duitse Outdoor Magazine de Editor’s Choice Award uit aan diverse outdoorproducten die volgens hen het predicaat ‘uitstekend’ verdienen. ‘Licht en ontzettend comfortabel: de deuter Aircontact Ultra laat je het gewicht op je rug vergeten’, aldus het magazine.

Het oordeel van de redactie van Outdoor Magazine
‘Outdoorproducten wegen steeds minder en worden steeds kleiner. Daarom is een lichte trekkingrugzak vaak voldoende tijdens tochten met een tent. Geen wonder dus dat dit segment snel groeit. Nieuwste highlight in deze categorie: de deuter Aircontact Ultra. De rugzak weegt slechts 1360 gram en draagt met tot 15 kilo aan lading heerlijk comfortabel. Dat is enerzijds te danken aan de zeer comfortabele, beweeglijke heupgordel, die de bewegingsvrijheid niet beperkt en anderzijds aan het flexibele rugpand, dat comfortabel en gecontroleerd aansluit, zonder te knellen. De in hoogte verstelbare schouderbanden zitten ook top. En de features? Die zijn eenvoudig, maar voldoende en functioneel’.

De Aircontact Ultra is verkrijgbaar in twee volumes: een SL versie met een inhoud van 45 + 5 liter en een versie met een inhoud van 50 + 5 liter.