Gonso is goed bezig!

Fair Wear Foundation, Textile Partnership en meer...

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, tegenwoordig een belangrijk onderwerp bij veel (outdoor) merken. Outdoor merken leven niet alleen van, maar ook met de natuur. Het is dus een logische stap dat veel merken zich verbinden aan verschillende initiatieven die zich inzetten voor mens en milieu. Voor het Duitse merk Gonso is dit niet anders! Sinds 2011 is het merk lid van de Fair Wear Foundation, een non-profit organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de werkomstandigheden in de wereldwijde textielindustrie. Daarnaast is Gonso lid van het Textile Partnership en zet het merk zich in voor verschillende initiatieven, waaronder AKTIONfahrRAD. Weten wat Gonso allemaal doet voor mens en milieu? Lees dan snel verder!

Fair Wear Foundation
Gonso werkt samen met de Fair Wear Foundation, een onafhankelijke non-profit organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de werkomstandigheden in de wereldwijde textielindustrie. Gonso is sinds 2011 lid van de FWF en heeft zich toegelegd op het volledig volgen van de richtlijnen van de organisatie op een transparante manier die te allen tijde gemonitord kan worden. De samenwerking zorgt ervoor dat Gonso haar verantwoordelijkheid neemt richting de productiefaciliteiten en, vooral, de medewerkers. Het merk staat consequent en duidelijk voor eerlijke werkomstandigheden, om zo hun klanten te kunnen garanderen dat alle producten zijn gemaakt volgens humanitaire standaarden en zonder de uitbuiting van kinderen of minderheden.

AKTIONfahrRAD
AKTIONfahrRAD is een initiatief dat samen met haar partners campagnes ontwikkelt om jonge mensen op een duurzame manier op het zadel te krijgen. Gonso is onderdeel van dit initiatief. AKTIONfahrRAD ondersteunt de volgende generatie, maakt fietsen beschikbaar voor scholen, is betrokken bij projecten op scholen en universiteiten en ondersteunt de training en verdere opleiding van leraren om fietsen aantrekkelijker en veiliger te maken. Fietsen is de perfecte vorm van mobiliteit. Het is goed voor de gezondheid en voor het milieu, het is efficiënt en leuk!

Textile Partnership
Het Partnership for Sustainable Textiles bestaat uit ongeveer 150 leden uit de industrie, politiek, het algemene publiek, handelsbonden en standaard organisaties. Gonso wil, samen met de andere leden, de omstandigheden in de wereldwijde textielproductie verbeteren, van de productie van ruw materiaal tot de afvoer. De Textile Partnership is in oktober 2014 opgericht, naar aanleiding van de tragische ongevallen in textielfabrieken in Bangladesh en Pakistan.

Gonso ondersteunt de Tour Gingko
Tour Ginkgo is een jaarlijkse tocht voor het goede doel, georganiseerd door de Christiane Eichenhofer Foundation, en ondersteunt de meest kwetsbare groep in de samenleving: ernstig zieke kinderen. Elke familie kan hierdoor getroffen worden. Reden genoeg voor de organisatie om jaarlijks de Tour Ginkgo te organiseren, om donaties voor deze kinderen op te halen. Ze doen dit al meer dan 25 jaar. Gonso is sinds 1996 betrokken bij de Tour Ginkgo. Als onderdeel van de toewijding, voorziet het merk elke fietser van een fietsbroek en -shirt. Maar, Gonso sponsort niet alleen de outfits. Een team van medewerkers doet ook zelf mee met het evenement, om geld voor het goede doel bij elkaar te fietsen.