De nieuwe Futura: gemaakt van gerecyclede materialen

Comfortabel én verantwoord genieten van de natuur

De nieuwe Futura, Futura Pro en Futura Trek rugzakken van deuter zijn comfortabel, bieden een ongeëvenaarde ventilatie en bovenop dat alles zijn ze ook nog eens gemaakt van gerecyclede materialen. Duurzaamheid en het gebruik van hulpbronnen verminderen is erg belangrijk voor deuter. Met de nieuwe Futura collectie laat het merk zien hoe het ook kan!

Alle nieuwe Futura rugzakken zijn gemaakt van een garen dat voor 50% gerecycled is, wat gelijkstaat aan 12% minder CO2 uitstoot. Het hoofdmateriaal is ook nog eens 100% bluesign® gecertificeerd. Bluesign® is ‘s werelds strengste standaard op het gebied van milieubescherming, beroepsveiligheid en consumentenbescherming in de textielindustrie. En net zoals alle deuter rugzakken, is ook de nieuwe Futura collectie volledig vrij van PFC.

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe Futura rugzakken van nieuwe, duurzamere materialen gemaakt konden worden, heeft ook het rugsysteem een update gekregen. Het draagsysteem zit dichter bij de rug, zodat het gewicht van de lading dichter bij het zwaartepunt van het lichaam zit. Hierdoor is de rugzak met inhoud comfortabel te dragen. De lichtgewicht, kleinere Futura modellen zijn voorzien van een grote opening met rits en ideaal van een energieke wandeldag. Het Aircomfort draagsysteem is comfortabel en voorzien van mesh in een nieuwe stijl, wat zorgt voor maximale ventilatie. Het resultaat is 25% minder transpiratie, wat weer zorgt voor een betere performance. De grotere Futura modellen hebben een dekselvak en zijn ideaal voor meerdaagse tochten. Het comfortabele, luchtige mesh zorgt ook hier voor minder transpiratie.

De grotere Futura Pro is ontworpen voor meerdaagse of langere tochten. Bij deze modellen zorgt het ergonomisch gevormde Aircomfort Sensic Pro mesh rugsysteem voor maximale ventilatie en een aangename en comfortabele pasvorm op de rug. Bewegende VariFlex ECL heupvinnen met ergonomisch gevormde pads zorgen voor comfort bij het dragen van middelzware ladingen. De Futura en Futura Pro modellen zijn tevens verkrijgbaar in een SL versie voor vrouwen en een EL versie voor langere mensen.

De ruime Futura Air Trek vervangt de oude Futura Vario en is de grootste uit de collectie. Dit model is perfect voor trekkers en wandelaars van lange afstanden die op zoek zijn naar een comfortabele rugzak. De verdeling van het gewicht is bij deze rugzak uitzonderlijk. Bewegende VariFlex ECL heupvinnen en ActiveFit schouderbanden omhullen het lichaam. De lading beweegt mee met de drager, die energie bespaart en comfortabel op weg is. Net als alle andere Futura modellen, biedt ook de Futura Air Trek een uitstekende ventilatie.

De deuter Futura rugzakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waarbij het draagsysteem is aangepast aan de lading en de activiteit waarvoor de rugzak gemaakt is. Of het nu een dagtocht of een meerdaagse tocht is, deuter heeft voor elke activiteit een passende Futura!