360° Corporate Responsibility bij deuter

Van het ontwerpen en de keuze voor materialen tot een levenslange reparatieservice

Sociale verantwoordelijkheid en bescherming van het milieu zitten diep verweven in de bedrijfsfilosofie van deuter. Het is onderdeel van wie het bedrijf is en van de dagelijkse werkzaamheden. Bij deuter betekent 360° dat duurzaamheid door de gehele levenscyclus van de producten voorop staat. Van het ontwerp en de materiaalkeuze, naar de productiemethodes die de productiepartners gebruiken en de levenslange reparatieservice. deuter heeft een holistische benadering wat betreft productontwikkeling en is volledig verantwoordelijk voor de gehele aanvoerketen. Samenwerken met verschillende initiatieven en vakorganisaties geeft deuter de ondersteuning die nodig is om de beoogde doelen te bereiken.

deuter neemt flinke stappen om meer met gerecyclede materialen te werken en ervoor te zorgen dat de gebruikte productieprocessen en materialen duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Het lidmaatschap van bluesign®, ‘s wereld strengste standaard op het gebied van milieubescherming, arbeidsveiligheid en consumentenbescherming, stelt deuter in staat om het productieproces op een doelgerichte manier te optimaliseren.

De rugzakkenspecialist uit Gersthofen steekt veel energie in het duurzamer maken van het productieproces en dus zo bij te dragen aan de bescherming van het milieu. Het materiaal dat deuter gebruikt voor de nieuwe UP collectie en de Urban Belt is volledig gemaakt van gerecyclede PET flessen. De resterende materialen zijn bluesign® en GRS (Global Recycled Standard) gecertificeerd en het eindproduct is ook bluesign® gecertificeerd.

Upcycling is ook een belangrijk thema bij de nieuwe Pack Sack, Mesh Sack, Zip Pack, Mesh Zip Pack, Orga Zip Pack, Shoe Pack en Boot Pack. Het garen dat deuter voor deze producten gebruikt, is gemaakt van 100% gerecycled restmateriaal en gecertificeerd volgens erkende standaarden.

deuter’s toewijding aan duurzaamheid wordt verder ondersteund door het gebruik van waterafstotende behandelingen voor textiel, die volledig PFC vrij zijn. Sinds 2020 zijn alle deuter producten vrij van PFC. Omdat het verlengen van de levensduur van een product de meest eenvoudige manier is om hulpbronnen te behouden, biedt het merk met de deuter Promise een wereldwijde, levenslange reparatieservice.

Duurzaamheid is al lang een focuspunt voor deuter. Voor de voorloper op het gebied van rugzakken gaat het om meer dan alleen de bescherming van het milieu. Het gaat ook om een eerlijke behandeling van mensen en dieren. Daarom worden alle hulpbronnen die door de hele keten worden gebruikt, op een verantwoordelijke manier geselecteerd en gebruikt.

Samenwerking Fair Wear Foundation
deuter werkt met de Fair Wear Foundation (FWF) samen aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de landen waar de productie plaatsvindt. Het merkt houdt zich volledig aan de strikte FWF criteria en heeft al sinds 2013 de Leader Status, de hoogste eerbetuiging van de FWF. In 2019 kreeg deuter deze status voor de zevende keer op rij.

deuter profiteert van de langdurige, gezonde werkrelatie met haar productiepartners, Duke en Belmart. Het merk kan nauw met hen samenwerken om FWF aanbevelingen en procedures te implementeren en verbeteringen veel sneller vorm te geven.

Als lid van de Bond voor duurzaam textiel werkt deuter met andere leden uit de industrie, regeringsorganisaties en NGO’s samen voor betere sociale, ecologische en milieuvriendelijke arbeidsomstandigheden door de gehele aanvoerketen van textiel.

Tot slot gebruikt deuter sinds 2015 alleen nog maar dons en veren van RDS (Responsible Down Standard) gecertificeerde leveranciers voor haar slaapzakken, om zo te voldoen aan de standaarden op het gebied van dierenwelzijn.

Zoals je hebt kunnen lezen, werkt deuter hard aan de duurzaamheid van haar productie en productieprocessen. We houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen!