I am legend

Het begin van de klassieker van Ortlieb: de Back-Roller

Het begon allemaal met de liefde voor reizen, fietsen, buiten zijn en de wereld ontdekken. En dat is precies waar het tegenwoordig nog steeds om draait. Wanneer je een fietstocht gaat maken, voel je je licht, omdat het leven zich even tot de essentiële zaken beperkt. De pedalen ronddraaien, naar de horizon kijken, eten en slapen. Het is iets dat je hoofd vrij maakt en je de wereld laat ontdekken. In tegenstelling tot reizen met de trein, het vliegtuig of de auto heb je de ideale snelheid: langzaam genoeg om je een gevoel van afstand te geven, snel genoeg om kilometers te maken. Je stapt even uit het drukke dagelijkse leven en bent je bewuster van je omgeving. Alles wat je nodig hebt zijn een fiets en fietstassen voor de belangrijke spullen die je mee wilt nemen. Terwijl één of twee achtertassen voldoende zijn voor een korte tocht, heb je voor langere tochten meer tassen nodig. Het hangt allemaal af van hoeveel materiaal je nodig hebt en hoe voorbereid je bent om zonder te kunnen. Dit was de motivatie van Hartmut Ortlieb aan het begin van de jaren ‘80: mensen op pad sturen voor een fietstocht met de allerbeste materialen.

En dit motiveert Ortlieb nog steeds om de beste fietstassen voor alle weersomstandigheden te maken, ongeacht of je een paar uur in het weekend gaat fietsen, een selfsupporting tocht door Ijsland maakt of een fietstocht rond de wereld. Ortlieb is klaar voor alles dat op jouw pad komt. En als het over fietsen gaat, komt één bepaald Ortlieb product zeker bovendrijven…

De Ortlieb Back-Roller is de absolute allrounder, klaar om je in elke situatie te helpen. En gezien het feit dat er al miljoenen Back-Rollers over de hele wereld verkocht zijn, heeft deze tas al lang de status van legende bereikt. Geïntroduceerd in het midden van de jaren ‘80 en sindsdien continu geoptimaliseerd, loopt het succes van de Back-Roller gelijk aan de ontwikkeling van het merk en het bedrijf. Ortlieb is trots op de aanwezigheid van de Back-Roller over de hele wereld, waar deze niet alleen gebruikt wordt voor fietstochten, maar ook als tas voor dagelijks gebruik, voor tijdens het boodschappen doen en voor woon-werk verkeer. De Back-Roller is met recht een ware legende!