Prestigieuze 2022 German Sustainability Award voor deuter

Én het merk is voor de negende (!) keer onderscheiden met de FWF Leader Status!

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn belangrijke thema’s bij de Duitse rugzakkenspecialist deuter. En ze zijn daar ontzettend goed mee bezig! Dit jaar heeft het merk namelijk, samen met haar Vietnamese productiepartner Vina Duke, de 2022 German Sustainability Award voor Global Corporate Partnerships in de wacht gesleept. Maar, dat is nog niet alles! deuter heeft namelijk ook voor de negende keer de Leader Status van de Fair Wear Foundation gekregen. Onderscheidingen waar het merk meer dan trots op kan zijn!

Dit jaar werd de Global Corporate Partnership award voor de vierde keer uitgereikt tijdens de 14e editie van de German Sustainability Awards. In samenwerking met het Duitse Ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en het Community Services in One World programma (SKEW) van Engagement Global, zijn deze prijzen in het leven geroepen om succesvolle partnerschappen tussen textielbedrijven in Duitsland en in het zuiden van de wereld te eren. Het gaat daarbij om samenwerkingen die bijdragen aan Agenda 2030 en die een verantwoorde aanpak hanteren in hun gehele toeleveringsketen. De Sustainability Award is de meest prestigieuze award in Duitsland en de grootste in Europa op het gebied van ecologische en sociale verantwoordelijkheid. Meer informatie over deze award kun je via de link onderaan dit bericht lezen.

Dit jaar is deuter, samen met haar Vietnamese productiepartner Vina Duke, uitgeroepen tot winnaar van deze prestigieuze prijs. In tegenstelling tot de huidige tendens van bedrijven om regelmatig van leverancier te wisselen in een poging om economisch voordeel te halen, werkt deuter al meer dan 30 jaar samen met Vina Duke. Deze productiepartner produceert alle rugzakken en tassen van deuter en voert ook de meeste internationale logistiek van het merk uit. Zo’n unieke samenwerking is baanbrekend in de outdoorindustrie en vrijwel niet te evenaren.

Sociale en ecologische verantwoordelijkheid staan bij beide partners centraal. Met wat ze ‘de deuter Promise’ noemen neemt de rugzakken- en slaapzakkenproducent verantwoordelijkheid voor haar acties en de gevolgen hiervan op mens en milieu.

FWF Leader Status
Sinds 2011 is deuter al lid van de Fair Wear Foundation en sinds 2013 heeft het merk haar Leader Status elk jaar weten te behouden. Het bedrijf heeft onlangs de FWF’s Brand Performance Check succesvol ondergaan, wat heeft geresulteerd in de negende Fair Wear Leader Status. Nóg een bewijs van de effectiviteit van de nauwe samenwerking tussen deuter en haar productiepartners.

deuter is tevens lid van het Partnership for Sustainable Textiles, heeft een Grüner Knopf certificatie en is al sinds 2008 een bluesign® system partner. bluesign® is ’s werelds strengste standaard op het gebied van chemische veiligheid. Vina Duke is ook een bluesign® system partner en ondergaat daarom ook jaarlijks de bluesign® screening. Hierbij wordt nauw samengewerkt met deuter, om zo de productiefaciliteiten te blijven verbeteren. Meer informatie over de deuter Promise, de samenwerking met Vina Duke en de inzet van deuter op het gebied van duurzaamheid kun je via de link onderaan dit bericht lezen.