Uniek van Völkl: Tailored Fibre Placement

Stiktechniek exclusief voor Völkl

Een van de nieuwste technieken van Völkl is Tailored Fibre Placement. Tijdens dit innovatieve proces worden de nieuwe Tailored Carbon Tips geproduceerd door individuele carbon vezels op het draagmateriaal te stikken. Hierdoor kunnen ze precies langs de stresslijnen geplaatst worden, waardoor geheel nieuwe mogelijkheden ontstaan. Deze unieke technologie, die exclusief door Völkl wordt gebruikt, heeft bijvoorbeeld een positieve invloed op de prestaties aan de voorkant van de ski, die een beslissende invloed heeft op het rijgedrag. Hieronder lees je meer over Tailored Fibre Placement.

De stijfheid, torsie en dus de karakteristieken van de ski, kunnen specifiek aangepast worden door de dikte van de gebruikte vezels en de op de millimeter nauwkeurige plaatsing hiervan. Op deze manier brengen de vezels de dynamiek juist naar die gebieden waar het nodig is. De zichtbaar geïntegreerde Tailored Carbon Tips zijn lichtgewicht, zorgen voor een behendige reactie met minder inspanning en bouwen snel energie op. Ze zorgen dus voor een nieuw level van nauwkeurigheid, een directe response van de tip en een actief skiplezier.

Onder andere de Racetiger GS Master, de Deacon 76 Master, de Deacon 72 Master en de Deacon V.Werks zijn voorzien van deze unieke, innovatieve technologie.