LEKI volop in de media

Diverse reviews op welbekende wintersport platformen

Het nieuwe winterseizoen is alweer van start gegaan. De vooruitzichten zijn op dit moment goed en dus is het extra belangrijk om LEKI onder de aandacht te brengen. Daarom heeft LEKI dit najaar samengewerkt met Op-Wintersport, De Wintersportgids en Wintersportlive. Ervaren wintersporters hebben, voor deze partners, onze LEKI-producten getest. Zij hebben hun ervaring op verschillende online platformen gedeeld.

Benieuwd? Hieronder delen we een aantal voorbeelden.

Louis Stander is 16 jaar, maar nu al een skitalent. Zijn specialiteiten zijn onder andere slalom, reuzeslalom en skicross. Deze FIS-Skiër heeft voor De Wintersportgids de LEKI Airfoil 3D getest. Louis vertelt: “De stokken liggen licht in de hand, maar voelen toch stevig aan. Dat geeft me een beter gevoel. Ik kan de stokken ook makkelijk loslaten en terug vastgrijpen. De accessibility is echt top. Ook fijn is dat je ondanks het feit dat je bent ‘vastgeklikt’ nog steeds veel bewegingsruimte hebt. Je behoudt dus dat flexibele gevoel.”

Louis concludeert: “Ondertussen zijn we een paar weken verder en ik moet toegeven dat ik vrijwel uitsluitend met mijn nieuwe LEKI stokken heb geskied. Onlangs greep ik toch nog eens naar mijn oude stok. Het verschil merkte ik meteen. Blij dus met mijn nieuwe LEKI’s.”

Frank heeft voor Op-Winterpsort de LEKI Patrol 3D handschoenen van de LEKI Classic Collection getest. Vanuit Oostenrijk schrijft hij over zijn grote passie: wintersport. Jaarlijks brengt Frank meer dan 100 dagen in de sneeuw door, waarvan een groot deel in verschillende skigebieden. Frank vertelt: “Tijdens het aantrekken weet ik het eigenlijk al. Deze handschoenen zitten heerlijk. De handschoenen zijn van binnen afgewerkt met Bemberg, een microfiber dat comfortabel aanvoelt, maar tegelijk zorgt dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd. Door de primaloft voering zijn de handschoenen ook nog eens erg warm. Ik heb ze kunnen testen bij temperaturen tot -10 graden en heb geen enkel moment last gehad van koude vingers.”

Frank vertelt verder: “Natuurlijk is LEKI Patrol 3D ook te gebruiken in combinatie met LEKI-skistokken die uitgerust zijn met een Trigger 3D of Trigger S systeem. Extra leuk is dat je bijpassende skistokken kunt kopen, waardoor de hele set er uit ziet alsof je zo de jaren ’80 in skiet. Deze systemen zorgen ervoor dat de skistokken tijdens een ernstige val, of lawine, losschieten. Hierdoor is de kans op verwondingen bij jezelf of andere pistegebruikers een stuk kleiner. Middels een klein lusje in de handpalm wordt de handschoen vastgeklikt aan de skistok. Zelf gebruik ik dit LEKI-systeem al jaren met veel plezier. Het werkt echt zo makkelijk als het er uit ziet.”

Het wintersport team van Wintersportlive heeft niet alleen een blog geschreven over het Trigger-3D systeem, maar heeft hier ook een video overgemaakt. Zij hebben de LEKI Airfoil 3D met bijpassende 3D handschoenen getest. Nieuwsgierig? Zie bovenstaande video.

Je leest de volledige reviews terug op onderstaande websites.