Het kijken waard: Becoming a Guide

Bekijk de docu nu via het DMFF#10: Online Filmfestival!

Twee mensen, één doel: een gecertificeerde berggids worden. De deuter documentaire ‘Becoming a Guide’ volgt Bianca en Finn, twee beginnende berggidsen die de reis zijn aangegaan om mensen een relatief veilige ervaring in de natuur te geven. Steile rotswanden, dichte mist, met sneeuw bedekte landschappen en bergen zover het oog reikt. Aan het woord komen ook legendarische berggidsen uit Europa, over de uitdagingen die bij elke taak horen en hoe de taakomschrijving van berggidsen afgelopen jaren is veranderd.

De aspirant-berggidsen zie je ook terug in enkele webisodes op het deuter YouTube kanaal. Leuk om te weten: elke webisode heeft een ander thema. De eerste aflevering, gelanceerd op Internationale Vrouwendag, ging over het belang en de positie van vrouwen in deze door mannen gedomineerde sport.

Ben je benieuwd naar de reis die Bianca en Finn afleggen? Lees dan snel verder!

Oorspronkelijk stond er een screening in Aken gepland, echter kan deze helaas vanwege de huidige omstandigheden niet doorgaan. Toch hebben ze ervoor gezorgd dat jij 'Becoming a Guide' kan zien: vanaf 20 november kan je namelijk tien dagen lang vrijwel alle films van de DMFF#10 Official Selection zelf thuis bekijken! Alle informatie over de screenings en tickets kan je vinden op de website van de DMFF.