Een jaar vol uitdagingen en kansen

deuter publiceert Social Report 2019/2020

Duurzaamheid is een van de belangrijkste onderwerpen van deze tijd, omdat de acties van vandaag invloed zullen hebben op toekomstige generaties. Voor de Duitse rugzakspecialist deuter is duurzaamheid een overtuiging, iets dat dagelijks moet worden beoefend en een gezamenlijke engagement. Het deuter Social Report 2019/2020 onderstreept het belang van dit engagement en geeft inzicht in het werk van deuter met haar leveranciers, de vooruitgang die wordt geboekt bij het implementeren van eerlijke en veilige productievoorwaarden in de hele toeleveringsketen en haar inspanningen om bedrijfsdoelen te bereiken.

Het Social Report 2019/2020 blikt terug op een uitdagend jaar voor het deuter team. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat altijd centraal binnen het bedrijf. Dit jaar had de gezondheid en veiligheid van al haar werknemers en leveranciers dan ook de hoogste prioriteit. Maatregelen, zoals het afzien/annuleren van bestellingen, het doorbetalen van lonen tijdens productiestops en het veilig vervoeren van werknemers naar productielocaties, waren bedoeld om de negatieve gevolgen van de COVID-19 pandemie te verzachten en de stabiliteit in de wereldwijde toeleveringsketen te waarborgen.

Maar naast al deze inspanningen bleef het verzekeren van duurzaamheid en het verminderen van de impact van de acties van het bedrijf nog steeds een topprioriteit. Dat komt omdat deuter's "360 ° Responsibility" strategie een benadering van sociale verantwoordelijkheid omvat. Het gaat om het bereiken van duurzaamheid vanaf het allereerste begin van de levensduur van een product- door gerecyclede en duurzame materialen te gebruiken en op verantwoorde wijze producten te vervaardigen in samenwerking met partners - tot en met het aanbieden van een reparatieservice die de levensduur van producten verlengt.

Een van de manieren waarop rugzakpionier deuter wordt erkend voor haar toewijding aan een verantwoorde benadering bij alles wat zij doen, is met de Leader Status van de Fair Wear Foundations. De Fair Wear Foundation (FWF) is een onafhankelijk non-profit organisatie die samenwerkt met bedrijven en fabrieken, met als doel de arbeidsomstandigheden in de textiel- en kledingindustrie te verbeteren. deuter is lid van de FWF sinds augustus 2011 en is dit jaar voor de achtste keer op rij bekroond met de hoogst mogelijke performance in de Fair Wear Foundation: Leader Status!

Een ander belangrijk aandachtspunt van het Social Report 2019/2020 zijn de resultaten van de sociale audits. De transparante presentatie van elke specifieke genomen maatregel laat duidelijk de uitdagingen zien, maar schetst ook de kansen die eraan verbonden zijn. Het rapport geeft daarnaast ook gedetailleerde informatie over de drie productielanden, China, Vietnam en Myanmar. Het report geeft meer inzicht in de actuele omstandigheden en over het feit hoe maatregelen worden geïmplementeerd op de productielocaties.

Wil je meer weten? Klik dan op onderstaande link.