Rugzakken van...PET flessen!

Gloednieuwe deuter UP collectie

Stijlvol, sportief en duurzaam, de nieuwe UP collectie van deuter ziet er niet alleen modern uit, ook op het gebied van de gebruikte materialen heeft het Duitse merk vooruit gedacht. De UP rugzakken zijn namelijk volledig gemaakt van PET flessen! Voor elke rugzak zijn tussen de 35 en 40 0.5 liter PET flessen gebruikt. Daarnaast voldoet het productieproces volledig aan de door bluesign® gestelde eisen. Met de deuter UP rugzakken kun je dus met een goed gevoel op pad!

De nieuwe UP collectie combineert het leven in de stad met een natuurlijke omgeving. Aan de ene kant zijn de UP Stockholm, de UP Sydney en de UP Seoul gericht op het leven in de stad: ze bieden meer dan genoeg opbergruimte waarin je je spullen overzichtelijk op kunt bergen. Echter, aan de andere kant zijn ze duurzaam gemaakt en dus volledig gefocust op het milieu.

Het gebruikte materiaal bestaat volledig uit gerecyclede PET flessen, tussen de 35 en 40 0.5 liter flessen per tas. Het gebruik van dit materiaal betekent ook dat er in het productieproces substantieel minder water en ruwe olie wordt gebruikt. De gebruikte materialen zijn gecertificeerd door bluesign® en de GRS (Global Recycled Standard), waardoor de rugzakken zelf ook bluesign® producten zijn.

Net zoals de volledige deuter collectie vanaf 2020, zijn ook de UP rugzakken PFC-vrij. De UP Stockholm en de UP Sydney hebben beide een inhoud van 22 liter. De UP Seoul daarentegen heeft een inhoud van 16 liter, maar kan met 10 liter uitgebreid worden. Alle modellen hebben een unisex pasvorm en zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleurstellingen.