NL FR EN

Meer met minder gewicht

ORTOVOX doet het met de technische Light ski collectie

Verder gaan met minder gewicht? Het kan met de technische producten uit de nieuwe Light ski collectie van ORTOVOX. Het Zuid-Duitse bergsportmerk wilde superlicht materiaal ontwerpen dat tegelijkertijd maximale bescherming en functionaliteit biedt in veeleisend alpine terrein. En of ze daarin zijn geslaagd! De nieuwe Light ski collectie bestaat onder andere uit de comfortabele 120 Comp Light Long Sleeve en het Swisswool Piz Boè jack. De bijpassende Switchback rugzak maakt de Light ski collectie compleet.

Lichtgewicht eerste laag
Lichtheid, functionaliteit en de beste merinowol: met de nieuwe ORTOVOX 120 Comp Light Long Sleeve ben je klaar voor nieuwe topprestaties! Het bijzondere aan de 120 Comp Light Long Sleeve is dat het shirt bijna volledig naadloos is gemaakt met een rondbreitechniek, zodat verschillende materiaaldiktes op verschillende lichaamsdelen geplaatst kunnen worden. Een fijne ribstructuur van 120 g/m² merino geeft het functionele shirt elasticiteit voor maximale bewegingsvrijheid, terwijl een bijzonder ademende netstructuur voor optimale luchtcirculatie op de plekken van het lichaam waar de meeste warmte ontstaat zorgt. Daarnaast is het shirt dankzij de nauwsluitende pasvorm zeer elastisch, uiterst ademend en sneldrogend, maar toch duurzaam en robuust. Tegelijkertijd voelen de merinovezels comfortabel en zacht aan, net zoals een tweede huid. De positieve eigenschappen van de wolvezels komen bij het lichte functionele ondergoed volledig tot hun recht, want merinowol is van nature vocht- en temperatuurregulerend en neutraliseert onaangename geuren. En dit alles ‘Made in Europe’!

Ideaal jack voor veeleisende skitourtochten
Van steile couloirs in de Dolomieten tot ongerepte hellingen bij de Arlberg, met de berg stevig in het vizier biedt het Swisswool Piz Boè jack alles voor veeleisende skitourliefhebbers. Op koude dagen overtuigt de jas met de vochtregulerende Swisswool vulling, die voor een ideale balans tussen gewicht en isolatie zorgt. Het robuuste PERTEX® QUANTUM buitenmateriaal beschermt betrouwbaar tegen wind en vocht. De elastische MERINO AIRSOLATION stretch-inzetstukken onder de armen en op de rug zijn zeer ademend en zorgen voor optimale bewegingsvrijheid in uitdagend terrein, met de top altijd in zicht. De talrijke functies van het Swisswool Piz Boè jack zijn specifiek afgestemd op gebruik in alpine terrein: de slim geplaatste borstzakken zijn makkelijk te bereiken, zelfs met een rugzak of harnas om. De voorgevormde capuchon met softshell-afwerking en de elastische boorden bieden bescherming tegen wind en kou op ijzige bergkammen. Het atletische ontwerp en het nieuwe driehoekige stikpatroon maken het innovatieve design van het Swisswool Piz Boè jack compleet.

De nieuwe Switchback maakt de Light ski collectie compleet. Deze technisch geavanceerde rugzak heeft een extreem stevige pasvorm en een minimaal gewicht, maar is dankzij diverse praktische functies uitermate geschikt voor rotsen, ijs en sneeuw.

Waar ga jij deze winter met ORTOVOX naartoe?