Op een duurzame manier leven?

deuter geeft tips!

Het is al een tijdje duidelijk dat het klimaat op de wereld aan het veranderen is en dat deze veranderingen steeds sneller gaan. Daarom is het voor deuter ontzettend belangrijk om duurzamer en op een meer milieuvriendelijke manier te leven. Wellicht ben je al bekend met de UP collectie? Deze collectie bestaat uit rugzakken die volledig van PET flessen zijn gemaakt. Maar, ook jij kunt dingen doen om het milieu te beschermen, zodat wij en volgende generaties er nog lang van kunnen genieten. We hebben een aantal suggesties voor je op een rijtje gezet.

Duurzaam boodschappen doen
Koop lokale producten en waar mogelijk organisch. Het eerste helpt te voorkomen dat producten grote afstanden afleggen. Door organische producten te kopen komen er minder chemicaliën in je lijf en in het milieu. Probeer tijdens het boodschappen doen plastic verpakkingen en plastic tassen te vermijden. Neem zelf een stoffen tas mee of gebruik een doek van bijenwas. In landelijke gebieden verkopen boeren vaak verse melk en eieren. Glazen flessen en potten kun je goedkoop kopen en telkens weer opnieuw gebruiken.

Bewuster winkelen
Vraag je tijdens het winkelen continu af: wat heb ik écht nodig? De kledingstukken die in je mandje belanden, zijn vaak gelijk aan de kledingstukken die al in je kast hangen. Misschien kan je favoriete kledingstuk wel gerepareerd worden? Voor je kleding kun je ook tweedehands winkels bezoeken of, als je handig bent, iets nieuws van oude kleding maken. Voordat je het pashokje in gaat, kun je jezelf een aantal vragen stellen: waar is dit item gemaakt? Is het op een duurzame manier gemaakt? Veel bedrijven, waaronder deuter, focussen op een meer duurzame, milieuvriendelijke manier van produceren.

Ben je op zoek naar een duurzame metgezel voor tijdens het shoppen, kijk dan eens naar de deuter UP serie. Stijlvolle rugzakken gemaakt van gerecyclede materialen. Het gebruikte materiaal is voor 100% gemaakt van gerecyclede PET flessen. Voor elke rugzak worden ongeveer 35 tot 40 PET flessen gebruikt. Op deze manier houdt deuter niet alleen de steden schoner door het aantal PET flessen op straat te verminderen, maar reduceren ze ook significant de hoeveelheid water en ruwe olie die bij de productie wordt gebruikt. Daarnaast zijn alle UP modellen bluesign® gecertificeerd. Bluesign® is 's werelds meest strenge standaard op het gebied van milieubescherming, werkveiligheid en consumenten bescherming.

Milieuvriendelijk transport
Waarom niet de auto thuislaten en op je fiets springen? Het is niet alleen beter voor het milieu, maar houdt ook jezelf fit. Als je het te moeilijk vindt om de auto in de ochtend te laten staan, kun je jezelf eenvoudige doelen stellen, bijvoorbeeld 'hoe vaak per week gebruik je de fiets in plaats van de auto'? En natuurlijk kun je daar een beloning aan hangen.

Vakanties zonder te vliegen
Volgens de Environment Agency is vliegen de minst milieuvriendelijke manier om te reizen. Bijvoorbeeld: een vlucht van Duitsland naar de Malediven en terug, ongeveer 16.000 kilometer, zorgt voor meer dan vijf ton CO2 uitstoot per persoon. Als je voor je werk vliegen niet kunt vermijden, kun je specifieke klimaatprojecten steunen bij de aankoop van je vliegticket.

Het goede nieuws is dat Europa veel te bieden heeft: verschillende culturen, landschappen en attracties. Je kunt zelfs naar de zee vanuit veel Europese landen én er zijn veel bergen voor de nodige outdooravonturen.

Lang en heet douchen?
Weet je dat warm water niet alleen duur is, maar dat het, na centrale verwarming en auto's, een van de grootste bronnen voor energieverbruik en CO2 uitstoot in privé huishoudens is? Met simpele maatregelen kun je de kosten van warm water reduceren, het milieu beschermen en toch voldoen aan de vereisten voor gezondheid en hygiëne.

Onze tips:
- gebruik warm water alleen als het echt nodig is. Natuurlijk kun je met warm water douchen, maar let goed op: als je langer dan tien minuten onder de douche staat, verbruik je meer water dan wanneer je een bad neemt. Dus, zet de douche aan, inzepen, afspoelen en zet de douche weer uit.
- heb je een vaatwasser, spoel de afwas dan niet eerst met water af. Etensresten kun je bijvoorbeeld met een stuk keukenpapier verwijderen.
- als het tijd is voor nieuwe kranen, waarom dan geen waterbesparende kranen installeren?