Getest door wePowder: Ortovox Swisswool Freeride Glove

‘Ortovox heeft een zeer goede handschoen op de markt gezet die heel veel berg- en wintersporters kan bekoren’

De meest fijne verse sneeuw en een eindeloze afdaling, maar je kunt je gedachten niet van je ijskoude vingers afleiden… Met de Swisswool Freeride Glove van Ortovox zal dit jou niet gebeuren! Dr. Gear van een van de beste sneeuw- en weersites wePowder had genoeg van bevroren vingers en koude handen en besloot de Swisswool Freeride Glove van Ortovox aan een uitgebreide test te onderwerpen. De eerste kennismaking was niet heel positief, maar na ze een seizoen gedragen te hebben is Dr. Gear erg positief over de handschoenen. Benieuwd naar het eindoordeel? Lees snel verder!

Koude vingers zijn verleden tijd met de Swisswool Freeride Glove van Ortovox! ‘Voor mensen die nooit bevroren vingers hebben gehad is deze handschoen waarschijnlijk in alle condities warm genoeg. Deze handschoen is niet alleen warm, juist ook tijdens het omhoog lopen tijdens het toerskiën was deze handschoen ook niet té warm. Een temperatuurbereik waar synthetisch gevoerde handschoenen alleen van kunnen dromen’, aldus Dr. Gear. Ook is wePowder te spreken over de slijtvastheid van de handschoenen. Dr. Gear geeft aan dat de handschoenen ongeveer 50 dagen in de sneeuw zijn geweest en nog zo goed als nieuw zijn. Nog een aantal pluspunten van Dr. Gear op een rij:

- Ortovox geeft aan dat de handschoenen waterafstotend zijn, maar ze zijn zo goed als waterdicht
- de leash die ervoor zorgt dat je je handschoenen niet kwijtraakt in de lift is prettig en vrij breed. Daarnaast kun je de handschoenen met het lusje op de middelvinger aan je klimgordel hangen.
- dankzij de slijtvastheid, de kwaliteit en de gebruikte duurzame materialen biedt de Swisswool Freeride Glove een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Hebben deze handschoenen ook nog minpunten? Dr. Gear aan het woord: ‘De handschoen had voor het mooie iets langer mogen zijn, zodat deze nog wat ruimer over de mouw van je jas heen kan. Maar daar verschillen de meningen per persoon over. Verder komt het de levensduur van leer in de handschoen ten goede als deze af en toe met speciaal leervet ingevet worden. Dus je moet af en toe aan de bak om je handschoen goed te houden... Maar, daar krijg je zoveel extra kwaliteit ten opzichte van synthetisch materiaal voor terug dat dat eerlijk gezegd geen nadeel mag zijn’.

Wij zijn ontzettend blij met deze mooie review van wePowder! De volledige review van Dr. Gear kun je via de link onderaan dit bericht lezen.