deuter legt uit: NFC-technologie

Wat is het en welke voordelen heeft het?

Wist je dat alle deuter AViANT producten zijn uitgerust met NFC-technologie? NFC staat voor ‘Near Field Communication’ en is een manier om draadloos kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen binnen een straal van 10 centimeter. Waarschijnlijk heb je al eens te maken gehad met NFC: contactloos betalen met je pinpas gaat via NFC en ook Bluetooth werkt via deze technologie. NFC in de AViANT producten van deuter biedt veel voordelen. Verlies je je bagage tijdens het reizen? Dan kun je deze eenvoudig terugvinden via NFC. deuter heeft een duidelijke video gemaakt over de voordelen van NFC. Klik op de afbeelding boven dit bericht voor de video. Wil je meer gedetailleerde informatie over NFC? Lees dan snel verder!

Koop je een product uit de AViANT collectie, registreer je aankoop dan met je naam. Hierdoor profiteer je van extra service én krijg je toegang tot exclusieve promoties. En het beste van alles…? Als je je bagage verliest op het vliegveld of tijdens het reizen, activeer dan simpelweg de Lost & Found functie op je smartphone. De vinder kan de chip scannen en jij krijgt je bagage terug.

Hieronder leggen we NFC nog eens kort aan je uit:

Hoe werkt NFC?
deuter gebruikt dunne, zelfklevende chips. Deze chips zijn passief, wat betekent dat ze niks opslaan of verzenden. De chips worden gekoppeld aan informatie, een URL. Als een apparaat, bijvoorbeeld een smartphone, een NFC-signaal verzendt en in de buurt bevindt zich een chip, dan wordt de informatie weergegeven als een ‘echo’. De meeste android smartphones zijn uitgerust met een NFC chip. De smartphones van Apple zijn sinds 2017 voorzien van een NFC chip.

Welke voordelen biedt de NFC chip in de deuter AViANT producten?
– door de chip te scannen kun je direct zien of het een origineel deuter product is.
– scan de chip en ontdek alle informatie over het product voordat je het koopt. Op je smartphone krijg je productdetails, afbeeldingen, video’s en klantenreviews te zien.
– zoals hierboven ook al aangegeven kun je verloren bagage eenvoudig terugvinden. Ben je je bagage kwijt, meld je product dan als ‘vermist’. Als iemand het product vervolgens vindt en scant, verschijnt de melding ‘Dit product is verloren’. De vinder kan een ophaaladres achterlaten, dat gekoppeld is aan de chip in de tas. Het adres wordt automatisch naar jou gestuurd, zodat je je tas kunt ophalen.
– scan de chip en leer meer over hoe deuter omgaat met duurzaamheid in de hele supply chain.
– en wat helemaal leuk is: na registratie stuurt deuter je als bedankje een gratis reisaccessoire!