Handelen met aandacht voor mens en milieu

GONSO doet het!

Tegenwoordig is maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk thema en vrijwel elk bedrijf besteedt er in meer of mindere mate aandacht aan. Het Duitse merk GONSO, specialist op het gebied van fietskleding, heeft handelen met aandacht voor mens en milieu hoog in het vaandel staan. Zo maken ze voor sommige kledingstukken gebruik van gerecycled polyamide, zijn ze lid van de Fair Wear Foundation en hebben ze een eigen reparatieservice. Meer weten over hoe GONSO handelt met aandacht voor mens en milieu? Lees dan snel verder.

Gerecycled polyamide uit restafval
Voor dit garen wordt polyamide afval, zoals visnetten, stofresten, tapijten en industriële kunststoffen, van het stort en uit oceanen gered, om daarna door herstel- en reinigingsprocessen weer in de oorspronkelijke vorm teruggebracht te worden. Het nieuwe polyamide wordt verwerkt tot textielgaren en komt zo in de industrie terecht, waar het opnieuw gebruikt kan worden. Dit garen onderscheidt zich op het gebied van functie en kwaliteit niet van het oorspronkelijke garen.

Fair Wear Foundation
Duurzaamheid zit verankerd in het denken en handelen van GONSO. Daarom is het merk lid van de Fair Wear Foundation, een onafhankelijke non-profit organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de werkomstandigheden in de wereldwijde textielindustrie. GONSO is sinds 2011 lid van de FWF en heeft zich toegelegd op het volledig volgen van de richtlijnen van de organisatie op een transparante manier die te allen tijde gemonitord kan worden. De samenwerking zorgt ervoor dat GONSO haar verantwoordelijkheid neemt richting de productiefaciliteiten en, vooral, de medewerkers. Het merk staat consequent en duidelijk voor eerlijke werkomstandigheden, om zo hun klanten te kunnen garanderen dat alle producten zijn gemaakt volgens humanitaire standaarden en zonder de uitbuiting van kinderen of minderheden.

PrimaLoft Silver Insulation 70 % PCR
Bij de productie van PrimaLoft® Silver Insulation 70 % PCR gebruikt PrimaLoft® gerecyclede PET flessen en zorgen ze voor een van de beste en milieuvriendelijkste manieren om te isoleren. De GONSO PrimaLoft producten bestaan voor 100% uit deze milieuvriendelijke variant.

Productie in eigen productiefaciliteiten
De kleding van GONSO wordt voornamelijk in Turkije en China geproduceerd. Het productiebedrijf in Turkije, dat ongeveer 60% van alle kledingstukken produceert, is voor 100% een dochteronderneming en werd in 1989 opgericht. De twee productiebedrijven in China zijn joint ventures. Door dit nauwe partnerschap kan niet alleen de kwaliteit goed in de gaten worden gehouden, maar ook de sociale aspecten van de faciliteit.

PFC vrij
Als speler op de markt van PFC vrije fietskleding is GONSO erin geslaagd om voor het milieu gevaarlijke per- en polyfluoride chemicaliën grotendeels uit de kleding te verbannen, waarmee tevens wordt bijgedragen aan het ontzien van het water voor hulpbronnen.

Reparatieservice
De eigen reparatieservice van GONSO is een bewuste bouwsteen in het duurzaamheidsconcept. De goed geschoolde werknemers kunnen bijna alle beschadigingen en defecten aan GONSO producten repareren, om zo de levensduur merkbaar te verlengen.

Met al deze initiatieven handelt GONSO met aandacht voor mens en milieu.