Rugzak gemaakt van…PET flessen!

Getest in de praktijk: UP Seoul van deuter

In het Belgische magazine Far Out hebben we een tijd terug een actie geplaatst, waarin lezers in ruil voor een review een deuter UP rugzak konden winnen. En of we daar reacties op hebben gekregen! Klaartje mocht van ons de UP Seoul in de praktijk testen. De UP rugzakken van deuter zijn volledig gemaakt van PET flessen. Voor elke rugzak worden 35 tot 40 flesjes van een halve liter gebruikt. Ben je benieuwd naar de mening van Klaartje over de UP Seoul? Lees dan snel verder!

Klaartje vertelt: ‘Eigenlijk waren we al een tijdje op zoek naar een rugzak die zowel tijdens een wandeltocht als in de stad gedragen kan worden. Rugzakken hebben we immers genoeg, maar meestal prima voor outdoor activteiten, maar iets minder stijlvol in de stad…’

‘Met ons kritisch oog begonnen we aan onze test. We kozen voor neutraal zwart en, wauw, wat een voltreffer! Deze rugzak voldeed op het eerste gezicht alvast prima aan de ‘missing link’ in onze rugzakkencollectie. De matte, waterafstotende, stof maakt dat de UP Seoul er niet als een sportrugzak uitziet. Qua design zat dit dus alvast goed voor onze doeleinden. Zodus, wij op stap!’, aldus Klaartje.

Klaartje vervolgt: ‘Na enkele meters stappen in de stad, al meteen een tweede conclusie: hij zit als gegoten, zowel voor de mannelijke als de vrouwelijke kant van ons testpanel. Dat wil wel wat zeggen, want onze ruglengte verschilt nogal sterk! Ook de grootte, zowel qua inhoud (16 liter) als qua afmeting, is ideaal. Binnenin werd er een vak voorzien voor een laptop, een tablet, een intern flessencompartiment voor een fles van 1,5 liter en, wat ook zeer handig is, een apart vakje met rits voor waardevolle spullen. Uniek aan de rugzak is dat je hem volledig kan dichtritsen en dan naar beneden kan vouwen, zodat er een ‘flap’ ontstaat. Dit maakt dat je de flap ook rechtop kan laten staan als je veel spullen bij je hebt, terwijl alles dan toch veilig achter de gesloten rits opgeborgen zit. Het volume neemt hierdoor met 10 liter toe. Handig als je onderweg toch nog iets extra wilt opbergen, zoals een trui of een jas. Aan de buitenkant heb je ook nog twee extra vakjes met rits, eentje op de voorkant en de zijkant, waar je wat kleine spullen in kwijt kan, zoals sleutels of zakdoekjes. Wij zouden het iets handiger vinden als het zijvakje ofwel groter zou zijn ofwel naar het rugpand toe georiënteerd zou zijn, zodat je veilig je portefeuille kan wegsteken. Aan de andere zijkant is er ook nog een open vakje voor bijvoorbeeld een klein flesje drinken of een parapluutje. Het draagsysteem bestaat uit een rugpand voorzien van een zacht en ademend materiaal en ergonomisch gevormde schouderbanden. De rugzak kan ook rond je middel vastgemaakt worden, maar wie het wat modieuzer wil kan de heupriem ook verwijderen’.

‘Wat misschien wel als laatste komt, maar wat we daarom zeker niet minder belangrijk vinden, integendeel zelfs, is dat de rugzak gemaakt is van PET flessen! Ongeveer 35 à 40 PET flessen kregen een tweede leven als deze rugzak. Als dat geen reïncarnatie is! De rugzak draagt ook met trots het Bluesign label, wat zoveel betekent dat de rugzak voldoet aan de Bluesign standaard: veilig voor de gebruiker, een innovatieve, duurzame en milieuvriendelijke productie en high-tech en comfortabel. Bovendien zal je in de waterafstotende stof ook geen PFC terugvinden. Milieuvriendelijkheid wordt steeds belangrijker bij outdoorproducten en terecht. Genieten van de natuur is ok, maar die relatie is wederzijds’, aldus Klaartje.

Conclusie
Klaartje vertelt: ‘Samengevat: voor ons was dit het ontbrekende item dat we nog nodig hadden: een stijlvolle en milieuvriendelijke rugzak, die je overal kan dragen zonder dat hij op enig terrein moet inboeten aan kwaliteit en comfort. In de korte tijd dat we de UP Seoul getest hebben is hij al onze vaste maatje op uitstappen geworden en is het bijna vechten wie hem mag dragen’.