ORTLIEB Brand Ambassadeurs Zoë en Olivier

WeLeaf: Op eigen kracht de wereld rond

In 2016 begonnen Zoë en Olivier, afkomstig uit Nederland en België, op 30 jaar oude fietsjes mét ORTLIEB hun WeLeaf wereldreis. Een reis die zich uiteindelijk heeft uitgebreid tot hun project #reizenopeigenkracht. Deze hashtag staat voor hun manier van reizen: langzaam, bewust en zelfstandig. 'Er is niets mooier dan reizen op eigen kracht. Langzaam, tussen de lokale cultuur, opgaan in de natuur en lekker in de buitenlucht zijn. Het is voor ons de ultieme manier van reizen. En het mooie is dat er zoveel verschillende manieren zijn om het te doen', aldus Zoë en Oliver over hun reis. Inmiddels zijn de fanatieke ORTLIEB Brand Ambassadeurs vier jaar verder en hebben ze ruim 35.000 kilometer afgelegd op maar liefst zes verschillende manieren: fietsend, wandelend, skiënd, zeilend, kanoënd en zelfs met roller ski’s! Lees snel verder voor het inspirerende WeLeaf reisverhaal van Zoë en Olivier.

Sinds 2016 reizen Zoë en Olivier samen de wereld rond, allemaal op eigen kracht. Ze verlieten Amsterdam op de fiets, zijn liftend de Atlantische Oceaan overgestoken, hebben door Noord- en Zuid-Amerika gefietst en gewandeld op de Appalachian Trail, ze deden de volledige Northern Forest Canoe Trail én ze hebben twee maanden in de winter van Quebec geskied. In totaliteit hebben ze al zo’n 26 verschillende landen bezocht. Van fietsen in Mexico tot skiën in de Côte-Nord, niks is Zoë en Oliver te gek! 'Samen uit, samen thuis, zal je misschien denken. Wij vinden het zelf belangrijk dat ieder zijn eigen keuze kan maken en doet wat zijn hart zegt', aldus de twee ORTLIEB Brand Ambassadeurs.

Mensen inspireren en overtuigen om de wereld te ontdekken op eigen kracht, dat is de overeenkomst tussen ORTLIEB en WeLeaf. Gezond bezig zijn voor lichaam en geest en op een duurzame manier reizen en de wereld ontdekken. Een bekend gezegde luidt immers: 'It is about the journey, not about the destiny'.

Via hun website weleaf.nl delen Zoë en Olivier niet alleen hun reisverhalen, maar ook leuke en handige tips. Wist je dat voor Zoë en Olivier Colombia het land is met de laagste gemiddelde uitgave (€8.43 per dag) en Frankrijk juist het land met de hoogste gemiddelde uitgave (€28.70 per dag)? Ook leuk om te weten: ze hebben ongeveer 330 nachten in een tent geslapen en 562 nachten bij locals gelogeerd.

In principe zit hun vierjarige wereldreis erop, maar...het volgende avontuur staat alweer klaar! Ze gaan namelijk een boek maken met hun memoires en reisverhalen. Benieuwd naar de spannende reisverhalen, goede tips of naar de statistieken van hun wereldreis? Volg WeLeaf via https://weleaf.nl/nl/onze-reis en mis niks van hun bijzondere en te gekke avonturen.

© WeLeaf