Nieuw premium all mountain model van Völkl

Deacon V.Werks

Voor winter 2020-2021 breidt Völkl de Deacon collectie uit met een nieuw premium model, de Deacon V.Werks. Met geavanceerde features is deze ski perfect voor skiërs die veel waarde hechten aan een innovatieve constructie die op een allesomvattende en technische manier de ski's makkelijker te controleren maakt en de ski ervaring verbetert. Beweeglijk, levendig en makkelijk te sturen zijn de belangrijkste karakteristieken waar de nieuwe Deacon V.Werks, het vlaggenschip van de Deacon collectie, voor staat.

Deze premium ski, die een optimale performance biedt zonder 'm al te hard te moeten pushen, is ideaal voor atletische, kritische all mountain skiërs. Om soms lastig te combineren karakteristieken toch samen te voegen, zijn de ontwikkelaars en engineers in Straubing, Beieren een stap verder gegaan en hebben ze een nieuwe standaard gezet om het hoogst haalbare te bereiken voor het coördineren van een stabiele flex over de lengte van de ski.

Voor de Deacon V.Werks introduceert Völkl een nieuw productieproces, genaamd Carbon Fiber Functional Placement. Het resultaat? Een nauwkeurige krachtoverdracht en een levendige, energieke toegankelijkheid met een minimale inspanning. In dit nieuwe productieproces worden de carbon vezels niet meer ingebouwd als een uniform vlies, maar door een stikproces op zo'n manier geïntegreerd dat de plaatsbepaling en stevigheid passen bij de functionele eisen van elk deel van de ski. Aangezien de performance van een ski voornamelijk wordt bepaald door het gedrag van de tip en de tail, worden de carbon vezels geconcentreerd aan het voorste en achterste deel van de ski, waar ze voor directe voordelen zorgen. Met een betrouwbare krachtoverdracht kan de ski nauwkeurig en direct gecontroleerd worden, waarbij de skiër nog niet eerdere levels van performance kan ontdekken. Deze technologie, die haar debuut maakt in de Deacon V.Werks, is niet alleen voelbaar tijdens het skiën, maar ook als je naar de ski kijkt.

Net als de Deacon 80 en Deacon 84 die vorig seizoen zijn geïntroduceerd, is de Deacon V.Werks voorzien van de innovatieve 3D Radius Sidecut technologie. Deze technologie zorgt voor maximale veelzijdigheid op het gebied van wendbaarheid en snelheid en verdeelt de ski in drie delen: long tail radius bij de tail, tight center radius in het midden en long tip radius bij de tip. Tight center radius maakt de ski enorm veelzijdig en maakt het extreem makkelijk om zonder problemen en op lagere snelheid korte bochten te nemen. Met long tip en tail radius kun je weer makkelijker op hoge snelheid grote bochten maken. De ski's zijn makkelijker te sturen en je hebt geen beperking van de radius bij de tail.

Het titanal frame van de Deacon V.Werks zorgt voor een maximale krachtoverdracht en schokabsorptie. Een 0.7 millimeter dik titanal frame omhult de kritische delen bij de tip en tail, wat de ski stabiliteit geeft en impact absorbeert. Deze technische, complexe constructie zorgt ervoor dat de skiër kan genieten van een combinatie van levendigheid en een hoge stabiliteit die nog nooit is gezien in een ski met metaal. En dat bij een gewicht van slechts 1830 gram per ski (exclusief binding)!

De integratie van het IPT Lowride bindingsysteem zet een nieuwe standaard in termen van krachtoverdracht. In deze high tech setup worden de kritische functies van het bindingsysteem opgevangen door de body van de ski. Hierdoor wordt het gewicht van het systeem 400 gram lager en wordt de standhoogte met een centimeter verlaagd. Met een minimale inspanning maakt de binding een snelle, moeiteloze kantenwissel mogelijk en zorgt deze voor een ongeëvenaarde mate van beweeglijkheid.