“De skates gaan dan ook gegarandeerd mee op elke trip”

Jan van Nueten deelt zijn Rollerblade verhaal…

In 2007 kreeg Jan van Nueten drie opties van zijn huisarts na een operatie aan zijn meniscus; fietsen zwemmen of skaten? De keuze was al snel gemaakt en dat maakte Jan zijn eerste paar Rollerblades dan ook een feit! Zijn eerste skates waren de Rollerblade Crossfire TFS. “Dit zijn super comfortabele skates met 84 mm wielen en een superhandig aantreksluiting”. Jan deelt met ons zijn Rollerblade verhaal.

Jan vertelt: “Kilometers zalig cruise genot, tot het rubber letterlijk van de velg af liep. Door meer en meer contact met mederollers, groeide ook het aantal kilometers en werd het stilaan tijd voor opvolging. Initieel goed gezwoegd om de 100 mm wielen op de Rollerblade Speedmachine rond te krijgen, maar het comfort van de grotere wielen maakte ook dat de afstanden steeds groter werden. De talrijke rollerparades, waarin ik dan ook meedeed, vroegen dan weer om wat wendbaarheid waar de Rollerblade Igniter 90 een uitstekende match voor was”.

“De Speedmachine, letterlijk tot op de draad op gereden, bracht me bij de Rollerblade Tempest 100. Deze skates brengen me vandaag tot een mooi jubileum van 10.000 km!! Nooit gedacht dat het mogelijk was met een paar skates, maar voor mij is het dé ultieme sport. Ideaal voor mij, omdat er geen impact op knieën, heupen of enkels is. Het is eveneens de beste match tussen afstand, tijd, en inspanning. Je hoeft geen uren te malen tegen snelheden waarbij het landschap aan je voorbij vliegt. Je kan de omgeving goed in je opnemen en toch geeft zo’n 2 uur skaten de ideale in- en ontspanning”.

Na meer dan 13 jaar skaten groeide de tochten van Jan naar een gemiddelde van 40+ km tot uitschieters van 120 km en een gemiddelde snelheid van +/- 20 km per uur. Gaande van indoor rondjes in de Topsporthal in Gent in het winterseizoen, ingericht door Rollerman Gent, tochtjes van thuis uit richting Gent of Kortrijk, tot dagtochten alleen of in groep, voor Jan is het altijd genieten.

Jan vertelt verder: “Zelfs de onvermijdelijke valpartij kan mijn enthousiasme niet drukken. Het zorgt er wel voor dat ik altijd met de totale uitrusting skate: helm, elleboog, pols en kniebescherming. Dit bombardeerde me zelfs tot een Robocop”.

“De skates gaan dan ook gegarandeerd mee op elke trip. Berlijn, Miami, Warschau, Milaan, Mallorca, Zuid-Frankrijk…. Ik ben Rollerblade dan ook enorm dankbaar voor de super skates en support! Mijn wens? Nog heel veel kilometers op rolletjes, Rollerblade rollertjes!”

Wij danken Jan van Nueten voor het delen van zijn verhaal en wensen hem nog vele kilometers op zijn Rollerblades.

Copyright: Jan van Nueten