"Onze leveranciers zijn onze partners"

CSR en duurzaamheid. Wat gebeurt er achter de schermen bij Deuter?

De Fair Wear Foundation (FWF) is een onafhankelijk non-profit organisatie die samenwerkt met bedrijven en fabrieken, met als doel de arbeidsomstandigheden in de textiel- en kledingindustrie te verbeteren. Deuter is lid van de FWF sinds augustus 2011 en is dit jaar voor de zevende keer op rij bekroond met de hoogst mogelijke performance in de Fair Wear Foundation: Leader Status!

Het samenbrengen van economie, ecologie en sociaal handelen is voor ons de basis voor een veilige toekomst voor al onze partners. Wij werken al meer dan 20 jaar met slechts twee productiepartners samen die al onze producten maken. Onze leveranciers zijn onze partners. Daarnaast werken we intensief om de arbeidsomstandigheden in de textiel- en kledingindustrie te verbeteren. We hebben ons volledig toegelegd op de strikte richtlijnen van de FWF. Zij ondersteunt Deuter's streven naar hoogwaardige arbeids- en sociale normen en bewaakt voortdurend onze vooruitgang op onze productielocaties in Vietnam, China en Myanmar.

Het CSR-team plant audits in overeenstemming met de FWF-voorschriften, met een interval van maximaal 3 jaar om een duidelijk inzicht te krijgen van de situatie in élke fabriek. Deuter gebruikt uitsluitend lokale FWF-auditteams om ervoor te zorgen dat de hoogste normen worden nageleefd.

Off-site interviews met werknemers zijn een belangrijk aspect van deze audits. Wij beschouwen dit namelijk als dé beste praktijk, aangezien deze procedure een beter inzicht in de feitelijke situatie mogelijk maakt en het kan problemen aan het licht brengen die niet eerder werden opgemerkt tijdens de audit in de fabriek. Corrigerende actieplannen als gevolg van deze audits worden opgevolgd door het Deuter CSR-team.

Bijvoorbeeld in Vietnam, waar onderaanneming plaatsvindt, is Duke (productielocatie) verantwoordelijk voor het toezicht op de arbeidsomstandigheden zoals de fabrieken van zijn onderaannemers. Duke heeft een aangewezen CSR-team op het hoofdkantoor en op de productielocaties. De CSR-medewerkers van Duke scoren hoog in de managementhiërarchie en kunnen daarom problemen met het senior management effectief aanpakken.

Wil je meer weten? Lees dan het bijgevoegd Deuter CSR report of bekijk bijgevoegde video over Deuter's FWF Best Practice.