deuter breidt uit naar trailrunning

Nieuw voor 2022: de Ascender

Steeds meer hardlopers verruilen het asfalt voor paden en trails in de natuur, de wildernis en de bergen, wat ervoor zorgt dat trailrunning booming is. deuter kan hierin natuurlijk niet achterblijven en introduceert voor 2022 de Ascender, een trailrunning rugzak die nieuwe standaarden zet op het gebied van comfort en (licht)gewicht. Dit nieuwe model overbrugt de kloof tussen rugzakken voor speed hiking en trailrunning en is perfect voor outdoorliefhebbers die snel door de natuur en heuvelachtig terrein willen bewegen.

De nieuwe deuter Ascender is speciaal ontworpen voor outdoorliefhebbers die zich willen uitdagen op lange afstanden en in heuvelachtige gebieden. Deze rugzak biedt de perfecte balans tussen een licht gewicht en de eisen voor een naadloos comfort en gebruiksgemak. Een balans die tot op heden nog nooit was bereikt.

Maar nu heeft deuter dé oplossing en het opofferen van comfort om het gewicht te reduceren is vanaf nu verleden tijd! De Ascender heeft brede, ergonomische schouderbanden in de stijl van een vest, met elastische compressiebanden, verstelbare borstbanden en zacht materiaal op de rug om een kledingstukachtige pasvorm te creëren. Deze blijft perfect zitten, hoe uitdagend het terrein ook is. Bescherming tegen condensatie op de rug voorkomt dat vocht de rugzak binnendringt en je spullen aantast. Een elastisch mesh vak in het hoofdvak houdt de belangrijkste spullen op hun plek en verstelbare compressieriemen aan de zijkanten zorgen ervoor dat de rugzak compact tegen de rug blijft. Dit minimaliseert het schuiven van de lading en zorgt voor optimale bewegingsvrijheid tijdens de op- en neergaande beweging van het trailrunnen.

Dankzij een innovatief holster aan de voorkant van een van de schouderbanden kun je snel en makkelijk je opvouwbare trailrunning stokken pakken, zonder je rugzak af te hoeven doen. De vakken op de schouderbanden bieden tevens plek aan een smartphone, GPS en bidon. En ook al is het deuter Lite rugsysteem ultra lichtgewicht, ideaal voor als elke gram telt, door het verwijderen van de padding op de rug kun je nog eens 15 gram gewicht besparen!

De Ascender heeft een unisex pasvorm en is verkrijgbaar in twee maten. De 7 liter versie weegt slechts 315 gram, heeft een kortere rug en is ideaal voor tochten met minimale bagage. De 13 liter versie, met een gewicht van 340 gram, biedt meer ruimte en heeft een iets langere rug.

De Ascender biedt niet alleen de beste eigenschappen voor hardlopen in heuvelachtig gebied, de rugzak is ook nog eens ontzettend duurzaam. Het buitenmateriaal is gemaakt van 100% gerecyclede materialen en bluesign® gecertificeerd. En net als alle deuter rugzakken, is ook dit model vrij van PFC.