Veiligheidsmaatregel ORTOVOX AVABAG CARTRIDGE CARBON

Uit veiligheidsoverwegingen vragen wij je om het gewicht te controleren van elke ORTOVOX AVABAG CARTRIDGE CARBON die je op voorraad hebt

We hebben helaas vastgesteld dat sommige ORTOVOX AVABAG CARTRIDGE CARBON modellen druk kunnen verliezen. Onder ongunstige omstandigheden kan dit de activatiekracht van het AVABAG airbag systeem nadelig beïnvloeden.

Verlies van druk kan betrouwbaar worden vastgesteld door een controle van het gewicht, dat essentieel is voor het gebruik van het systeem.

Om elk risico te vermijden sturen wij, aan het begin van een nieuw touring seizoen, een nieuwe voorzorgsmaatregel uit die zegt dat het noodzakelijk is om het gewicht van de AVABAG CARTRIDGE CARBON voor elk gebruik te controleren. Een gedetailleerde beschrijving van hoe je het gewicht van een cartridge kunt controleren kun je vinden in de handleiding die bij elke AVABAG airbag rugzak wordt geleverd of via de link hieronder.

Als de controle van het gewicht laat zien dat er geen drukverlies is, kan de cartridge zonder problemen gebruikt worden. We vragen consumenten met een defecte cartridge nadrukkelijk om deze te vervangen bij een specialist. Daarom vragen we jou om je begrip en medewerking.

Wat is de procedure?
Alle AVABAG gebruikers en winkeliers wordt gevraagd om hun AVABAG cartridge(s) te wegen. Defecte cartridges kunnen via ons omgeruild worden.

Technische informatie
Als een algemene regel geldt dat het altijd mogelijk is dat een AVABAG cartridge op het moment van gebruik niet meer de juiste druk heeft. Om deze reden geeft ORTOVOX in de handleiding, direct op de cartridge en via ORTOVOX communicatiekanalen aan dat de functionaliteit van het airbag systeem voor elk gebruik gecontroleerd moet worden. Dit is inclusief het controleren van het gewicht en de vulhoogte van de cartridge. Het gewicht van de cartridge ZONDER BESCHERMKAP moet overeenkomen met het gewicht dat op de AVABAG cartridge staat (+/-5g). Als het gewicht meer dan 5 gram boven of onder de aangegeven waarde ligt, kan de cartridge bij een specialist vervangen worden. Om elk risico uit te sluiten heeft de nieuwe voorzorgsmaatregel betrekking op alle AVABAG cartridges.

Algemene instructies voor AVABAG cartridges
Veiligheid is onze hoogste prioriteit. Daarom zetten we de stappen voor het controleren van het gewicht hieronder voor jou en je klanten op een rij:
1. Schoef de beschermkap van de cartridge.
2. Weeg de cartridge en vergelijk het gewicht met de waarde op de cartridge. Alleen als de waardes identiek zijn mag de cartridge ingeschroefd worden.
3. Controleer of de naald in de juiste positie zit.
4. Alleen dan kan de cartridge in het AVABAG systeem geschroefd worden.
Dit proces moet voor elk gebruik herhaald worden.

De consument wordt via de handleiding en de informatie op de cartridge zelf geïnstrueerd om de cartridge voor elk gebruik te wegen:
'Controleer het actuele gewicht van de AVABAG cartridge ZONDER BESCHERMKAP. Het gewicht moet overeenkomen met het gewicht op de AVABAG cartridge (+/-5g). Als het gewicht meer dan 5 gram boven of onder de aangegeven waarde ligt, ruil de cartridge dan om bij een specialist. Waarschuwing: als de AVABAG cartridge niet juist gevuld is, kan de AVABAG lawine airbag mogelijk niet geactiveerd worden'

Met wie kan ik contact opnemen als ik vragen heb?
Als je vragen hebt, neem dan contact op met onze Verkoop Binnendienst of je ORTOVOX vertegenwoordiger. We doen ons best om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk hinder ondervindt van deze maatregel.