Ortovox kiest voor Swisswool

Voordelen en toepassingen

Met Swisswool biedt Ortovox een multifunctioneel en duurzaam alternatief voor isolerende kleding met dons en polyester. Swisswool komt uit het ruwe berglandschap in de Zwitserse Alpen, wat een bijna eindeloze en rijke, natuurlijke voedingsbron is voor duizenden bergschapen. Ortovox gebruikt drie verschillende gewichten van deze functionele wol: 60 g/m², 90 g/m² en 150 g/m². De wol van zwarte schapen wordt ook gebruikt in de Swisswool Black Line. Deze wol wordt in de kledingindustrie zelden gebruikt, witte wol is namelijk makkelijker te verven en schijnt niet door het buitenmateriaal als de wol als voering gebruikt wordt. Zwarte wol wordt vaak gezien als een restmateriaal, terwijl het dezelfde functionele eigenschappen als witte wol heeft. Hieronder hebben we de voordelen van Swisswool voor je op een rijtje gezet en lees je over een aantal Ortovox producten met Swisswool.

Ortovox maakt in haar isolerende producten gebruik van Swisswool. De wollen vezels uit het ruwe berglandschap zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook ontzettend functioneel. Deze natuurlijke vezels zijn geurneutraliserend, makkelijk te onderhouden en temperatuur- en vochtregulerend.

Voordelen van Swisswool
De wol van Zwitserse bergschapen is erg geschikt voor isolerende producten. Het is ruwer en daardoor duurzamer, met een hogere weerstand. Isolerende luchtzakjes worden beter behouden. Hieronder leggen we de eigenschappen van Swisswool gedetailleerder uit.

Vochtregulerend
Wollen vezels zijn hydrofiel, wat betekent dat ze tot wel 30% van hun eigen gewicht aan vocht kunnen absorberen, zonder nat aan te voelen. In tegenstelling tot dons en polyester, verwarmt Swisswool ook als het nat is.

Geurneutraliserend
Wol heeft een antibacterieel effect, omdat het geen goede broedplaats voor bacteriën is. Dankzij de structuur van de wol, hebben bacteriën moeite om zich in het materiaal te nestelen en zich te vermenigvuldigen. Hierdoor kunnen nare geuren zich moeilijk vormen. Als wol gewassen wordt, scheiden de H2O moleculen de bacteriën snel, waarna deze snel verwijderd worden.

Koude brug
Scheerwol is volledig gemaakt van lagen, wat ervoor zorgt dat het opeenhopen van het materiaal en de vorming van koude bruggen voorkomen wordt.

Temperatuur
Wol is in uiteenlopende temperaturen comfortabel en voelt niet broeierig aan, zelfs als het heel warm is.

Duurzaam
Swisswool maakt gebruik van natuurlijke bronnen en staat bekend om de regionale manier van verwerken.

Makkelijk te onderhouden
Swisswool is makkelijk te onderhouden en kan gewassen worden op 30 graden.

Ortovox producten met Swisswool

Swisswool Tec Stretch
Met een laag gewicht en verbeterde isolatie, geeft het Ortovox Zebru Jacket een geheel nieuwe betekenis aan het begrip ‘lichtgewicht’. De Swisswool Tec Stretch collectie biedt een onverslaanbare combinatie van isolatie, bewegingsvrijheid en een laag gewicht. Een ingewikkelde techniek maakt de lichtgewichte 70g/m² Swisswool voering elastisch. Elastisch, ademend en windbestendig Tec Stretch materiaal wordt voor de buitenlaag gebruikt. Deze combinatie zorgt voor een ongeëvenaarde verhouding tussen gewicht en isolatie, mét maximale bewegingsvrijheid en een natuurlijke klimaatcontrole.

2L Swisswool Black
Voor de 2L Swisswool Black Line maakt Ortovox gebruik van een zeldzaam materiaal: de wol van zwarte schapen. Deze wol wordt gecombineerd met een high-performance Dermizax® NX membraan voor het buitenmateriaal om zo een uniek Ortovox hardshell design met isolatie te creëren. De zwarte wol maakt 2L Swisswool Black zo speciaal: het materiaal wordt zelden in de kledingindustrie gebruikt, omdat witte wol makkelijker te verven is en niet door het buitenmateriaal schijnt als het als voering gebruikt wordt. Zwarte wol wordt juist vaak als restmateriaal gezien. Daarom staat deze lijn, gemaakt van de zeldzame wol van zwarte schapen, voor idealisme en individualiteit.

Swisswool Piz Palü Jacket
Een ski touring jack voor ijzige temperaturen en bloedstollende afdalingen: het Swisswool Piz Palü Jacket van Ortovox maakt indruk door de perfecte combinatie van isolatie, bescherming en bewegingsvrijheid. De mix van technisch Naturetec Light softshell materiaal en merino wol aan de binnenkant en isolatie van Swisswool Light Tec beschermt tegen wind en kou, terwijl deze ook voor een effectieve temperatuurregulering zorgt. Bij de schouder en kin zijn isolerende Swisswool inserts te vinden. Nieuw is ook het gebruik van Pertex® Quantum Diamond Fuse materiaal, die de Swisswool voorkant nog slijtvaster maakt.