TCK Sports Group: een frisse kijk op sportdistributie

Think global, act local!

"Een frisse kijk op sportdistributie"... Deze slogan van TCK Sports Group is niet zomaar een kreet. Op een moderne, frisse manier proberen wij van toegevoegde waarde te blijven voor onze leveranciers én klanten. Hoe? Door het vergaren en delen van kennis, het voeren van een goed risicomanagementbeleid, het garanderen van snelle leveringen en het bieden van professionele services, waaronder sales, logistiek, customer service, marketing, automatisering en administratie. Ons geheim is het bieden van een solide partnerschap. Bijna 50 jaar lang is ons bedrijf bezig met groeien, ontwikkelen, verstevigen van bestaande relaties en opbouwen van nieuwe relaties. Deze combinatie van ambitie, lef en slimheid maakt ons bedrijf zo succesvol.

Wie zijn wij?
TCK Sports Group is opgericht in 1972 door Guido Schaffrath als bespan- en reparatieservice voor tennisrackets. Ondertussen is TCK een bloeiend bedrijf dat meer dan 20 premium sportmerken distribueert binnen de Benelux en waar 65 mensen werken.

Ons motto
Bij TCK Sports Group denken en handelen wij als het merk en vertalen we dit naar de markt volgens het motto "Think global, act local".

Teamwork
Met ruim 65 TCK medewerkers doen we elke dag ons best om JOU ALS RETAILER zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ons magazijnteam garandeert "voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd". Onze inkoopafdeling zorgt ervoor dat altijd de juiste artikelen bij ons op voorraad zijn voor jouw nabestellingen. Onze administratie denkt met je mee bij jouw cashflow management en helpt je bij het aansluiten van de boekhoudingen. Onze buitendienst adviseert je bij het samenstellen van de collecties en bij het scholen van het winkelpersoneel. Bij onze customer service kun je terecht met al je vragen over orders, voorraden, retouren en reparaties. Om je zo goed als mogelijk van dienst te zijn, werkt TCK met een geavanceerd CRM systeem, waarmee elke medewerker van elke afdeling beschikt over alle relevante informatie, zodat iedereen je snel en correct kan verder helpen met jouw vraag.

After sales service
Hoewel onze producten van uitstekende kwaliteit zijn, kan het altijd gebeuren dat iets kapot gaat. Dan is het van groot belang om service-aanvragen snel, correct en coulant af te handelen. Dat bepaalt immers mede het imago van het merk én van jou als retailer. Zeker nu consumenten makkelijk op internet kunnen opzoeken hoe goed en snel de serviceafhandeling van het merk of de winkel verloopt. Met de merken van TCK weet je in ieder geval zeker dat jij jouw klanten een goede after sales service kunt bieden. Wij beschikken namelijk over een uitgebreid Service Center met tienduizenden onderdelen, óók van oudere modellen.

Slimmer samenwerken
Bij elke orderbevestiging e-mail vind je links naar productfoto’s en productteksten én een Excel bestand, waarmee je de artikelen zo kunt importeren in jouw ERP-systeem. Maar TCK biedt nog veel meer mogelijkheden om gegevens eenvoudig uit te wisselen. Dat kan uiteraard per EDI, maar ook op tal van andere manieren. Wij kunnen jouw artikelstambestanden, voorraadinformatie, pakbonnen en facturen digitaal sturen. Bovendien ontvangen we ook jouw orders, voorraden en doorverkoopinformatie graag digitaal. En als je daar behoefte aan hebt, kunnen we zelfs individuele IT-oplossingen implementeren.

Marketing
De marketingafdeling van TCK is de afgelopen jaren fors gegroeid. Dit komt met name omdat steeds meer consumenten via websites en social media vragen hebben over onze merken en producten. Wil je zelf meekijken hoe dit werkt? Like dan onze (Benelux) merkenpagina’s op Facebook. Ook staan onze teams op steeds meer evenementen in de Benelux. Of er nu wordt gerend, gewandeld, gezwommen of gefietst. Steeds vaker is er een promostand van één van de TCK merken aanwezig. Maar ook in de topsport zijn de merken van TCK steeds vaker zichtbaar, vooral in de zwemsport.

MVO
Fonds Gehandicaptensport is van mening dat sport je lichamelijk en mentaal sterk maakt. Voor veel mensen met een handicap is sport dan ook dé manier om beter om te gaan met barrières in het dagelijkse leven. Met gepaste trots steunt ons bedrijf om deze reden al 30 jaar lang het Nederlandse Gehandicapten Ski Team.

ISO certificering
In 2019 behaalde TCK Sports Group het ISO certificaat 14001 voor Milieumanagement. Middels dit certificaat onderschrijven we als organisatie dat wij op een bewuste manier met het milieu omgaan en ons er op toe leggen om dit voortdurend te blijven verbeteren.