Verantwoord op pad met deuter

Review UP Sydney

Een rugzak gemaakt van PET flessen? deuter doet het! Elke UP rugzak is gemaakt van 35 tot 40 PET flessen van een halve liter. Zo kun goed bepakt én verantwoord op pad! In het Belgische magazine Far Out hebben we een actie gehouden, waarbij lezers in ruil voor een review een UP rugzak konden winnen. Jan, een van de winnaars, mocht de UP Sydney in de praktijk testen. Lees snel verder voor zijn bevindingen!

Jan vertelt: ‘Ik kreeg van deuter de kans om de UP Sydney rugzak uit te proberen. De rugzak bestaat volledig uit gerecyclede materialen. Sinds anderhalve maand begeleidt de rugzak mij op weg naar het werk, naar de supermarkt, de buurtwinkel… Daarnaast gebruik ik de rugzak tijdens wandeltochten en zelfs op ski- of sneeuwschoendagen’.

‘De rugzak ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook erg praktisch. De verschillende vakken binnenin maken hem tot een top rugzak voor naar het werk: een gewatteerd vak voor je laptop, eentje voor je notitieblok of tablet, eentje voor je sleutels, eentje voor je lunchpakket én een apart voorvakje voor de kleinigheden. Heel handig, want de inhoud valt nooit door elkaar, wat me bij andere rugzakken wel eens overkomen is. De pasvorm is erg compact gehouden. Dit helpt om de rugzak op de meeste plaatsen gemakkelijk op te bergen zonder kunst- en vliegwerk, zoals bijvoorbeeld in een locker’, aldus Jan.

Jan vervolgt: ‘In tegenstelling tot veel andere stadsrugzakken die ik al gebruikte, is dit er eentje waarbij je de inhoud nauwelijks voelt tegen je rug, zelfs als het gaat om stevige metalen voorwerpen, zoals een thermosfles of een lawinesonde en -schep. Dit maakt hem in alle omstandigheden aangenaam om op de rug te dragen. Daarbij komt nog dat de UP Sydney door zijn vorm bijna altijd rechtop blijft staan als je hem neerzet, ongeacht de inhoud. Echt wel een meerwaarde!’

‘Ook in de vrije tijd doet hij redelijk goed dienst: de stof is niet 100% waterdicht, maar wel sterk waterafstotend. Hierdoor kun je zonder problemen (winter)wandelen of zelfs skiën. Dankzij de heupgordel blijft de rugzak goed aansluitend zitten tijdens het sporten. Omdat je de keuze hebt de klep op drie verschillende niveaus goed te sluiten, kun je dit aanpassen aan de hoeveelheid spullen die je meeneemt. Als je op tocht bent en je moet steeds weer in en uit de rugzak, bijvoorbeeld bij wisselende weersomstandigheden, doen de magneetjes als afsluiting goed dienst en ben je altijd vlot weer bij je spullen’, aldus Jan.

Conclusie
Jan over zijn eindoordeel over de UP Sydney van deuter: ‘Alles samen genomen vind ik het een veelzijdige rugzak voor dagelijks gebruik, in de stad of bij uitjes in de natuur. De wetenschap dat hij volledig uit gerecyclede PET flessen bestaat is zonder meer indrukwekkend. Meer dan eens heb ik me afgevraagd waarom niet meer fabrikanten dit doen. Niet alleen is het goed voor het milieu, maar de kwaliteit van het materiaal doet naar mijn mening ook niet onder voor niet gerecycled materiaal!’