German Design Award Gold 2020 voor X-Bionic!

Effektor 4.0 Bike Bib Shorts zet nieuwe standaard

'Een innovatief high-performance kledingstuk dat nieuwe standaarden zet op het gebied van temperatuurregulatie en draagcomfort', aldus de jury van de German Design Award. Het is niet elke dag dat X-Bionic een mijlpaal viert zoals het winnen van de German Design Award. Deze prestigieuze award wordt elk jaar aan slechts een handvol producten uitgereikt die een baanbrekende bijdrage hebben geleverd aan het Duitse en internationale design landschap. De Effektor 4.0 Bike Bib Shorts is zo'n product, dat de jury omver heeft geblazen door het functionele design en de innovatieve technologieën.

De innovatieve zeem is ook door de jury niet onopgemerkt gebleven. Deze zeem biedt een indrukwekkende pasvorm en wordt met de hand direct in de bib tight genaaid. Dit zorgt voor een unieke ergonomische pasvorm en meer comfort dan je ooit op de fiets hebt ervaren. Hoewel alleen al het feit dat je eindelijk comfortabel op je fiets kunt zitten, terwijl je geweldig presteert, een award waard is, is het niet de enige factor die de jury van de felbegeerde award heeft overtuigd.

In tegenstelling tot conventionele compressiekleding, die op de volledige huid druk legt en de temperatuurregulatie beperkt, is de Effektor 4.0 Bike Bib Shorts voorzien van de gepatenteerde Partialkompression technologie. Zoals de naam al suggereert, zorgt deze technologie 'alleen' voor gedeeltelijke compressie, wat samen met andere technologieën natuurlijke koeling mogelijk maakt, in plaats van deze tegen te gaan. Deze revolutionaire technologie reduceert niet alleen de opbouw van warmte als je op de pedalen tekeergaat, maar het is ook wetenschappelijk bewezen dat de technologie je performance verhoogt en je hersteltijd verlaagt met 20%.

Wetenschappelijke testen zijn ontzettend belangrijk voor de functionaliteit van X-Bionic kleding, maar het merk hecht ook veel waarde aan de input van atleten. Het draagcomfort waarover de jury zo enthousiast was, wordt ook bevestigd door wereldkampioen Kai Saaler. Deze ster op de mountainbike roemt de voordelen die de X-Bionic Effektor 4.0 Bike Bib Shorts biedt. 'De zeem is anders dan elke andere zeem die ik ooit heb gehad. Zelfs tijdens de meest intensieve ritten zorgt de zeem voor comfort. De geïntegreerde technologieën zorgen ervoor dat ik het beste uit mezelf kan halen', aldus Kai Saaler.

Dankzij de 3D structuur van de bib tight komen de award winnende technologieën volledig tot hun recht. Deze structuren, het uitmuntende draagcomfort en de hoge functionaliteit zijn niet alleen de jury van de German Design Award opgevallen. Met 'Best Product of the Year 2019' kreeg de Effektor 4.0 Bike Bib Shorts erkenning in 's werelds grootste wedstrijd op het gebied van technologie, sport en lifestyle, de Plus X Awards. Daarnaast is het product nog onderscheiden met een iF Design Award en een ISPO Award.

Klaar om award winnend comfort te ervaren tijdens je volgende fietstocht? Probeer de beste verbinding tussen je lichaam en je favoriete sport.